به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا هاشمی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست شورای اداری شاهرود به میزبانی فرمانداری ویژه این شهرستان، ضمن اشاره به آمار خود اظهاری صادرکنندگان استان سمنان از سال۹۱ تا ۹۵، بیان کرد: در سال ۹۱، ۱۶۷میلیون دلار صادرات در استان صورت گرفته که ۸۰میلیون دلار آن یعنی ۴۸درصد به شاهرود اختصاص داشته است.
وی افزود: در سال۹۲ نیز از مجموع ۱۹۱میلیون دلار صادرات استان، ۸۲میلیون دلار یا ۴۲درصد و در سال ۹۳ از مجموع ۱۳۹میلیون دلار صادرات استان، ۸۴میلیون دلار یا ۶۰درصد مختص به شاهرود بوده که این امر نشان از ظرفیتهای خوب شرق استان سمنان در مقوله صادرات دارد.
گمرک شاهرود مطالبه عمومی
رئیس شورای اداری شاهرود همچنین گفت: در سال ۹۴نیز از مجموع ۱۲۳ میلیون دلار صادرات استان سمنان ۶۲میلیون دلار یعنی ۵۰درصد از این میزان تنها از تولیدات کشاورزی، صنعتی و معدنی بزرگترین شهرستان استان سمنان، یعنی شاهرود بوده است که میتوان با تقویت زیرساختها از این ظرفیت بهخوبی استفاده کرد.
هاشمی بیان کرد: ایجاد گمرک در شاهرود یکی از مطالباتی است که قطعاً میتواند به توسعه صادرات محصولات از شاهرود کمک کند که این زیرساخت امروز با پیگیری نماینده مردم این شهرستان در مجلس، استاندار سمنان، مدیرکل گمرک استان سمنان و رئیس گمرک کشور در اولویتهای کاری دولت قرار دارد و امیدواریم با ایجاد این زیرساخت شاهد تسهیل درروند صادرات تولیدات شرق استان سمنان باشیم.
وی در دیگر بخش صحبتهای خود با اشاره به هفته قوه قضائیه، بیان کرد: امروز دستگاه قضا در شاهرود شاهد ورود ۳۵هزار پرونده در سال است که اگر هر پرونده دو سمت شاکی و متشاکی داشته باشد علناً شاهد درگیری ۷۰ هزار خانواده در شهرستان شاهرود هستیم که حجم بسیار بالایی است لیکن از دستگاههای دولتی انتظار میرود حداقل با رفع اختلافات درونسازمانی خود باری را بر دوش دستگاه قضای شهرستان نگذارند.
دغدغه کارگران البرز شرقی رفع شد
رئیس شورای اداری شاهرود بابیان اینکه بخشی از دغدغههای کارگران البرز شرقی رفع شده است، بیان داشت: در برههای از زمان این کارگران هفتتا هشت ماه مطالبات خود را طلبکار بودند که این معوقات با تلاش مسئولان در یک مقطع به چهار ماه کاهش یافت و امروز به یک ماه تقلیل یافته که به نظر میزان معقولی است لذا انتظار ما از اصحاب رسانه این است که در کنار نقد سازنده، دستاوردهای رخداده در شهرستان را نیز بیان کنند.
هاشمی با تأکید بر اینکه یکی از رسالتهای ما باید امیدبخشی به جامعه باشد، بیان کرد: باوجود همه کمبودهای نقدی با پرداخت ۷۴میلیارد تومان توسط سامانه بهین یاب واحدهای تولیدی ما امروز وضعیت بهتری دارد لیکن باید از برخی رسانهها گلایه کرد که بهاشتباه خبر از تعطیلی برخی کارخانهها مانند سیمان و سیم و کابل شاهرود را میدهند که درواقع اینگونه نیست همچنین این وضعیت درباره کارخانه قند شاهرود نیز رخ داد درحالیکه این کارخانه فصلی است و تنها با ورود محصول نیشکر قابلیت فعالیت دارد.
وی افزود: با خروج از فصل محصول نیشکر طبیعی است که کارخانه قند شاهرود تا کشت بعدی این محصول تعطیل شود دراینبین اما شرکتی خصوص اقدام به ارائه شکر خام به این کارخانه برای تولید این محصول میکرد که در سال جاری این اتفاق رخ نداده است اما این به معنای تعطیلی کارخانه قند نخواهد بود که در برخی رسانهها عنوان شد.
کمیته بحران آب تشکیل شد
فرماندار شاهرود در ادامه به تشکیل کمیته بحران آب در شاهرود اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال این کمیته با برگزاری جلسات مختلف اطلاعرسانی درباره کمبود آب را با همراهی رسانهها داشته است اما امروزه شاهد هستیم برخی ادارات در این شهرستان مصرف آب بسیار بالایی دارند که ابتدا باید از همین بخشهای اداری، مدیریت مصرف را آغاز کرد و بعد از مردم خواست تا صرفهجویی کنند.
هاشمی بابیان اینکه امروز بحران آب در شاهرود جدی است، تأکید کرد: کمآبی در این شهرستان تا جایی است که مخزن ذخیره آب تصفیهخانه این شهر همیشه خالی است چراکه به دلیل مصرف بالا در فصل گرما، آب استحصالشده بلافاصله به خطوط انتقال وارد میشود و اصلاً فرصتی برای پر کردن مخزن نمییابد.
وی افزود: امروز متأسفانه ۳۰ درصد آب شرب شهری ما به دلیل فرسودگی خطوط انتقال هدر میرود که میبایست این میزان مدیریت شود از سوی دیگر شاهد هستیم که دریکی از روستاهای شهرستان ۴۰۰مترمربع در یک حیاط خانگی با شرایط کمبود شدید آب، فردی اقدام به کاشت صیفیجات خانگی با آب خانگی میکند که این امر بهواقع باید موردتوجه دهیاران و بخشداران باشد.
شهرداری شاهرود کمک های دولتی را نادیده گرفت
رئیس شورای اداری شاهرود در دیگر بخش سخنان خود ضمن انتقاد از مجموعه شهرداری شاهرود، گفت: این روزها با پایان کار شورای شهر، شاهد تبلیغ عملکرد شهرداری شاهرود در سالهای اخیر هستیم اما جای تاسف دارد که در مجموعه مدیریت شهری حتی نامی از کمک های دولتی برده نمیشود.
هاشمی بیان کرد: از پنج میلیارد و ۶۴۰میلیون تومان اعتبارات مصوب سفر استانی، چهار میلیارد و ۳۰۶میلیون تومان به شهرداری شاهرود تعلق گرفته و این جدای از قیر رایگانی است که توسط دولت در اختیار قرار می گیرد همچنین در ماه های اخیر یک میلیارد و ۱۹۶میلیون تومان طلب شهرداری شاهرود از دانشگاه صنعتی از سوی استانداری پرداخت شد از سوی دیگر دو میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان به پارک اکوتوریسم شهرداری از سوی دولت کمک شد که همه این موارد متأسفانه از سوی شهرداری نادیده گرفته شده است.
وی در پایان، افزود: خوشبختانه در سال جاری شاهد افزایش ۷۰درصدی اعتبارات تملک دارایی شاهرود هستیم تا جایی که این اعتبارات از ۲۴میلیارد تومان در سال گذشته به ۵۲میلیارد تومان افزایش یافته است که امیدواریم شاهد تخصیص آن باشیم.
نظر شما