به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، اسمعیل کریم زاده در این خصوص جزییات این طرح اظهارداشت: در قالب برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه پروژه آگاه سازی، آموزش و جلب مشارکت جوامع محلی در۲۹۴ روستای واقع در ۹ شهرستان حوضه آبریز دریاچه ارومیه از مرداد ۱۳۹۵ اجرا شده است.
وی ادامه داد: ۱۴۷ روستای پروژه در شهرستانهای ارومیه، مهاباد و سلماس توسط سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان و ۱۴۷ روستا نیز در شهرستانهای سلماس، نقده، میاندوآب، اشنویه، شاهین دژ، بوکان و تکاب توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در قالب شرح خدمات مربوطه اجرایی شده که سازمان جهاد کشاورزی استان به عنوان دستگاه بهرهبردار و ناظر پروژه بوده است.
کریمزاده گفت: اقدامات انجام یافته شده در پروژه آگاهسازی، آموزش و جلب مشارکت محلی حوضه آبریز دریاچه ارومیه توسط سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان شامل اعزام ۲۰ تیم در سه شهرستان ارومیه، مهاباد و سلماس است که تعداد نفرات فعال در هر تیم ۴ نفر و در مجموعه حدود ۸۳ نفر در قالب آن انجام وظیفه کردند.
وی افزود: در همین چارچوب ۱۴۷ جلسه در جوامع محلی برگزار شد و همزمان با آن ۱۴۷ کارگاه آموزشی مهارتی نیز برای روستائیان برپا شد و در نهایت ۳ هزار و ۶۷۵ نفر گواهینامه آموزشی دریافت کردند.
رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در قالب برنامههای ستاد احیاء دریاچه ارومیه ۱۴۷ نشست نیز با رهبران جوامع محلی روستایی در این سه شهرستان برگزار شده است.
کریم زاده اظهار داشت: در قالب پروژه آگاه سازی، آموزش و جلب مشارکت جوامع محلی یک نمایشگاه ثابت در نوشین شهر و نمایشگاههای سیار برای شهرستانهای زیرپوشش برگزار شده و ۶ نشریه نیز تدوین شده و علاوه بر آن ۴ عنوان پوستر و ۶ عنوان انیمیشن نیز در این راستا تهیه شده وهمچنین ۳ هزار لوح فشرده در اختیار روستائیان قرار گرفته است.
وی با تشریح اقدامات انجام یافته شده در پروژه آگاهسازی، آموزش و جلب مشارکت محلی حوضه آبریز دریاچه ارومیه توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز گفت: این مجموعه در ۷ شهرستان نقده، بوکان، اشنویه، شاهیندژ، تکاب، میاندوآب و سلماس، با ۳۳ تیم و ۱۲۳۰ نفر مربی کارگاههای آموزشی خود را برگزار کرده و نقش به سزایی در روند کاهش آب مصرفی در حوزه کشاورزی در روستاهای این شهرستانها ایفا کرده است.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم در خصوص طرح های احیای دریاچه ارومیه گفت: سه پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه درزمینه کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی در روستاهای استان اجرایی میشود.
زین العابدین قمری، با تشریح طرحهای مرتبط با احیاء دریاچه ارومیه که از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان اجرایی میشوند افزود: سه پروژه عمده در این راستا از سوی مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی استان در حال اجراست که شامل پروژه همکاری در احیاء دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدارطی (فازهای ۱، ۲ و۳) و پروژه آگاه سازی، آموزش و جلب مشارکت جوامع محلی در شهرستانهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سال ۱۳۹۵ و پروژه تحول برای احیای دریاچه ارومیه با رویکرد مدیریت تلفیقی در شهرستانهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سال ۱۳۹۶ است.
وی افزود: در قالب پروژه برنامه تحول ترویج برای احیای دریاچه ارومیه با رویکرد مدیریت تلفیقی در شهرستانهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سال ۹۶ و به منظور افزایش دانش کاربردی و ارتقای مهارتهای فنی و مدیریتی مروجان، تولیدکنندگان و سایر ذی نفعان فعال در منطقه حوضه آبریز دریاچه ارومیه از مرداد ماه امسال در ۲۵ روستا ی واقع در ۵ شهرستان ارومیه به تعداد (۴ روستا)، میاندوآب (۱۱ روستا)، نقده (۴ روستا)، تکاب (۳ روستا) و شاهیندژ (۳ روستا) توسط ۱۴ شرکت فنی و مهندسی کشاورزی عملیاتی میشود.
قمری گفت: این سه پروژه با توجه به ماموریت سازمان جهاد کشاورزی در زمینه آگاه سازی، اطلاع رسانی، ظرفیت سازی و بسترسازی در سطح همه ذینفعان (دولتی، غیر دولتی، مردم) برای استقرار موثر راهکارهای سه گانه حاکمیتی، سازهای و مدیریتی در کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی اجرا شده است.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: این طرحها در راستای اعتمادسازی، آموزش، توانمندسازی و جلب مشارکت پایدار کشاورزان و جوامع محلی در کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب و سایر مولفههای کمک کننده به احیای دریاچه ارومیه اجرایی شده اما تاکنون از محل اعتبارات مواد ۱۰ و ۱۲ ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکنون اعتباری برای اجرای برنامهها و پروژههای خاص ارائه نشده است.
وی اضافه کرد: در این راستا تفاهم نامه ای فی ما بین سازمان محیط زیست کشور و سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی تحت عنوان همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار با تامین منابع مالی از سوی دفتر حفاظت از تالابهای ایران با مشارکت برنامه عمران سازمان ملل متحد انجام شده است.
قمری گفت: در پروژه آگاه سازی، آموزش و جلب مشارکت جوامع محلی در شهرستانهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه نیز سازمان جهاد کشاورزی استان به عنوان دستگاه ناظر پیش بینی شده و طرح تهیه و تدوین شده است.
نظر شما