به گزارش خبرنگار مهر، رضا گروسی روز سه شنبه در جلسه بررسی راهکارهای اجرایی مدیریت کود مرغی که با حضور نقیبی مدیر کل دامپزشکی استان قزوین ُ سید جوادی معاون بهبود تولیدات دامی و روسای اتحادیه مرغداران در دفتر معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد اظهار کرد: پسماندهای کشاورزی بجهت فعالیت های تولیدی دراین بخش ایجاد می شود که کود مرغی نیز یکی از این پسماندهاست که باید به درستی ساماندهی و مدیریت شود.
وی افزود: آلودگی چرخه زیستی یکی از مهمترین عوامل وجود پسماندها در محیط است که رهاسازی غیر اصولی و غیر بهداشتی این پسماندها در مراکز صنعتی، تولیدی و بومی می تواند مشکلات جبران ناپذیری را برای محیط زیست و سلامتی انسانها ایجاد کند.
گروسی با اشاره به اهمیت و ضرورت مدیریت و ساماندهی پسماندهای کشاورزی گفت : البته موانع ساختاری برای اجرای اینگونه طرح ها در سر راه وجود داشت که اخیرا دستورالعمل هایی نیز برای رفع این موانع تنظیم شده است.
وی یاد آور شد : برای اجرای طرح های مربوط به پسماند کشاورزی و کود مرغی در استان می توان بر اساس چارچوب اقتصاد مقاومتی این طرح ها را عملیاتی کرد تا استان قزوین با استفاده از این ایده های نو و جذب سرمایه گذار به عنوان پایلوتی در این زمینه در کشور مطرح شود.
مدیر کل شهری و روستایی استانداری قزوین با بیان اینکه در پسماند شهری به دلیل اینکه سامانه مدیریت از بخش خصوصی گرفته شد مشکلات دو چندان شده گفت: برون سپاری به بخش خصوصی در ساماندهی طرح های پسماند کشاورزی و کود مرغی موثر است و در این راستا مسئولین می توانند سیاستهای خود را به شرکت خصوصی مجری طرح ابلاغ و بر روند اجرای آن نظارت داشته باشند.
گروسی اضافه کرد: در این راستا می توان تفاهم نامه ای را با شرکت مجری در زمینه ساماندهی کود مرغی در استان منعقد کرد و بدون از دست دادن فرصت؛ کار شروع ومرحله به مرحله عملیاتی شود.
وی ابراز امیدواری کرد: با برنامه ریزی و اتخاذ تصمیمات مناسب بتوان گامهای موثری در راستای اجرای مدیریت پسماند کشاورزی در استان برداریم.
نظر شما