به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام اختری عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران، با تبریک دهه کرامت و ولادت حضرت ثامن الحجج (ع) ، گفت: پنجم مرداد سالروز برگزاری اولین نماز جمعه در کشور به دستور امام(ره) و با امامت آیت الله طالقانی است.امروز ۳۹ سال از آغاز تشکیلات نماز جمعه، این فریضه مقدس هستیم.
وی افزود: نماز جمعه فریضه ای حیاتی برای جهان اسلام است و امروز در حدود ۸۸۵ شهر و بخش با همت ائمه جمعه ثابت و موقت و همکاری ۴۳ هزار نفر اعضای ستادهای نماز جمعه که ۲۳ هزار نفر از برادران و ۱۶ هزار نفر از آنها خواهران هستند، نماز جمعه برپا می شود.
اختری ادامه داد: همکاری نهادها و سازمان ها از جمله بسیج، ناجا و ادارات و از همه مهم تر مردم در برگزاری این فریضه عبادی سیاسی تاثیر گذار است. در کشور ۲۲۸ مصلی در حال احداث است که غیر از این تعداد بقیه نماز جمعه ها در مساجد، حسینیه ها و اماکن مقدس برگزار می شود.
اختری با بیان اینکه حدود ۷۰۰ نفر از دانشجویان در سخنرانی پیش از خطبه ها با مردم صحبت کرده اند، یادآور شد: ریاست شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور مداوم در حال سرکشی از شهرها و صرف آموزش ها و نظارت به امور ائمه جمعه است تا نماز جمعه ها که به تعبیر رهبر انقلاب قرارگاه های اسلام هستند، برقرار و استوار و پربازده باشند.
وی افزود: آنچه مهم است، اهمیت نماز جمعه از جهات گوناگون باید مورد توجه قرار بگیرد چراکه چه بسا امت اسلامی از سرمایه های زیادی برخوردار است اما قدر آنها را نمی دانند.
عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور، نماز جمعه را از شعائر بزرگ الهی برشمرد و اظهار داشت: یکی از علائم مطرح بودن یک جامعه توحیدی نماز جمعه است و دارای برکات بسیاری برای امت خواهد بود. مسئولانی که کمتر در نماز جمعه شرکت می کنند، بدانند که از کمک به چه جایگاه بزرگی کوتاهی می کنند.
اختری با اشاره به اینکه در نماز جمعه پیام دین و رهبری ابلاغ می شود ادامه داد: امام جمعه با سرمایه علمی و تعهدی که دارد از دین و دیدگاه های مقام معظم رهبری پیام رسانی می کند اما برخی تصور می کنند هر امام جمعه نسخه ای از پیش تعیین شده در اختیارش قرار می گیرد و آن را مطرح می کند در حالی که این دیدگاه ناصوابی است.
وی افزود: امام جمعه در فرصتی که در اختیار دارد از سراسر بوستان شریعت مقدس از غنچه های حکمت و شهد دین و ثقلین استفاده می کند.
عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه نماز جمعه را مصداقی از جهاد کبیر برشمرد و خاطرنشان کرد: نماز جمعه جهادی تبلیغی است و مردم را به همکاری دعوت می کند. جهاد کبیر اساس جهاد نظامی، اقتصادی و دیگر حوزه ها است. این نکات قرآنی است و دوری از آنها، دوری از فرهنگ قرآنی است.
وی در پایان گفت: بزرگترین شکل مطرح شدن خداوند، اقامه نماز خصوصا نماز جمعه است چرا که نماز جمعه جامعه ذاکر می سازد که آن جامعه از آسیب دور می شود.
نظر شما