۱۹ آبان ۱۳۸۵، ۱۰:۰۲

برای نخستین بار در خاورمیانه؛

دستگاه تست عملکرد سیستم پیل سوختی متانولی به بهره برداری رسید

بهره برداری از اولین دستگاه تست عملکرد سیستم پیل سوختی متانولی با توان یک کیلو وات، در صنایع شهید بصیر مازندران وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی های مسلح صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر در ساری، در این مراسم که استاندار مازندران و مسئولین سازمان صنایع هوا فضا و مسئولین دانشگاه مازندران حضور داشتند، این دستگاه برای اولین بار در خاورمیانه با همکاری صنایع شهید بصیر مازندران و اساتید دانشگاه مازندران به بهره برداری رسید.

احمد شیخ پور مدیر عامل صنایع شهید بصیر مازندران وابسته به نیروی هوائی وزارت دفاع و نیروی های مسلح در مراسم بهره برداری این دستگاه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان اظهار داشت: ساخت دستگاه عملکرد پیل سوختی متانولی با توان یک کیلو وات از فروردین ماه سال جاری آغاز و اواخر مهر ماه به پایان رسید.

وی افزود: کارفرمای این پروژه موسسه تحقیقات وزارت دفاع بوده است که به صنایع شهید بصیر مازندران واگذار گردید و متعاقب آن طی توافقی که با دانشگاه مازندران به عمل آمده این کار به صورت مشترک آغاز شد و خوشبختانه در موعد مقرر و با کیفیت مناسب به بهره برداری رسید.

وی تصریح کرد: این پروژه در 2 فاز بوده که فاز اصلی آن پیل سوختی متانولی است ولی قبل از اینکه پروژه پیل سوختی به بهره برداری رسد کلا نیاز به تست دستگاه می باشد و ما امروز شاهد بهره برداری دستگاه تست عملکرد سیستم پیل سوختی متانولی بوده ایم که با هزینه ای بالغ بر 500 میلیون ریال به بهره برداری رسیده  در حالیکه برای معادل خارجی آن 150 هزار یورو هزینه شده است.

محسن شاکری مدیر اجرائی این پروژه نیز گفت: ساخت دستگاه تست برای ساخت کامل یک پیل سوختی با توان یک کیلو وات امری ضروری بوده و بدون آن امکان پذیر نبوده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر کار ساخت یک تک سل با توان 5/37 وات به اتمام رسیده و در مراحل بعدی پروژه نیاز است که بتوانیم این سلول را به صورت سری رو هم بگذاریم تا با ساخت کامل این سلول را به صورت سری روی هم جای دهیم تا به ساخت کامل پیل سوختی متانولی با توان یک کیلو وات دست یابیم.

شاکری کاربرد اصلی پیل سوختی متانولی را بیشتر برای مصارف شخصی اعلام کرد و گفت: کلیه افراد در جاهای مختلف جهت شارژ موبایل، کامپیوتر و لپ تاپ می توانند از آن استفاده کنند.

وی افزود: ساخت این نوع پیل سوختی در کشورهای پیشرفته وجود داشته و پیل های سوختی با توان زیر 500 وات ساخته شده است، اما در سطح خاورمیانه برای اولین بار با همکاری صنایع شهید بصیر و دانشگاه مازندران ساخته شده است.

شاکری در پایان تصریح کرد:  8 عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در رشته های مکانیک، برق، شیمی، 4 کارشناس ارشد شهید بصیر و کارشناسان ارشد و دکترا در ساخت این پروژه دخیل بودند.

کد خبر 404564

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha