۲۰ آبان ۱۳۸۵، ۱۱:۴۵

/ طرح خدمت پزشکان ناموفق بوده است /

50 درصد پزشکان طرح خود را در زمان و مکان تعیین شده نمی گذرانند

50 درصد پزشکان طرح خود را در زمان و مکان تعیین شده نمی گذرانند

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از نیمی از پزشکانی که باید طرح خدمت خود را بگذرانند مکان طرح را تغییر داده ، طرح را کامل انجام نداده و یا در زمان مشخص خود طرح را نمی گذرانند.

دکتر علی باغبانیان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اساس قانون تمامی پزشکانی که در دوره عمومی و یا تخصصی خود را گذرانده اند و نیز پیراپزشکان باید طرح خدمت خود را در مکانی که وزارت بهداشت آن را تعیین می کند بگذرانند. بنابراین در صورتی که قوانین مربوط به این طرح درست اجرا شود باعث بهره گیری افراد ساکن در مناطق محروم از پزشکان می شود.

وی اظهار داشت: هم اکنون فارغ اتحصیلان رشته های پزشکی و یپراپزشکی با استفاده از روش های مختلف و افراد صاحب نفوذ طرح خود را حذف و یا مدت آن را کمتر کرده و یا حداقل مکان تعیین شده برای طح خود را تغییر می دهند.

باغبانیان تصریح کرد: با توجه به عدم امکانات و مشکلات آموزشی و رفاهی برای فرزندان در مناطق محروم نباید توقع داشت که پزشکان پس از فارغ التحصیلی از طرح خدمت در این مناطق استقبال کنند بنابراین اغلب پزشکان با اجبار به این مناطق اعزام می شوند که در این صورت نیز به طور حتم در عملکرد آنان تاصر نامطلوب خواهد داشت.

وی ادامه داد: مجلس تا کنون راهکاری در این زمینه داده تا پزشکانی که نمی خواهند طرح خدمت را بگذرانند و یا تمایل به ادامه تحصیل باشند، مبلغی را به عنوان خرید طرح به وزارت بهداشت و درمان پرداخت کنند تا این هزینه برای پزشکانی که تمایل فعالیت در سیستم بهداشت و درمان دارند، صرف شود.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه بر اساس قانون  برنامه توسعه چهارم سالانه 6 هزار نیروی پزشکی باید استخدام شوند ، گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در این زمینه همکاری های لازم را با وزارت بهداشت ندارد.

وی اظهار داشت: اجرای قانون استخدام یک نفر به ازای هر 2 بازنشسته علاوه بر استخدام 30 هزار نفر تا پایان برنامه توسعه چهارم باعث می شود که دیگر نیازی به استفاده از طرح پزشکان فارغ التحصیل نباشد.

باغبانیان با بیان اینکه طرح خدمات پزشکان تاکنون موفق نبوده است، گفت: طرحی برای زنان پزشک متاهل و دارای فرزند در مورد سختی اعزام به مناطق محروم برای گذراندن طرح خدمت ارائه شده که این طرح در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصویب شده و منتظر مطرح شدن در صحن علنی مجلس است.

وی با اشاره به اینکه باید استخدام نیروهای پزشکی در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته و با هماهنگی وزارت بهداشت صورت گیرد ، گفت: گذراندن طرح خدمت پزشکی تاثیری در کیفیت فعالیت درمانی پزشکان نخواهد شد بنابراین نمی توان گفت که پزشکی که طرح را نگذرانده عملکرد ضعیفی خواهد داشت.

کد خبر 405013

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha