به گزارش خبرنگار مهر، تابلو روز شمار رقابتهای جهانی مدتهاست به حرکت در آمده و اکنون در فاصله کمتر از سه هفته به آغاز این رقابتها نگاهی به وضعیت تیم ملی کشورمان می تواند برای علاقمندان به این رشته حائز اهمیت باشد.
بر اساس اعلام فدراسیون جودو تیم ملی ایران با چهار جودوکار در این دوره از مسابقات شرکت می کند. محمدرشنونژاد، محمد محمدی بریمانلو، سعید ملایی و رامین صفویه نفرات اعزامی به این دوره از مسابقات هستند.
برگزاری رقابتهای لیگ برتر اطلاعات خوبی از وضعیت آمادگی نفرات اعزامی به مسابقات جهانی در فاصله اندک به آغاز این مسابقات در اختیار اهالی این رشته قرارداد. شکست محمد رشنونژد و رامین صفویه، حتی تساوی محمد بریمانلو را نمی توان نادیده گرفت.
رشنونژاد جودوکار سبک وزن تیم ملی کشورمان که برای رسیدن به وزن ۶۰- کیلوگرم کیلوهای زیادی از وزن خود را کم می کند، بعد از حضور در چند تورنمنت، برای لیگ برتر هم وزن کم کرد و همین کاهش وزن شاید یکی از مهترین دلایل افت کمی و کیفی او بود و شاید همین مضوع در بودپست هم دامن گیر وی شود.
بریمانلو جودوکار جنگنده ای است که علی رغم ارائه مبارزات پایاپای برابر برخی از جودوکاران برتر دنیا، هنوز به تجربه نیاز دارد و شاید همین رقابتهای جهانی سکوی پرتاب وی باشد. بریمانلو اگر مانند رقابتهای گرند پری چین که به نشان برنز دست پیدا کرد، مبارزه کند، می توان به او امیداور بود.
در این بین وضعیت سعید ملایی متفاوت با سایرین است. جودوکاری که سال گذشته هم یکه و تنها به رقابتهای جهانی رفت و تجربه خوبی کسب کرد. ملایی با رنکینگ ۹ دنیا شاید تنها امید کشورمان برای کسب مدال جهانی باشد. اینکه گفته می شود نباید از این تیم چهار نفره روی تاتامی بوداپست انتظار مدال داشت، در مورد ملایی صادق نیست. این جودوکار کشورمان که در دو سال گذشته رقابتهای خوبی را در میان بهترین های جهان به نمایش گذاشته، فقط و فقط برای کسب مدال راهی مجارستان می رود.
هرچند رقابتهای جهانی در بالاترین سطح فنی و با حضور بهترین های دنیا برگزار می شود و در اکثر مواقع پدیده های زیادی را به دنیای جودو معرفی کرده است، ولی ملایی راه پیروزی بر رقبا را به خوبی فرا گرفته و می داند که چگونه باید با ستاره های جودو دنیا مبارزه کند.
رامین صفویه بعد از مدتها آسیب دیدگی روز جمعه در لیگ نمایش خوبی نداشت و در برابر حامد رشیدی که جودوکاری ۹۰ کیلوگرمی است بازنده میدان را ترک کرد. صفویه در رده نوجوانان و جوانان مبارزات خوبی به نمایش گذاشت و به نظر می رسد برای اولین حضور خود در رقابتهای جهانی به آمادگی لازم نرسیده باشد. جودوکاری که در رده های نوجوانان و جوانان مدالهای برنز و طلا کسب کرده این توان را دارد که در بوداپست هم نتیجه خوبی کسب کند به شرط آنکه خوب تمرین کرده و ترس از آسیب دیدگی دوباره را کنار بگذارد.
نکته اصلی اینکه چرا علیرضا خجسته به مسابقات جهانی اعزام نمی شود. نام این جودوکار روی سایت فدراسیون جهانی ثبت شده و رئیس فدراسیون در گفتگویی اعلام کرده« قصد داشتیم خجسته را نیز اعزام کنیم که شرایط آسیب دیدگی او این اجازه را نداد و تصمیم گرفتیم یک دوره استراحت را پشت سر بگذارد تا به شرایط مطلوب دست پیداکند»
اما محمد منصوری سرمربی تیم دلیل دیگری را برای اعزام نشدن خجسته بیان می کند. وی عنوان کرده «خجسته از لحاظ شرایط سنی آخرین سال حضورش در رده جوانان را طی میکند و هدف ما این است در مسابقات جهانی این رده سنی خوش بدرخشد. خجسته برای هر مسابقه باید وزن زیادی را کم بکند و با توجه به این شرایط ما صلاح ندیدیم او دو بار در یک فاصله کوتاه برای مسابقات جهانی جوانان و بزرگسالان این کار را بکند»
به نظر می رسد دلایل سرمربی تیم ملی منطقی تر باشد و باید منتظر درخشش این جوان با آتیه در رقابتهای جهانی جوانان باشیم.
هر چند تیم ملی با ۴ جودوکار به مسابقات قهرمانی جهان اعزام می شود، ولی نمی توان از این تیم انتظار نداشت. تیمی که در چند ماه اخیر رقابتهای مختلفی را تجربه کرده و با محمد منصوری به خوبی دوران آماده سازی را پشت سر می گذارد، در کنار نمایش امیدوار کننده، باید هم به کسب مدال امیدوار باشد. اینکه بخواهیم بعد از چند سال بازهم برای کسب تجربه روی تاتامی جهانی مبارزه کرده، و به دنبال نمایش خوبی باشیم به نوعی فرار رو به جلو و توجیه شکست قبل از وقوع است!
نظر شما