به گزارش خبرگزاری مهر، به دنبال افزایش تبعیضها علیه مسلمانان سرزمین هندوستان هیئت حقوقی شیعیان هندوستان از دولت این کشور خواست به تبعیض علیه مسلمانان خاتمه داده و رویکرد خود را تغییر دهد.
دولت هند به تبعیض علیه مسلمین خاتمه دهد
مولانا میرزا محمد عطار رئیس هیئت حقوقی شیعیان هندوستان در جمع خبرنگاران خواستار از بین رفتن باورهای نادرست علیه مسلمانان شد، باورهایی که پیروان اسلام را ضد ملت و تروریسم می دانند.
وی همچنین خواستار حضور مسلمانان بر حسب جمعیت آنها در سازمانهای دولتی شد و نسبت به این حقیقت که تاکنون هیچ تلاشی در این رابطه صورت نگرفته ابراز تأسف کرد.
اقلیت مسلمان هندوستان مدت زمان طولانی است که اعلام کرده اند سرزمین هفتاد و دو ملت علیه آنها تبعیض روا می دارد و از تساهل نسبت به جامعه مسلمان خبری نیست.
رئیس هیئت حقوقی شیعیان هندوستان گفت: این هئیت اعتراض شدیدی به تبعیض علیه مسلمانان ارائه کرده است. این موضوع در دومین جلسه سالانه هیئت که روز 26 نوامیر در بمبئی برگزار می شود مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
تأکید مدارس بر ارزشهای دینی
وزیر منابع انسانی مالزی گفت: آموزش مدارس باید دربرگیرنده ارزشهای دینی و اخلاقی باشد تا شخصیت کودکان با ارزشهای عالی و اجتماعی شکل گیرد.
دکتر فونگ چان اون وزیر منابع انسانی مالزی گفت: ارائه آموزه های دینی می تواند تضمین کننده رشد محبت، شفقت، صداقت و سخت کوشی کودکان باشد، درست همان ویژگی هایی که موجبات اشتغال جوانان آینده را فراهم می کند.
سخنرانی وزیر منابع انسانی مالزی طی نشست سالانه انجمن رفاه این کشور ایراد شد.
وی افزود: از این رو آموزش ارزشهای دینی و اخلاقی می تواند تأثیرات دامنه داری داشته و توسعه اقتصادی ملتها را موجب شود. چنین آموزشهایی در دوران کودکی، تربیت نسل خلاق، پویا و تأثیرگذار را در پی خواهد داشت .
سازمان کنفرانس اسلامی به امور زنان رسیدگی کند
به منظور رسیدگی و ساماندهی به امور زنان مسلمان، یک سازمان فرعی به عنوان زیر مجموعه سازمان کنفرانس اسلامی تشکیل شود تا زمینه و بستر حضور فعال و مؤثر زنان مسلمان در عرصه های مختلف فراهم شود .
رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه از جهان اسلام خواست توجه بیشتری به امور زنان داشته باشند.
وی تأکید کرد که باورهای نادرست و سنتهای ناشایست باید از جوامع اسلامی حذف شود تا زنان بتوانند در جایگاه شایسته ای که اسلام برای آنها تعیین کرده قرار گیرند.
نخست وزیر ترکیه اظهار داشت: زنان باید در عرصه های مختلف بین المللی، سیاسی ، اجتماعی و سایر فعالیتها حضور جدی و مؤثری داشته باشند.
منطقه تجارت آزاد اسلامی تشکیل شود
شرکت کنندگان در نشست مجمع جهانی اقتصاد اسلامی که روز گذشته در اسلام آباد، پاکستان به کار خود پایان داد خواستار تسریع همکاری منطقه ای برای تشکیل منطقه تجارت آزاد اسلامی شدند.
این اعلامیه تأکید کرده است که مجمع جهانی اقتصاد اسلامی می تواند در گفتگو درباره تقویت اقتصاد اسلامی و گسترش و تعمیق تلاشها برای رسیدن به این هدف، نقش داشته باشد. بخش خصوصی اقتصاد اسلامی را نیز می توان به مثابه موتور اولیه رشد اقتصاد در کشورهای اسلامی توصیف کرد.
بیانیه فوق حمایت مجمع را از شبکه جهانی زنان مسلمان تاجر، برنامه ، دستاوردها و طرح آن برای تأسیس یک مرکز آموزشی زنان اعلام کرده است. شرکت کنندگان این همایش همچنین از تشکیل نیروی ویژه آموزشی در مجمع جهانی اقتصاد اسلامی حمایت کردند.
بیانیه دومین جلسه مجمع جهانی اقتصاد اسلامی همچنین خواستار توسعه مجمع رهبران مسلمان جوان به عنوان یکی از سازمانهای متبوع شده و از کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی خواست با تأیید برنامه های این مجمع، بانکداری، بیمه گذاری و اقتصاد اسلامی را ترویج کنند.
سومین جلسه مجمع جهانی اقتصاد اسلامی طی روزهای 7 تا 9 نوامبر 2007 در کوآلالامپور، مالزی برگزار می شود.
مجمع جهانی اقتصاد اسلامی پیشتر به مجمع تجاری سازمان کنفرانس اسلامی شهرت داشت که در حاشیه دهمین اجلاس سازمان کنفرانس اسلامی طی اکتبر 2003 در مالزی تشکیل جلسه داد. سال بعد از آن دومین جلسه مجمع تجاری سازمان کنفرانس اسلامی در کوآلالامپور تغییر نام آن را تصویب کرد.
وضعیت مسلمانان لاتین تبار در فلوریدا بررسی می شود
دفتر شورای روابط اسلامی – آمریکایی در فلوریدا، آمریکا با همکاری دانشجویان مسلمان دانشگاه میامی امروز یکشنبه 21 آذر ماه نشستی را به منظور بررسی وضعیت مسلمانان آمریکایی لاتین در ایالات متحده برگزار می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، ملیسا ماتوس مدیر ارتباطات دفتر شورای روابط اسلامی – آمریکایی در فلوریدا گفت: به عنوان یکی از اعضای جامعه مسلمان آمریکایی – لاتین این امر روشن است که جامعه مسلمان آمریکا از تکثری برخوردار است که کمتر جامعه ای در سراسر دنیا شاهد آن بوده است.
شورای روابط اسلامی- آمریکایی (CAIR) بزرگترین گروه مدافع حقوق و آزادیهای مدنی مسلمانان در سراسر آمریکا به شمار می رود. این سازمان مستقل اسلامی که در راستای ترویج چهره مثبت اسلام و مسلمانان در آمریکا فعالیت می کند، خود را صدای جریان تفکر اسلام میانه رو درعرصه های سیاسی در ایالات آمریکا می داند. شورای روابط اسلامی آمریکایی به عنوان بزرگترین گروه اسلامی مدافع آزادیهای مدنی مسلمانان آمریکا، در سراسر ایالات متحده و کانادا دفاتر اداری دارد و دفتر مرکزی آن در واشنگتن دی سی واقع شده است.
تأمین نیازهای دینی مسلمانان در بیمارستانهای ایالات متحده
طی دو دهه گذشته بسیاری از بیمارستانهای سراسر ایالت متحده به ویژه مناطقی که دارای جمعیت کثیری از مسلمانان هستند، نمازخانه ای به این گروه اختصاص داده اند و چندی پیش نیز یک بیمارستان و مرکز پزشکی در شیکاگو به این آمار اضافه شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، رفعت عبدالکریم روحانی مسلمان این بیمارستان گفت: این نمازخانه مورد استفاده همراهان بیماران و کارکنان بیمارستان قرار می گیرد.
بسیاری از مسلمانان ایالات متحده که ممکن است مجبور باشند مدتی از روز ، هفته و یا مدت طولانی را برای همراهی یا مدوا در بیمارستان بگذرانند طی درخواستی اعلام اعلام کرده بودند معمولا در بیمارستانها فضایی نیست که بدون مزاحمت و سکندری خوردن، امکان اقامه به موقع نماز وجود داشته باشد .
بیمارستان جان هاپکینز در بالتیمور، مرکز پزشکی دانشگاه جورج تاون در واشنگتن و مرکز پزشکی تگزاس در هیوستن دارای نمازخانه برای کارکنان و همراهان مسلمان هستند. نمازخانه تازه بیمارستان شیکاگو دارای فرش، سجاده و قرآن است و محیطی را برای مسلمانان فراهم می کند که 10 الی 15 مسلمان در کمال آرامش نماز خود را اقامه کنند .
نمازخانه تازه در بیمارستانی تشکیل شده است که از سوی مسیحیان لوتران آمریکا اداره می شود، کشیش وندل اومان روحانی این کلیسا معتقد است باید نیازهای دینی تمام پیروان ادیان این بیمارستان بدون توجه به دین آنها تأمین شود.
وی یادآور شد: ما اعتقاد داریم زمانی که شما وارد بیمارستان می شوید دین خود را نیز به همراه می آورید. اختصاص نیایشگاه در بیمارستان به منزله احترام به پیروان ادیان و ابراز اعتقادی دینی آنها است.
استادیار برنامه مطالعاتی دین در دانشگاه ایلینوی گفت: فراهم کردن فضایی برای مسلمانان که کسی هنگام نماز به آنها خیره نشود تا آنها احساس ناخوشنایندی داشته باشند بسیار حائز اهمیت و قابل توجه است.
ائمه جمعه بلژیک در مرکز ویژه آموزش می بینند
مقامت بلژیک در نظر دارند تا پایان سال تحصیلی (2006- 2007) مرکزی برای آموزش و تعلیم ائمه جمعه تأسیس کنند.
درخواست تأسیس این مرکز برای آموزش و تعلیم ائمه جمعه بلژیک از سوی هیئت مسلمانان بلژیک ارائه شد.
این هئیت همچنین خواستار حضور یک مفتی شده که مفسر قرآن و قوانین شرع اسلام براساس سنت بوده و از توانایی صدور فتوا برخوردار باشد.
چنین ساختاری هم اکنون در فرانسه وجود دارند و کارکردهای آموزشی و اطلاع رسانی آنها اجرا می شوند.
اساتید این مراکز آموزشهای خود را به زبان آلمانی و فرانسه ارائه خواهند داد و 15 نفر از کشورهای مراکش، ترکیه، مصر کلاسهای خود را به زبانهای عربی، ترکیه و اردو برگزار می کنند و مفتی ای که مسلمانان بلژیک خواستار حضور آن شده اند مسئولیت مرکز آموزشی را برعهده می گیرد.
هیئت مسلمانان بلژیک برای تأمین هزینه های مرکز نیز بر کمکهای مالی حساب کرده است؛ چرا که دولت بلژیک در نظر دارد به زودی مذاکراتی را برای تجدید نظر در رابطه با کمکهای اقتصادی به گروههای دینی آغاز کند. دولت بلژیک همچنین قصد دارد کنترل خارجی مساجد این کشور را مورد بررسی قرار دهد.
نظر شما