به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی شکری عصر پنج شنبه در گفتگو با خبرنگاران با موضوع جهاد دانشگاهی، بیان داشت: پس از انقلاب اسلامی شرایطی فراهم شد تا بازنگری در اصل دانشگاه ها و آموزش عالی کشور صورت گیرد و در این فضا که بسیاری نگران آینده آموزش عالی در کشور بودند، امام خمینی(ره) با تیزبینی مثال زدنی دستور ایجاد جهاد دانشگاهی را صادر کردند که از این بابت، جهاد دانشگاهی اهمیت می یابد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی درست در زمانی ابلاغ شد که نگرانی از تفکرات منحط غربی و ورود آنها به دانشگاه ها به طور جد، علما را نگران کرده بود چرا که دانشگاه ها به دلیل نفوذ رژیم پهلوی مستعد غربزدگی بودند و نیاز بود تا با یک کار جهادی، تغییر در الگوی آموزش عالی طبق رسالت های شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گیر که در این فضا درایت و تیزهوشی امام راحل(ره) تمام نگرانی ها را به پایان رساند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان گفت: همانطور که از نامجهاد دانشگاهی بر می آید، نهادی است که علم را با جهاد درگیر می سازد یعنی به بیان دیگر، شکوفایی علوم در راستای سازندگی ایران اسلامی با استفاده از جهاد، الگوی سازنده جهاد دانشگاهی است که در طول تاریخ حیات انقلاب اسلامی توانسته تاثیرات بسزایی در روند آموزش عالی داشته باشد.
شکری درباره فلسفه جهاد دانشگاهی بیان داشت: همانطور که از پیام امام خمینی(ره) درباره تاسیس این نهاد نیز بر می آید، اشاعه تفکر ما می توانیم فلسفه اصلی جهاد دانشگاهی است یعنی ایران اسلامی می تواند با تکیه بر علم و تخصص بومی صنعت خود را داشته باشد، اقتصاد را پویا سازد، کشاورزی نوین را به کارزار تولید بازگرداند و فناوری های نوین را جایگزین روش های سنتی کند و همه اینها در بستر کار جهادی و بدون کمک بیگانگان صورت بپذیرد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی نهادی است که در راستای تعالی علوم، فنون، هنر، فرهنگ، اقتصاد، جامعه شناسی و سایر علوم مرتبط می کوشد و در این راه از نخبگان دانشگاهی بومی و جوانان مستعد ایران اسلامی بهره می گیرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان درباره فناوری های نوین به خصوص درعلم پزشکی و رابطه آنها با جهاد دانشگاهی، بیان داشت: امروزه خوشبختانه جهاد دانشگاهی با اتکا به توانمندی جوانان ایرانی در همه زمینه ها توانسته جایگاه علمی خوبی را کسب کند که نمونه بارز آن فناوری نانو، سلول های بنیادین و مواردی از این دست که در پژوهشکده رویان به وفور یافت می شوند.
شکری با بیان اینکه امروز ایران اسلامی در زمره معدود کشورهایی است که از فناوری سلول های بنیادین مانند پیوند بند ناف در درمان بیماری ها استفاده می کند، گفت: مغز استخوان و بند ناف در زمره فرآورده های سلول سازی هستند که در علوم پزشکی قدمتی چندان ندارند اما با افتخار باید اعلام کرد که با حضور توانمند جوانان ایرانی امروز ایران اسلامی همپای سایر کشور های قدرتمند دنیا در این حوزه پیشرفت های چشم گیری داشته است که نمونه آن ایجاد بانک اطلاعات ژنتیک است.
وی افزود: استفاده از بند ناف که به نوعی سلول های نامیر محسوب می شود برای بهبود سلول ها و یا تشکیل سلول های بنیادین امروز دارای اهمیت بسیاری است که می تواند بیماری های فراوانی از جمله اختلالات مادر زادی و ناهنجاری های ارثی را درمان کند و اگر نبود تلاش های شبانه روزی و جهاد گونه محققان در حوزه جهاد دانشگاهی شاید این موفقیت ها امروز کسب نمی شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان ضمن گرامیداشت سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی بیان کرد: امروز باید شرایط را به گونه ای فراهم کرد تا ظرفیت های علمی و دانشگاهی این نهاد، به مردم استان سمنان شناسانده شود تا همگان بدانند چه متخصصان تراز اولی در استان ما وجود دارند که دست به کارهای بزرگ می زنند.
شکری باین کرد: یکی از ویژگی های جها دانشگاهی بی نیازی از بیگانگان است که در حقیقت مصداق بارز جهاد علمی و همچنین اقتصاد مقاومتی است که از این لحاظ بسیار اهمیت دارد.
نظر شما