به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به اصفهان ، بازدید از خط لوله انتقال نفت خام مارون - اصفهان بخشی از فرایند بسیار دشوار و مخاطره آمیز انتقال نفت خام برای پالایش 550 هزار بشکه نفت در روز را نشان داد .
این خط لوله 435 کیلومتری با ظرفیت انتقال روزانه 550 هزار بشکه نفت تولیدی در مسیر خود از مارون تا اصفهان مسیرهای بسیار صعب العبور، دشوار و بسیار مخاطره آمیزی را از میان کوه ها طی می کند تا به پالایشگاه اصفهان برای تبدیل شدن به یک فراورده با ارزش افزوده تبدیل شود.
بازدید خبرنگاران از مسیر این خط لوله توسط هلی کوپتر و تلمبه خانه های واقع شده در میان کوه ، در هوایی بسیار سرد تنها بخش کوچکی از زحمات نیروهای متخصص و کارشناسان ایرانی برای نگهداری و حفظ این خط لوله به نمایش گذاشت .
مدیر مرکز خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان درباره وضعیت موجود این خط لوله گفت : این خط لوله از مرکز انتقال نفت شهید جابر آل خمیس ، واقع در 75 کیلومتری شهرستان امیدیه ( آغاجاری ) آغاز می شود و توسط خطوط انتقال 36 ، 30 و 31 اینچ به پالایشگاه اصفهان منتقل می شود .
بهروز نوع خواه افزود : این خط لوله از مبدا تا مقصد سه استان خوزستان ، چهارمحال و بختیاری و اصفهان را می گذراند و نفت تولیدی در مسیر خود وارد شش تلمبه خانه می شود که ارتفاع آنها از سطح دریا به ترتیب 73 ، 73 ، 752 ، 950 ، 1684 و 2053 متر است .
وی با تاکید بر این نکته که زمستان شرایط نگهداری خط لوله و بازرسی از آن بسیار سخت می شود، گفت : در فصل سرد و یخبندان ، امکان هیچ گونه دسترسی به برخی از این تاسیسات که در ارتفاعات بالا هستند، وجود ندارد به طوری که از یک ماه آینده برای بازرسی دیگر نمی توان از خودرو استفاده کرد بلکه باید از بالگردهای مجهز به تجهیزات اسکی و نیروهای اسکی باز استفاده کرد .
خط لوله مارون - اصفهان بیش از 30 سال است که در شرایط بسیاردشوار نفت را به اصفهان می رساند ، اگرچه این احداث این خط لوله توسط شرکت ایتالیایی بسیار دشوار بود اما نگهداری از این خط لوله پیر و حفظ آن بسیار سخت تر است به گونه ای که در زمان جنگ بیش از 98 درصد از این خط لوله از بین رفت و دوباره بازسازی شد تا فعالیت پالایشگاه متوقف نشود .
گردنه "زره " در ارتفاع 2700 متری از سطح دریا یکی از بلندترین مسیر عبوری این خط لوله است ، نوع خواه درباره احداث این خط لوله در زمان حال گفت : برای احداث این خط لوله در شرایط کنونی باید حداقل 300 میلیارد تومان هزینه کرد .
مدیر مرکز خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان درباره برنامه های این شرکت برای حفظ و نگهداری این خط لوله گفت : تا دوسال آینده 20 کیلومتر از این خط لوله تعویض می شود زیرا دچار خوردگی شدید است .
وی دربازدید خبرنگاران از توربینهای برق افزود : برای انتقال 550 هزاربشکه نفت خام از منطقه آغاجاری به اصفهان در هر تلمبه خانه دوتوربین که ساخت کارخانه "سولزر سوئیس " است باهم کار می کنند و یک توربین نیز درحال آماده باش است .
وی ظرفیت هریک از مخازن را 500 هزار بشکه عنوان کرد و ادامه داد : طبق روشهای استاندارد نفت خام از میدان های نفتی استحصال و در این مخازن ذخیره و سپس از مخازن برداشت و پمپ می شود تا اگر به هر دلیلی فعالیت یک تلمبه خانه متوقف شد روند انتقال نفت نفت خام در خط لوله متوقف نشود .
نوع خواه هرگونه قطع ارتباط تلفنی ومخابراتی را غیر ممکن دانست و افزود : مسیر دسترسی به ایستگاه مخابراتی شماره هفت که در فاصله 14 کیلومتری با تلمبه خانه شماره شش و در ارتفاع 3500 متری از سطح دریا قرار دارد کوه است .
همچنین در جریان این بازدید رئیس تلمبه خانه شماره شش گندمکار گفت : این تلمبه خانه تا اصفهان 200 کیومتر فاصله دارد ، ارتفاع آن از سطح دریا 2860 متر است و زمستان های بسیار سختی را می گذراند به گونه ای که درجه حرارت به 25 درجه زیر صفر نیز می رسد .
اسکندر کرمی افزود : کارکنان این تلمبه خانه 14 روز استراحت و 14 روز کار می کنند و در مدت 31 سال کار به شرایط اقماری عادت کرده ایم .
نظر شما