به گزارش خبرنگار مهر، علی قربانی ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی اظهار کرد: برای رسیدن به رشد اقتصادی هشتدرصدی در برنامه ششم توسعه، سالانه به ۷۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در کشور نیاز است.
قربانی بابیان اینکه برای رسیدن به این رقم رشد اقتصادی باید ۹۵۵ هزار اشتغال خالص ایجاد شود، افزود: برای تحقق این امر نیاز به ۶۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی داریم.
وی با اشاره به وعده ایجاد ۱۰هزار شغل در خراسان شمالی، تصریح کرد: اگر سرمایهگذاری پتروشیمی انجام میشد و نیز پالایشگاه کالیمانی نیز به ثمر میرسید، شاید رسیدن به این رقم اشتغال امکانپذیر بود.
وی عنوان کرد: اما با مشاغل خرد نمیتوان ۱۰ هزار اشتغال پایدار در استان ایجاد کرد و این امر بدون حضور بخش خصوصی و سرمایهگذاری کلان مشکل است.
نماینده مردم بجنورد، گرمه و جاجرم، راز و جرگلان و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به لغو مجوز سرمایهگذاری کالیمانی گفت: دولت در این زمینه متضرر نشده چراکه پروژه بهصورت فازبندی به سرمایهگذار واگذارشده بود.
قربانی تأکید کرد: امیدواریم سرمایهگذار دیگری پروژه کالیمانی را ادامه دهد تا مردم این منطقه که امید به اشتغال در این طرح داشتند و نیز پیمانکاران به خواسته و طلب خود برسند.
وی از انجام مطالعات امکانسنجی طرح توسعه پتروشیمی بجنورد خبر داد و افزود: نتیجه این مطالعات به وزارتخانه کار و رفاه اجتماعی ارائهشده تا روند اجرایی آن تسریع شود چراکه این طرح ازجمله مقرونبهصرفه ترین طرحهای اقتصادی ایران است.
وی گفت: برای رفع مشکل آب این طرح نیز از پساب فاضلاب بجنورد استفاده میشود که ۷.۵ میلیون مترمکعب آب موردنیاز برای عملیاتی شدن فاز۲ پتروشیمی بجنورد را تأمین خواهد کرد.
راهآهن بجنورد-مشهد-گرگان را نمیتوان با اعتبارات دولتی راهاندازی کرد
نماینده مردم بجنورد، گرمه و جاجرم، راز و جرگلان و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی در خصوص ایجاد راهآهن بجنورد-مشهد- گرگان نیز اظهار کرد: عملاً کاری در این زمینه انجامنشده است چراکه با پول دولت تا ۱۰۰ سال آینده هم نمیتوان این پروژه را راهاندازی کرد.
قربانی با تأکید بر اینکه این طرح باید از طریق فاینانس و سرمایهگذار خارجی دنبال شود، گفت: آستان قدس ۱۵ درصد سرمایهگذاری بر روی این طرح را تعهد کرده است و چنانچه ۸۵ درصد نیز از سوی سرمایهگذار چینی انجام شود، پروژه راهآهن بجنورد-مشهد- گرگان اجرایی خواهد شد.
وی مهم ترین چالش در خراسان شمالی را اشتغال عنوان کرد و افزود: باید در راستای حل این مشکل، زیرساختهای استان ازجمله راهآهن، فرودگاه و غیره توسعه یابد و درزمینهٔ جذب سرمایهگذار خارجی بیشتر فعال بود.
قربانی بابیان اینکه ثبات مدیریتی یکی از شاخصههای توسعه است، عنوان کرد: در این راستا از ادامه خدمت استاندار خراسان شمالی برای دولت دوازدهم در استان حمایت میکنیم.
وی با ابراز گلایه از عدم ثبات مدیریتی در اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی، گفت: تغییر مدیریتی در این دستگاه سبب بیبرنامگی و روزمرگی در ورزش استان شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در خصوص اعضای کابینه دوازدهم نیز گفت: تیم اقتصادی دولت نسبت به دوره گذشته بهتر شده است اما عالی نیست.
قربانی تأکید کرد: در رأی اعتماد به کابینه دوازدهم دولت از وزیران بومی حمایت میکنیم.
نظر شما