۲۲ مرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۱۱

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی:

برنامه وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم نسبتی بابرنامه ششم توسعه ندارد

برنامه وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم نسبتی بابرنامه ششم توسعه ندارد

بجنورد- نماینده مردم اسفراین باتأکید براینکه برنامه ارائه‌شده ازسوی وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم باید همسو بابرنامه ششم توسعه باشد،نسبت به کمرنگ بودن برنامه‌های اقتصادی این وزیران انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، هادی قوامی صبح یک‌شنبه در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برای رسیدن به رشد اقتصادی هشت‌درصدی در برنامه ششم توسعه، سالانه به ۷۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در کشور نیاز است.

قوامی گفت: از این میزان سرمایه‌گذاری، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سهم دولت، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از طریق تسهیلات بانکی، ۷۲ هزار میلیارد تومان صندوق توسعه ملی، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بازار سرمایه، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان شرکت‌های دولتی و ۲۳ هزار میلیارد تومان نیز از طریق اشخاص باید انجام گیرد.

وی تأکید کرد: همچنین برای رسیدن به رشد اقتصادی هشت‌درصدی در برنامه ششم توسعه، سهم سرمایه‌گذاری خارجی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است که به عبارتی باید سالیانه ۶۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در کشور انجام شود.

وی بابیان اینکه آیا برنامه‌ای که دولت دوازدهم و وزیران پیشنهادی ارائه داده‌اند نحوه دستیابی به رشد اقتصادی هشت‌درصدی را مشخص می‌کند یا خیر، افزود: نرخ بیکاری از سال ۸۴ تاکنون به ۱۲.۵ درصد افزایش پیداکرده است.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: برای دستیابی به برنامه ششم توسعه باید سالانه ۰.۴ درصد نرخ بیکاری را کاهش داد و یک‌میلیون و ۲۰۰ شغل خالص در کشور ایجاد کرد، بنابراین ایام رأی اعتماد به وزیران بهترین فرصت برای بررسی الزامات رسیدن به برنامه ششم توسعه است.

وی بابیان اینکه باید برنامه‌های ارائه‌شده از سوی وزرای دولت دوازدهم به‌دقت موردبررسی قرار بگیرد، گفت: اکثر این برنامه‌های ارائه‌شده نسبتی با برنامه ششم توسعه ندارد، بنابراین اگر این وزرا رأی اعتماد از مجلس بگیرند در آینده پاسخگوی غیرهمسو بودن عملکرد خود با برنامه ششم توسعه نخواهند بود.

لشکر بیکاران در آینده تهدید جدی برای اقتصاد ایران خواهد بود

قوامی با تأکید بر اینکه نباید فرصت وزارت را به‌راحتی در اختیار برخی قرار دهیم، اظهار کرد: دو فراکسیون اصلی مجلس شامل امید و ولایت باید با دعوت از وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم و تشکیل جلسات مشترک غیررسمی، برنامه‌های این وزیران را واکاوی کنند.

وی تصریح کرد: از سال ۱۳۳۵ تا سال گذشته، جمع سرمایه‌گذاری‌های خارجی کشور به ۶۵ میلیارد دلار نرسیده است، بنابراین با این شیوه کژ دار و مریز به رشد اقتصادی هشت درصد و اشتغال خالص یک‌میلیون و ۲۰۰ نفر نخواهیم رسید.

وی تأکید کرد: لشکر بیکاران در آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد ایران خواهد بود چراکه در حال حاضر مسئله اقتصادی به مسئله امنیتی تبدیل‌شده است و ما باید این جریان را برعکس کنیم.

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه طی چهارماهه نخست امسال واردات ۲۵ درصد افزایش و صادرات ۱۰ درصد کاهش داشته، عنوان کرد: در این مدت، ضد چهار سال عمل شده است، بنابراین با این روند در ۶ ماهه باقیمانده نمی‌توانیم شعار سال را محقق سازیم.

قوامی بابیان اینکه توجه به تولید ملی باید در اولویت برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت باشد، گفت: در بیشتر وزارتخانه‌ها این مهم عملی نمی‌شود و قانون حداکثر تولید داخلی در مناقصه‌ها نیز رعایت نشده است.

وی عنوان کرد: باید تلاش کنیم لحاظ اقتصادی بر لحاظ‌های اجتماعی، فرهنگی و غیره اولویت پیدا کند.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی همچنین در فرصت باقیمانده از نطق هفت‌دقیقه‌ای میان دستور خود در صحن علنی مجلس به بیان برخی از خواسته‌ها و مشکلات حوزه انتخابیه خودپرداخت.

قوامی در این نطق به وضعیت معلمان حق‌التدریس اشاره کرد و خواستار ارتقای جایگاه آموزش‌وپرورش به‌عنوان بزرگ‌ترین نهاد پرورش‌دهنده نیروی انسانی و موتور توسعه و پیشرفت کشور شد.

وی گفت: این نهاد وزیری توانمند و قوی می‌خواهد تا با کارآمدی خود مشکلات عدیده فرهنگیان در این حوزه را حل‌وفصل کند.

کد خبر 4057657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha