به گزارش خبرنگار مهر، سردار علی پاشا محمدی امروز یکشنبه در همایش تجلیل از شبانان و گله داران بسیج عشایری استان کرمانشاه که در محل مجتمع بعثت کرمانشاه برگزار شد، گفت: خداوند طبیعت را بستر مناسبی برای امرار معاش و زندگی بشر قرار داده است و در آیات متعدد به این امر اشاره داشته است.
وی افزود: در سالی که با فرمان رهبر معظم انقلاب مزین به اقتصاد مقاومتی تولید و اشتعال شده است تکریم از این قشر که خط مقدم اقتصاد مقاومتی هستند به درستی از جانب دبیر قرارگاه محرومیت زدایی کشور و فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم(ص) برنامه ریزی شده است.
رئیس سازمان بسیج عشایری کشور خاطر نشان کرد: هدف از برگزاری این همایش تبلیغ و ترویج فرهنگ کار و تلاش است که با این کار جامعه به سمت موفقیت حرکت خواهد کرد.
وی با بیان فرامینی از امام راحل ادامه داد: امام(ره) چه زیبا فرمود ایرانی بسازید که هرکس از هرکجای دنیا به آن نگاه کند عظمت اسلام را در سازندگی آن مشاهده کند.
تکلیف شرعی ما پا در رکاب اوامر ولی امر مسلمین بودن است
سردار محمدی تصریح کرد: امروز تکلیف شرعی که به عنوان انسان مسلمان در سایه سار نظام مقدس اسلامی بر دوش ماست پا به رکاب بودن در راه اجرای اوامر ولی امر مسلمین است.
وی با اشاره به اینکه انسان ها در برخی موارد قائل به جبر هستند، اظهار داشت: اما در بسیاری موارد مختار هستند و انتخاب راه سعادت یا شقاوت با خود آنهاست.
رئیس بسیج عشایری کشور جامعه عشایری را لبیک گوی به ندای رهبر و امام(ره) معرفی کرد و بیان داشت: چنین جلساتی باید در راستای کار و اشتغال و تولید باشد تا بتواند مهاجرت معکوس را در روستاها رقم بزند.
وی خطاب به مسئولان گفت: اگر می خواهید مهاجرت معکوس صورت نگیرد و حاشیه نشینی بر شهر ها حاکم نشود و آسیب های مترتب بر حاشیه نشینی رخ ندهد باید عشایر را حمایت کنید و آنها راتقویت کنیم تا قشر عشایر ماندگار باشند.
سردار محمدی اذعان داشت: در این راستا در خصوص تحقق بهداشت و درمان، آموزش، خدمات فرهنگی مذهبی، تامین مایحتاج، منابع دامی و... و. در بین این قشر عزمی ملی می خواهد.
وی از روند کار استاندار کرمانشاه در خصوص تشکیل شورای عالی عشایر گله مند بود و گفت: با وجود اینکه به استاندار در این خصوص تاکید فراوان داشتم در سال اول خدمت متاسفانه جلسه شورای عالی عشایر تشکیل نشده و ظاهرا سال قبل یک جلسه در این خصوص تشکیل داد که بسیار کم است.
خدمات دولت بسیار ناکافی است
این مسئول خاطر نشان کرد: با وجود اینکه قدردان تلاشهای مسئولان هستیم اما میزان تلاش دولت را ناکافی می دانیم و باید بگوییم خدمات دولت روحانی بسیار ناکافی است.
وی تصریح کرد: برگزاری تنها ۲ جلسه شورای عالی عشایر کشور آن هم نه به ریاست رئیس جمهور بلکه به ریاست معاون اول رئیس جمهور نمی تواند تحول در جامعه عشایر به وجود آورد و نمی تواند آسیب شناسی دقیق بر مشکلات عشایر و روستایی داشته باشد.
سردار محمدی در ادامه گفت: در دولت جدید توقع داریم که دولتمردان در یک نگاه ملی، استانی و شهرستانی، این مردم کم هزینه و پربازده که حافظان نظام و مرزداران دولت اسلامی هستند را در عمل نه با شعار دریابند.
هر چادر عشایری میتواند یک پایگاه دفاعی و عملیاتی باشد
وی افزود: همانطور که امام راحل بارها اشاره داشتند، مسئولان نوکر و خادم مردم هستند تا حایی که امام(ره) فرمود اگر به من خدمتگزار بگویید بهتر از آن است که رهبر بگویید.
سردار محمدی خاطر نشان کرد: نباید به جمع شدن یک چادر عشایری به صورت سطحی نگاه کنیم چرا که هر چادر عشایری می تواند یک پایگاه دفاعی و عملیاتی برای کشور باشد.
وی با اشاره به اینکه این قشر در دوران دفاع مقدس ۵ درصد شهید تقدیم کردند اظهار داشت: این در حالی است که این قشر تنها ۲ درصد ازجمعیت کشور را دارا هستند.
نرخ بیکاری در جامعه عشایری تنها ۴ درصد است
این مسئول با بیان اینکه همچنین یک چادر عشایری می تواند یک پایگاه اشتغالزایی باشد، یادآور شد: در کشوری که نرخ بیکاری ۱۴.۸ درصد آمار رسمی آن است در برخی شهرها به ۳۰ و در برخی دیگر بخش ها بالای ۳۰ هم می رسد اما نرخ بیکاری در جامعه عشایری برابر آمار جهاد کشاورزی کمتر از ۴ درصد است که مربوط به فرزندان تحصیل کرده عشایری است و بدلیل عدم تعادل و هزینه های بالا نمی توانند راه پدر را ادامه دهند.
مسئول سازمان بسیج عشایری در ادامه تصریح کرد: عشایر با داشتن ۲۴ واحد دامی بیش از ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور را تامین می کنند.
وی افزود: همچنین ۳۵ درصد صنایع دستی با همت زنان با کفایت عشایر تولید می شود که بهترین بستر برای صنعت توریست و گردشگری را در کشور فراهم کرده است.
متاسفانه عشایر مولد به عشایر مصرف کننده تبدیل شدهاند
وی افزود: متاسفانه در کشور عشایر مولد به عشایر مصرف کننده تبدیل شده اند. در سال ۳۵ برابر اولین سرشماری در ایران جمعیت روستایی و عشایری ۶۵ درصد و شهری ۳۵ درصد بود و در سال ۹۵ جمعیت شهری ۷۳ درصد و روستایی و عشایری به کمتر از ۲۷ درصد سقوط کرده است و ۱.۵ درصد این تعداد عشایر کوچ رو هستند و این اعلام خطری جدی است.
سردار محمدی اظهار داشت: با تعاملی که با مجلس شورای اسلامی داشتیم و تشکیل یک کارگروه در صدد هستیم خلاء های قانونی بر سر ادامه حیات جامعه عشایری، با شعار تثبیت، تربیت و احیای جامعه عشایری را شناسایی کنیم.
وی ادامه داد: طی سال گذشته ۲ طرح ارائه خدمات فرهنگی مذهبی به جامعه عشایری و ارتقاء سطح سوادآموزی و خدمات علمی، آموزشی، مهارتهای زندگی عشایری در قالب آیین نامه مصوب شد.
آیین نامه ارائه خدمات به عشایر پشتوانه اجرایی ندارد
وی تصریح کرد: متاسفانه چون آئین نامه قانون نیست لذا پشتوانه اجرایی ندارد و نه در قانون و نه در برنامه ششم توسعه به آن نگاه نشده است.
وی تاکید کرد: ما از مجلس توقع داریم انقلابی و جهادی عمل کنند و همانطور که امام(ره) فرمودند جز با روحیه جهادی مشکلات کشور قابل حل نیست و به سامان نخواهد رسید.
سردار محمدی در ادامه در خصوص مشکلات جامعه عشایری در عرصه تولید سخن گفت و ابراز داشت: این جامعه قشری زحمت کش و کم توقع هستند و مشکلاتی از قبیل کمبود زیرساختها، بهداشت و درمان، بیمه، خدمات راهداری، آب شرب سالم و... بر سر راه آنها قرار دارد و از این لحاظ فاصله ای بسیار با زندگی شهری دارند و باید درصدد باشیم این فاصله را کم کنیم.
وی افزود: در بحث مهمات با وزارت دفاع توافق کردیم که به نرخ دفاعی فشنگ در اختیار عشایر قرار بگیرد.
رئیس سازمان بسیج عشایری کشور در پایان سپاه پاسداران را در عرصه محرومیت زدایی بسیار فعال دانست و افزود: امروز چون سپاه در عرصه های مختلف، علمی اقتصادی دفاعی امنیتی موفق است مورد هجمه دشمنان قرار دارد.
نظر شما