به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس در این نشست روسا و معاونین فرهنگی چهار استان جنوبی پیرامون برگزاری شایسته جشنواره شعر علوی بحث و تبادل نظر کردند و سپس اهم برنامه های مشترک منطقه را در دستور کار خویش قرار دادند
کرم اللهی: جنوب کشور سرزمین قله های سربلند فرهنگی است
محمد کرم اللهی رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس با اشاره به لزوم نشکیل شورایی با عنوان هم افزایی منطقه جنوب گفت: خوشحالیم که جشنواره شعر علوی فرصت همراهی استان های جنوبی را فراهم کرد آن هم در منطقه ی جنوب کشور که سرزمین قله های سربلند فرهنگی است.
وی افزود: قله ها ما را به حرکت همه جانبه برای تقویت داشته ها و معرفی آنها در فضایی بازتر با میدان دید وسیع تر و فعال تر وا می دارند، چرا که هر استان توانایی و ظرفیتی دارد که شاید در استان های دیگر نباشد مانند تئاتر در کهگیلویه و بویراحمد، ادبیات در فارس، سینما در بوشهر یا موسیقی در هرمزگان
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس با بیان این مطلب که هر استان می تواند در همین زمینه مولف باشد، افزود: در عین حال نگاه هم افزا می تواند ما را در پیشبرد اهداف سازمانی یاری کند تا قدم های محکم و تاثیرگذاری برداریم.
وی اظهار داشت: مجموعه این شرایط سبب می شود هم ظرفیت ها بیشتر شود و هم تاثیرگذاری بالاتر برود و در نتیجه حوزه ی هنری بیشتر به چشم بیاید. در چنین شرایطی می توان به کارهای بزرگ در هر استان با کمک سایر استان هم فکر کرد.
کرم اللهی با اشاره به برگزاری شب خاطره بر عرشه ناو جماران از سوی حوزه هنری هرمزگان به عنوان یک کار موفق گفت: بقیه استان ها نیز توان انجام کارهای بزرگ ملی دارند و باید این اتفاق بیفتد.
وی ضمن ارائه پیشنهاداتی از قبیل برگزاری جشن های هنری تولیدمحور در استان ها گفت: چنین کارهایی علاوه بر آنکه سبب نزدیکی دلها به یکدیگر خواهد شد، می تواند استان های جنوبی را برای آوردگاه هایی بزرگتر مانند جشنواره سراسری تولیدات استان ها آماده کند.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس پیرامون آموزش ضمن خدمت پرسنل حوزه هنری گفت: یکی از ظرفیت های اساسی که می تواند در کالبد سازمان مدیریت و برنامه ریزی جان بگیرد همین مساله است خصوصا وقتی ایده مورد نظر منطقه ای باشد.
وی گفت: علاوه بر آن باید از ظرفیت های درونی استان ها نیز استفاده کنیم مثلا در زمینه عکاسی استاد صاحب نام در بوشهر و یاسوج حضور دارد یا اساتیدی نام آور در حوزه ادبیات در فارس حضور دارند که باید از آنها بهره برد.
کرم اللهی افزود: معمولا مشکل اساسی استان ها تامین اعتبار برای دعوت از اساتید بیشتر است حال آنکه برخی اساتید بالاتر از سطح مرکز در همین استان های جنوبی حضور دارند.
وی گفت: ان شاءالله با هدف کارشناسی کردن تصمیم ها و برنامه های مشترک و هم افزایی توان ها، معاونین فرهنگی استان ها اقدام به تشکیل کارگروهی تخصصی خواهند کرد تا موازین حرفه ای کار نیز رعایت شود.
پیشدار: ارتباطات منطقه ای، مساله ای مهم است که تاکنون کمرنگ بوده است
پیشدار رئیس حوزه هنری هرمزگان نیز با اشاره به اهمیت برگزاری این نشست اظهار داشت: ارتباطات منطقه ای مساله ای مهم است که تاکنون در حوزه ی هنری کمرنگ بوده است.
وی با اشاره به تجربه برگزاری جشنواره های شعر اهل بیت در حال حاضر و شعر و قصه جوان کشور در سالیان گذشته در استان هرمزگان گفت: ما اثرات برگزاری آن حرکت را به وضوح دیدیم و معتقدیم جشنواره شعر علوی یک حرکت ارزشمند است و ان شاءالله امید داریم که بین المللی شود. ضمن آنکه جشنواره اهل بیت را نیز می خواهیم در قالب شعر نبوی ادامه دهیم که آن حرکت نیز تکمیل کننده این حرکت خواهد شد.
رئیس حوزه هنری استان هرمزگان افزود: برگزاری چنین برنامه هایی می تواند کمک فراوانی به منطقه کند و امیدواریم در هر استان یک رویداد یا جشنواره بزرگ برگزار شود.
وی پیرامون برگزاری جشن های تولید محور هنری در منطقه گفت: تجریه خوب هفته های فرهنگی هنری استان ها چه در کشور یا در کشورهای حاشیه خلیج فارس می تواند زمینه ساز این حرکت بشود.
اسلامی: استان های جنوبی مرز جغرافیایی دارند اما مرز فرهنگی ندارند
محمد شریف اسلامی رئیس حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد نیز فعالیت مشترک استان ها را مهم ارزیابی کرد و گفت: استان های جنوبی مرز جغرافیایی دارند اما مرز فرهنگی ندارند و همین در هم تنیدگی سبب شکوفایی استعدادها در جنوب شده است.
وی افزود: متاسفانه در دو سه دهه اخیر رویش نداشتیم چون فرصت و فضای مناسب نداشتیم و آنان که رشد داشتند نیز به قول مرحوم حسین پناهی دانه هایی بودند که بی منت باران، خودشان رشد کردند.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد ضمن بیان این مطلب که باید فرصت رشد را برای هنرمندان فراهم کنیم گفت: باور دارم که استان هایی جنوبی در کنار هم توان اجرای بزرگترین برنامه ها را دارند
وی گفت: معتقدم زمینه همکاری فقط کار اجرایی نیست و علاوه بر کارهای فاخر و ارزشمند اجرایی می توان به تولیدات مشترک نیز اندیشید و آن را نیز عملی کرد.
پارسایی فر: به یک بازار مشترک فرهنگی نیاز داریم
امید پارسایی فر رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر با اشاره به بودجه های هزینه شده در حوزه های هنری استان های جنوب کشور گفت: یکی از کارهایی که باید انجام شود بررسی این نکته است که خروجی این کارها برای جنوب چیست و مخاطب سازی ما چگونه بوده است
وی افزود: باید بررسی کنیم که چه چیزهایی نداریم مثلا مبادلات فرهنگی ما خیلی کم است و باید تقویت شود مثلا بوشهر در زمینه تاریخ مقاومت یا موسیقی جایگاه بالایی دارد و می توانیم این داشته ها را در اختیار دیگران قرار دهیم..
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر گفت: ما به یک بازار مشترک فرهنگی نیاز داریم چرا که هم اکنون کار می شود اما آثار در خود استان ها هم تبدیل به برند و کار شاخص نمی شود.
وی گفت: بسیاری از هنرمندان ما سال های طولانی تجربه دارند. همچنین باید بگذاریم هر استان سراغ ظرفیت های خود رفته و از توانمندی های بقیه نیز استفاده کند.
پارسایی فر گفت: وجود تفاهم نامه مشترک بین استان ها و هم افزایی بین آنها بسیار مهم است. اگر تفاهم باشد ما می توانیم از ظرفیت های یکدیگر بر اساس این سند بهره مند شویم.
فرجی: باید بسته پیشنهادی خوبی تهیه شود
وحید فرجی قائم مقام حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس نیز این حرکت را حرکتی مثبت ارزیابی کرد و گفت: در این زمینه مباحث خوبی طرح شدو اگر محورها مشخص شده و بسته پیشنهادی خوبی تهیه شود می توان آن را حتی در سمینار ملی هم مطرح کرد.
وی گفت: همیشه در طول دوران حضورم در حوزه ی هنری دغدغه همکاری بین استانی را داشته ام از این رو به حرکت امروز امیدوارم خصوصا که این جلسه به نام حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام متبرک اشت و امیدواریم نخستین همراهی و هم افزایی در همین جشنواره صورت بگیرد.
تاکید معاونان فرهنگی حوزه های هنری بر اهمیت هم افزایی
معاونان فرهنگی حوزه های هنری استان های جنوب کشور نیز نظراتی پیرامون برگزاری جشنواره شعر علوی و هم افزایی توان استان های جنوب کشور بیان کردند.
مهدی پارسایی معاون فرهنگی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس با اشاره به لزوم برنامه ریزی گفت: ضروری است ما نخست به یک شناخت جامع از داشته ها و نداشته ها برسیم و ببینیم آنچه داریم و آنچه در اختیار نداریم چیست؟
وی افزود: قطعا توان استان های جنوبی توانی بسیار بالاست و اگر با لحاظ کار کارشناسی و بررسی دقیق به یک برنامه عملیاتی برسیم می توانیم شاهد آثار مثبت این هم افزایی باشیم.
خاک نژاد معاون فرهنگی حوزه ی هنری انقلاب اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز با اشاره به برگزاری جشنواره شعر علوی گفت: برگزاری این کنگره امری مثبت است و شاعران آیینی سرای استان نیز در این فعالیت حضور خواهند یافت.
وی افزود: درباره هم افزایی نیز امیدوارم این برنامه ها عملی شده و به حوزه هنری و هنرمندان در زمینه هایی مانند اقتصاد هنر کمک کند به عنوان نمونه برپایی اکسپو هنری می تواند یکی از حرکت های مهم این فعالیت باشد.
خواجویی معاون فرهنگی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان هرمزگان نیز با اشاره به برگزاری جشنواره شعر علوی گفت: این برنامه را حرکتی مهم می دانیم و در این زمینه با تمام توان وارد کار شده و آثار شاعران را جمع آوری کرده و یکجا ارائه کردیم.
وی پیرامون هم افزایی توان استان ها نیز گفت: امیدوارم در این زمینه به توان استان ها اعتماد شود و اجازه داده شود تا همکاران و هنرمندان استان ها نیز امکان تجربه داشته باشند.
صالح دروند مسوول آفرینش های ادبی حوزه ی هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر نیز با اشاره به فعالیت های ادبی استان اظهار داشت: ما نیز جشنواره شعر علوی را به عنوان یک رویداد مهم مدنظر قرار داده ایم و در این زمینه آماده همکاری کامل هستیم.
هاشم کرونی مدیر روابط عمومی و آفرینش های ادبی حوزه ی هنری انقلاب اسلامی استان فارس نیز گفت: جشنواره شعر علوی پی از هر چیز یک عرض ارادت هنرمندانه به ساحت مقدس حضرت امیرالمومنین مولا امام علی علیه السلام است اما وجوه تخصصی کار نیز برای ما اهمیت دارد.
وی افزود: در زمینه هم افزایی توان ها نیز یک مساله مهم آموزش نیروی انسانی و همکاران حوزه در حین خدمت است. متاسفانه این مساله تاکنون آنچنان که لازم است جدی گرفته نشده اما امیدواریم در منطقه جنوب این مساله در دستور کار قرار گیرد.
شایان ذکر است نشست هم افزایی منطقه ی جنوب کشور در آستانه جشنواره منطقه ای شعر علوی با حضور روسا و معاونین فرهنگی حوزه های هنری استان های فارس بوشهر کهگیلویه و بویر احمد و هرمزگان در شیراز برگزار شد.
نظر شما