به گزارش خبرنگار مهر، مهدی میراشرفی عصر چهارشنبه در پنجاه و ششمین نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان مرکزی و سیزدهمین نشست سال جاری در اراک، اظهار داشت: کشور ما یکی از پیچیده ترین قوانین مربوط به تجارت خارجی را دارد به گونه ای که ۴۰ سازمان در این بحث مطرح هستند و این تعدد سازمان های ذیربط در این زمینه باعث پیچیدگی شده که نیاز به یک ساز و کار جامع دارد.
وی با اشاره به مشکلات بخش گمرکات استان مرکزی افزود: در گذشته با توجه به ظرفیت بالای واردات هیچ ساز و کار مناسبی برای آن وجود نداشت و سیستم ثبت ورود و خروج کالا به صورت دستی انجام می شد که کنترل اسناد در این بخش کار بسیار سختی بود به نحوی که باعث ایجاد فساد و جعل در گمرک بود.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی بیان داشت: در بحث پروانه های گمرکی نیز افراد با پروانه های جعلی گمرکی به بانک ها مراجعه می کردند و بدون ورود کالایی به کشور ارز دولتی را از بانک می گرفتند و همچنین به علت نبود نظارت گمرک بر کالاها، دزدی های زیادی از بنادر می شد.
میراشرفی خاطرنشان ساخت: در بحث صادرات چون مکانیزم قوی وجود نداشت با صادرات صوری از آن سوء استفاده می شد.
وی ادامه داد: خوشبختانه با سپردن گمرک به تیمی از دانشگاه تهران این افراد توانستند سامانه های الکترونیکی جامعی را برای گمرک طراحی کنند تا همه اطلاعات در آن ثبت شود و نتیجه این که مشکلات قبلی تا حدود بسیار زیادی حل شد و گمرک ایران توانست به شفافیت خوبی دسترسی پیدا کند و همچنین داشبورد الکترونیک تمامی اطلاعات را به راحتی در اختیار تصمیم گیران قرار می دهد.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی تصریح کرد: با پیش رفتن قدم به قدم این سامانه ها خروجی های خوبی را در گمرک شاهد بودیم که درآمد گمرک در سال گذشته به ۱۹ هزار میلیارد تومان رسیده است.
میراشرفی گقت: همچنین قاچاق کالا به شدت کاهش پیدا کرد و سامانه گمرکی ایران الگویی برای دیگر کشورها معرفی شد و این افتخاری بزرگی برای ایران بود و در نهایت این عمل در فضای کسب و کار ۱۸ رتبه وضعیت ایران را ارتقاء داد.
وی اظهار داشت: در بحث واردات و صادرات چهار ماهه سال جاری کشور، ۱۳میلیارد دلار کالا وارد شده که متاسفانه ۹.۵ درصد نسبت به مدت مشابه به علت کاهش قیمت نفت کاهش ارزشی داشته و در حوزه صادرات نیز ۱۰ درصد کاهش را شاهد بودیم.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی ادامه داد: در استان مرکزی در این مدت ۳۱۱ میلیون دلار صادرات داشتیم که ۶۳ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته که این رشد در ساوه به دلیل وجود گمرک اختصاصی بیشتر بوده و در اراک نیز ۲۰ درصد رشد داشتیم که نشان دهنده روند رشد مطلوبی است.
میراشرفی تشریح کرد: در بحث واردات نیز ۱۱۵ میلیون دلار واردات داشتیم که عمده این کالاها ماشین آلات خط تولید و مواد اولیه هستند که این تراز تجاری مثبت باعث شده استان مرکزی مقام اول گمرکات و انبارهای اختصاصی را در کشور داشته باشد.
نظر شما