به گزارش خبرگزاری مهر ، در گفتگو با سما افزود: در گذشته برنامه ریزی مشخصی برای اداره شهر نداشتیم و درآمد شهر را به وسیله فروش تراکم ساختمانی به دست آوردیم.
مهندس ابوالقاسم وحدتی اصل تصریح کرد: در دوره ای که کمک دولت به شهرداری قطع و شهرداری ملزم به خود کفایی شد ، فروش تراکم و تراکم مازاد ساختمانی به عنوان بهترین راه حل کسب درآمد به صورت سلیقه ای و با نظر یک یا چند نفر از مدیران آن زمان مطرح و اجرا شد.
قائم مقام معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: با توجه به جمعیت زیادی که شهر داشت و ارزش افزوده زمین بسیار بالا بود معادل هایی به دست آمد که در آمد زیادی برای شهر به وجود می آورد و سایر شهرداران نیز بدون توجه به خطری که شهر را تهدید می کرد آن را دنبال کردند .
وحدتی اصل ، دوران کوتاه مدیریت را از دلایل دیگر ادامه این کار دانست و اظهار کرد : عمر کوتاه مدیریتی درکشور موجب می شودکه هر مدیری در حوزه خود بدون توجه به آینده ، کاری انجام دهد و برود و به همین دلیل کلان شهری مانند تهران کاملا سلیقه ای اداره شود.
این مقام مسئول در شهرداری افزود: بسیاری از مردم که زمین های ارزشمند دارند ، مسکن را به عنوان یک تجارت فرض می کنند و با این فرض که مقداری هزینه به شهرداری می دهیم و با ساختن چند طبقه ، چند برابر آن درآمد کسب می کنیم اقدام به ساخت و ساز می کنند که متاسفانه چون درآمد شهرداری به این وسیله تامین می شود هیچگونه منعی نیز در این رابطه وجود ندارد و به همین دلیل وضعیت تهران به این شکل درآمده است.
وحدتی اصل از تهران به عنوان شهری که جای زندگی نیست و مردم آن بدون داشتن فضاهای کافی برای پر کردن اوقات فراغت ، فقط شاهد ساختمان های بلند هستند ، یاد کرد و گفت: مردم برای فرار از آلودگی و سر و صدا باید به خانه پناه ببرند و عملا مفهوم شهروند برای افرادی که در این شهر زندگی می کنند بی معنی است.
قائم مقام معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در رابطه با ایجاد فضای مناسب برای زندگی شهری گفت : تا زمانی که تهران را به شهری با استانداردهای مناسب تبدیل نکردیم ، نمی توانیم از مردم توقع داشته باشیم که تغییر فرهنگ دهند ، چطور می توانیم از مردم بخواهیم ماشین بیرون نیاورند در حالی که مشکل حمل و نقل عمومی را حل نکرده ایم و توقع داریم ترافیک تهران روان شود. تغییر فرهنگ زمانی به وجود می آید که امکانات به طور کامل فراهم باشد.
وی در رابطه با دلیل تراکم مراجعات به شهرسازی و نارضایتی مردم اظهار کرد: 90 درصد مراجعات شهرداری در مورد صدور پروانه و کارهای روزمره اجرایی است ، در صورتی که کار شهرسازی برنامه ریزی برای پروژه های دراز مدت است و در این میان مردم مقصر نیستند ، زیرا قوانین ما شفاف نیست و ما هم شفاف سازی نکرده ایم. در این میان افرادی نیز که چه در داخل شهرداری و چه خارج از آن منافعشان با قوانین شهر سازی تعارض پیدا می کند ناراضیند و به این مشکلات دامن می زنند.
وحدتی اصل ، تهران را یکی از ثروتمند ترین شهرها دانست و گفت: با وجود تجمع منابع فرهنگی ، رفاهی و اجتماعی در این کلان شهر، چرا باید تهران برای اداره شهر و کسب دو هزار میلیارد تومان اقدام به فروش تراکم کند.
وی افزود: شهرداری برای مردم فرصت کسب ایجاد می کند ، دولت ریالی به شهرداری کمک نمی کند و شهرداری باید برای مردم امکانات خدماتی ، رفاهی ، اجتماعی ایجاد کند ، که این مسابقه ناعادلانه ای است و با وجود پتانسیل های بالایی که در تهران وجود دارد منطقی نیست.
قائم مقام معاونت شهرسازی و معماری اظهار کرد: شورای شهر این اجازه را داده است که ما به عنوان یک دولت محلی عمل کنیم.
وحدتی اصل در مورد طرح جامع و مشکلات آن اظهار کرد: برای اداره شهر به یک استراتژی و برنامه مشخص احتیاج بود که طرح جامع با همه سختی ها و مشکلاتش و به همت نخبگان مملکت فراهم شد.
قائم مقام معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران افزود: این طرح باید پویا و نقد پذیر باشد و قابلیت تغییر را در همه زمان ها داشته باشد تا بتوان بر اساس آن شهر را اداره کرد.
وی تهیه طرح جامع و تفصیلی شهر تهران را مهم ترین خدمت به مردم دانست و گفت: وجود یک سند مشخص برای اداره شهر ، وضعیت را از آن چه که امروز شاهد آن هستیم بهتر و از سلیقه ای اداره کردن مدیران مختلف حفظ می کند.
وحدتی اصل با انتقاد از برخی از افراد که دائم قصد دارند این طرح را زیر سوال ببرند اظهار کرد: تا زمانی که هیچ طرحی برای تهران نداشتبم همه اعتراض می کردند اما حالا که این طرح آماده شده عده ای در پی انتقاد های مکرر از آن هستند که متاسفانه این تفکر برای کشور ما زیان های جبران ناپذیری دارد.
وی خطاب به این افراد گفت: بهتر است بسیاری از سیاست بازی ها را کنار بگذاریم و به عنوان یک مدیر ، کمک شهر باشیم، تا به حال هیچ یک از سازمان ها و نهادها چنین طرحی نداشته اند و این طرح اولین طرح جامع و راهبردی کشور است.
وحدتی اصل در خصوص اینکه طرح تفصیلی تهران به 20 منطقه کاهش یافت و چندی پیش در جراید خبر از تقسیم تهران به 22 منطقه مطرح شد ، اظهار کرد: واقعیت این است که رشد شهر تهران راه به جایی نمی برد ، بیش از 60 درصد بافت های تهران فرسوده و ناکارآمد است.
وی افزود: تهران از جنوب به اراضی کشاورزی شهر ری ، از شرق به کوه های سرخه حصار ، از غرب به منطقه 22 که فضاهای مورد نیاز آن برای کارهای فرهنگی به مسکونی تبدیل شده و در نهایت از شمال که سود جویی افراد شهر را به خطر انداخته است و رود دره هایی که از البرز به سمت تهران می آمد و عامل حیات شهر است ، محدود شده است .
قائم مقام معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه گفت: وسعت بافت های فرسوده که در حال حاضر تهدیدی برای تهران است ، می تواند فرصت باشد و با بازسازی آنها فضایی برای زندگی مردم ایجاد کرد ، جمعیت شهرتکمیل شده ، تهران باید روی خودش ساخته شود و گسترش آن هیچ چاره مناسبی برای فرار از مشکلات فعلی نیست.
نظر شما