به گزارش خبرنگار مهر، در این جلسه که با رویکرد تخصصی به مبحث آموزش و آسیب شناسی آموزش درموسیقی ایرانی تشکیل شده بود داریوش طلایی ، محسن حجاریان ، محمد رضا درویشی و مجید کیانی شرکت داشتند.
ابتدا طلایی(رییس جلسه) پس ازایراد سخنانی درباره تاریخچه آموزش در موسیقی ایران و قیاس روش سنتی آموزش با روش مدرن و هنرستانی آموزش موسیقی ایرانی ، خواستار توجه ویژه به برنامه ریزی مشخص آموزشی در باب موسیقی ایرانی شد .
سخنران دوم این جلسه پژوهشی دکتر محسن حجازیان بود که به دو موضوع "فونکسیون موسیقی" (عملکرد وتاثیرات مادی موسیقی) ونقش و ابعاد هنری موسیقی اختصاص داد . حجاریان ضمن انتقاد شدید از نحوه "سیلابس"( واحد های درسی) رشته موسیقی در دانشگاه خواستار ارائه واحد" آشنایی با موسیقی اقوام ایرانی" در مواد درسی رشته موسیقی شد . نقطه نظرات و انتقادهای حجاریان که به طور احساسی بیان شد کمتر به موضوع و محوریت بحث آموزش اختصاص داشت؛هرچند که این انتقادات در نوع خود قابل تامل و بررسی است.
سخنران سوم این جلسه مجید کیانی استاد و مدرس سنتورضمن تاکید بر استفاده از ابزاری مانند نت نویسی و نت نگاری و استفاده از منابع صوتی و تصویری ، از ضرورت آموزش موسیقی ایرانی به صورت شفاهی و سینه به سینه سخن گفت .
محمد رضا درویشی آهنگساز و پژوهشگر موسیقی نواحی به عنوان آخرین سخنران درزمینه موضوع آموزش در موسیقی ایرانی و چالش میان سنت و مدرینیته در آموزش موسیقی صحبت کرد.
وی با اشاره به بخشهایی از بروشوربرنامه اظهار داشت : تا سوال مطرح نشود ، اندیشه به جریان نمی افتد و حرکت رو به جلو صورت نمی گیرد ، از همین رو به طرح 40 سوال در زمینه آموزش پرداخت .
سوالاتی از قبیل : آیا با جابجا کردن واحدهای درسی یا عناوین و افراد و مقررات می توان تغییری مثبت ایجاد کرد ؟
آیا اساسا می دانیم که تغییر در چه زمینه هایی باید صورت پذیرد ؟ و....
درویشی پس از طرح این سوالات خواستار تفکر و بررسی برای جوابگویی مناسب به این دغدغه ها و سوالات شد .
در حاشیه این جلسه می توان به حضور نسبتا مطلوب علاقمندان اشاره کردکه نشان از اهمیت این موضوع در بین هنرجویان و دانشجویان موسیقی دارد .
در بخش دوم برنامه ،سخنرانان به سوالات مطرح شده توسط دانشجویان پاسخ گفتند .
این جلسه پژوهشی با همکاری دانشجویان موسیقی دانشگاه تهران و جامعه فرهنگی پردیس دانشگاه تهران برگزار شده بود.
نظر شما