۳۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۱۰

«مشروعیت تحریمهای نفتی ایران در ترازوی حقوق بین الملل» منتشر شد

«مشروعیت تحریمهای نفتی ایران در ترازوی حقوق بین الملل» منتشر شد

کتاب «مشروعیت تحریم های نفتی ایران در ترازوی حقوق بین الملل» به قلم حسین فرحی که به تازگی وارد بازار نشر شده است، به بررسی تحریم های نفتی ایران و پاسخ به سوال های مطرح در این خصوص می پردازد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «مشروعیت تحریم های نفتی ایران در ترازوی حقوق بین الملل» به قلم استاد دانشگاه و دیپلمات ارشد و با سابقه‌، دکتر حسین فرحی منتشر شده و مورد استقبال قرار گرفته است.

در این کتاب ابتدا ضمن تعریف تحریم و انواع آن از جمله تحریم های نفتی به بیان دید گاه های مختلف در این رابطه اشاره شده است، سپس موضوع مشروعیت تحریم ها بطور مبسوط مورد بحث قرار گرفته و به سوالات مختلفی از جمله اینکه آیا این تحریم ها از وجاهت قانونی برخوردار است یا خیر ؟ پاسخ داده شده است.

در ادامه این کتاب به عهدنامه های منعقده بین ایران و آمریکا پرداخته و چگونگی اعتبار و نقض آنها را بطور جامع بررسی مینماید و در بخش دیگری به موضوع نظام تحریم ایران و قانون فرا سرزمینی از سوی ایالات متحده امریکا علیه ایران پرداخته و آن را به بحث گذارده است.

در بخش های بعدی این کتاب عکس العمل سازمان ملل در قبال این اقدامات آمریکا و همینطور تحریم های دیگر غیرنفتی این سازمان علیه ایران بررسی شده است.

به طور خلاصه در این کتاب به برجام نیز به طور واقعی اشاره شده است و ضمن بیان نکات مثبت آن گفته می شود که گرچه بخش اندکی از تحریم های بین المللی اعمال شده علیه ایران با تحقق برجام لغو شده است. لیکن بسیاری از این تحریم ها کماکان باقی مانده است و این احتمال در زمان تدوین این کتاب پیش بینی شده که وضع تحریم های بیشتری نیز در آینده غیرممکن نباشد.

مشروعیت تحریم های نفتی در چارچوب حقوق بین الملل در این کتاب مورد مطالعه قرار گرفته و محور تمرکز نیز تحریم های نفتی اعمال شده از سوی ایالات متحده آمریکاست. در این کتاب از دو منظر حقوق بین الملل عام و خاص به موضوع مشروعیت تحریم ها یا به عبارت دیگر انطباق این تحریم ها با قواعد حقوق بین الملل پرداخته شده است.

هر بخش از این کتاب دارای سه فصل و یک جمع بندی میباشد که فصول بخش اول عبارت است از؛ "تحریم اقتصادی، تعاریف، طبقه بندی و تاریخچه آن"، "تحریم های اعمال شده از سوی آمریکا علیه ایران" و "تداوم نظام تحریم از طریق تحریم های شورای امنیت و اتحادیه اروپا" و فصول بخش دوم عبارت است از؛ "عملکرد مشتریان نفتی ایران در قبال قانون فراسرزمینی آمریکا و آثار تحریم"، "موارد تعارض تحریم های آمریکا با موازین معاهده ای" و "موارد تعارض تحریم های آمریکا با قواعد عام حقوق بین الملل".

نگارنده‌ این کتاب به دلیل اینکه واجد شخصیتی تلفیقی از دانش و تجربه است و خود علاوه بر تدریس حقوق بین الملل، در دانشگاه های مختلف دستی بر آتش در دعاوی حقوقی بین المللی و به خصوص در موضوعات نفتی داشته است و همچنین مدت ها به عنوان رئیس شورای اجرایی مطالبات خارجی نفت در شورای معاونان وزارت نفت در سال های اخیر حضور داشته، تجربیات و اندوخته های مولف موجب شده است وزن متمایزی به کتاب در دو ساحت نظری و کاربردی بخشیده شود.

کد خبر 4066542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha