۲۳ آبان ۱۳۸۵، ۱۰:۰۹

در آخرین نشست گروه ائتلاف تمدنها تصریح شد:

مناقشات سیاسی شکاف اسلام و غرب را تعمیق می کند/ تفاوتهای دینی دلیل اختلاف جهان اسلام و غرب نیست

مناقشات سیاسی شکاف اسلام و غرب را تعمیق می کند/ تفاوتهای دینی دلیل اختلاف جهان اسلام و غرب نیست

اعضای گروه عالی مرتبه ائتلاف تمدنها روز گذشته گزارش خود را به دبیر کل سازمان ملل متحد ارائه و تصریح کردند: به نظر نمی رسد که شکاف میان اسلام و غرب ریشه در تفاوتهای دینی داشته باشد بلکه این شکاف را می توان به کشمکشهای سیاسی به ویژه اشغال فلسطین از سوی نیروهای اسرائیلی نسبت داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، اعضای گروه عالی مرتبه ائتلاف تمدنهای سازمان ملل که از میان علمای برجسته، سیاستمداران و رهبران دینی به عضویت این گروه منصوب شدند دیروز آخرین نشست کاری خود را در استانبول ترکیه برگزار کرده و نتایج چهار دیدار خود را در قالب راهکار و پیشنهاد به دبیر کل سازمان ملل متحد ارائه کردند.

گروه ائتلاف تمدنها طی این گزارش اظهار داشته است: نه تاریخ باستانی و نه تفاوتهای دینی مسئول تنشهای کنونی میان غربیها و مسلمانان نیستند.

این گزارش تأکید کرده است: موضوع اسرائیل – فلسطین به نماد اصلی شکاف میان جوامع اسلامی و غربی تبدیل شده و یکی از تهدیدهای بزرگ به ثبات بین المللی محسوب می شود.

دبیرکل سازمان ملل که این گزارش را دیروز دریافت کرد گفت:  شاید بخواهید مناقشه عرب – اسرائیلی را به عنوان تنها مناقشه منطقه بدانید اما حقیقت چنین نیست.

کوفی عنان افزود: مادامی که فلسطینی ها در اشغال زندگی می کنند، در معرض ناامیدی و تحقیر روزانه قرار دارند و تا زمانی که انفجارها ادامه دارد، بسیاری از زندگی های بیگناه در معرض خطر هستند.

ایده تشکیل گروه عالی مرتبه ائتلاف تمدنها در نوامبر سال 2005 از سوی اسپانیا و با حمایت ترکیه برگزار شد.

اعضای این گروه یک سال پیش از سوی کوفی عنان به منظور بررسی راههای بهبود روابط اسلام و غرب منصوب شدند.

این گروه از 20 شخصیت برجسته از ادیان مختلف ، رهبران سیاسی و علمای برجسته تشکیل شده اند که در آن میان می توان به سید محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران؛ اسقف اعظم دسموند توتو از آفریقای جنوبی برنده صلح نوبل؛ کارن آرمسترانگ، مورخ ادیان؛ هربرت ودراین وزیر امور خارجه سابق فرانسه اشاره کرد.

این گزارش به دستاوردهای سه دیدار اصلی در اسپانیا، قطر سنگال و نشست کاری نیویورک اشاره کرده است.

در گزارش گروه ائتلاف تمدنها آمده است، معیارهای دوگانه به شکاف میان جوامع اسلامی وغربی کمک کرده است علاوه بر این درک معیارهای دوگانه در کاربرد قوانین بین المللی و حمایت از حقوق بشر رنجش و حس آسیب پذیری مسلمانان سراسر را افزایش می دهد.

شخصیتهای برجسته جهانی همچنین دخالت نظامی در کشورهای اسلامی را مورد انتقاد قرار داده و اظهار داشتند عملیات نظامی در کشورهای اسلامی در رشد فضای ترس و اضطراب و اشاعه آن به سراسر جهان نقش دارد. افزایش آمار مرگ و میر در عراق و مناقشه افغانستان به افزایش رتبه گروه های تروریستی کمک می کند.

اعضای این گروه از دولتهای خارجی خواستند از تکثرگرایی حمایت کنند و به انتخاب مردمی احترام بگذارند.

ترویج گفتگوی میان فرهنگها نیز از پیشنهادات انضمامی این گروه بود که خواستار انتصاب نمایندگان عالی مرتبه برای یاری دبیر کل سازمان ملل در حل بحرانهای کنونی شد.

گزارش 39 صفحه ای این گروه پیشنهادات ملموسی را در عرصه های آموزش، رسانه، جوانان و مهاجرت ارائه کرد تا فرهنگ احترام و درک میان جوامع اسلامی و غربی حاکم شود.

اعضای این گروه خواستار توسعه برنامه های تلویزیونی و فیلم شده اند که فراتر از مرزهای فرهنگی و دینی را دربرگرفته و تعدد را به عنوان یک ویژگی عادی جامعه تلقی کند.

این گزارش ترویج آموزش حقوق بشر، اطلاعات میان فرهنگی را خواستار شده تا تضمین کننده این امر باشد که دانشجویان سراسر دنیا درک خود را نسبت به سایر فرهنگها و ادیان توسعه دهند.

تأسیس صندوق جهانی انسجام جوان نیز برای ترغیب جوانان نسبت به ایفای نقش در اجرائی کردن این توصیه ها از دیگر پیشنهادات گروه عالی مرتبه ائتلاف تمدنها بود که روز گذشته آخرین نشست اصلی خود را برگزار کرد.

کد خبر 406660

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha