به گزارش خبرنگار مهر، مشیانه حدادی روز سه شنبه در چهارمین نشست کمیسیون اجرایی آیین نامه مدیریت ایمنی و حمل و نقل و سوانح جاده ای استان مرکزی در سال جاری در اراک اظهار داشت: نکات پیشگیرانه اگر در هر موردی رعایت نشود می تواند باعث بروز آسیب های جبران ناپذیر شود و هدف از پیشگیری کاهش همین آسیب ها است.
رئیس اداره پیشگیری از حوادث اورژانس کشور افزود: هدف از تشکیل این جلسات جلوگیری از مرگ و میر و معلولیت حتی یک نفر است و افزایش جلسات این کمیسیون می تواند در این زمینه ثمر بخش باشد.
وی افزود: برای جلوگیری از مرگ و میر باید به زنجیره حوادث توجه کنیم و در راه حل های بقیه کشورها در این زمینه تامل کنیم، چرا که در بقیه کشورها مرگ و میر و تلفات جاده ای صفر نفر در نظر گرفته می شود.
رئیس اداره پیشگیری از حوادث اورژانس کشور بیان کرد: دیگر کشورها برای انجام این کار، زنجیره حوادث را در نظر می گیرند و همه سازمان ها در کنار هم دیگر روی این مسئله کار می کنند، پس اولین کار برای ما هم این است که از تصادفات جلوگیری و یا طوری اصلاح سازی کنیم که اگر تصادفی اتفاق افتاد منجر به آسیب شدید نشود.
حدادی خاطرنشان ساخت: در صورت ایجاد آسیب است که خدمات فوریت های پزشکی وارد عمل می شوند و این خدمات باید در زمان مناسب و با کیفیت مطلوب درمان پیش بیمارستانی به افراد آسیب دیده ارائه شود.
وی ادامه داد: هر چه سیستم پیش بیمارستانی کشور بهتر عمل کند، مصدومین سریعتر به بیمارستان منتقل شده و نجات پیدا می کنند، البته در بعضی موارد شدت حادثه بر فرد مصدوم بسیار زیاد است و فرد در حال مرگ در حین انتقال به بیمارستان یا در بیمارستان فوت می کند.
رئیس اداره پیشگیری از حوادث اورژانس کشور تصریح کرد: یک سری از مرگ ها قابل پیشگیری نیستند، یعنی شدت حادثه بسیار زیاد است و نمی توان جلوی این مرگ ها را گرفت و به همین دلیل باید بر کل زنجیره و به خصوص حلقه های پیشین کار کرد تا بتوانیم از بروز حوادث و آسیب جلوگیری کنیم و در نهایت شاهد کاهش تلفات باشیم.
حدادی گفت: نکته ای که در استان مرکزی شایان تقدیر است ارتباط بسیار خوب اورژانس با پلیس راه و هلال احمر استان است که این ارتباط در حضور به موقع اورژانس بر سر صحنه و پیشگیری از مرگ و میر بسیار ثمر بخش است و این امر می تواند الگوی خوبی برای دیگر مناطق کشور باشد.
وی افزود: در حال حاضر با توجه به برنامه پنجم توسعه استان مرکزی فقط سه پایگاه جاده ای کم دارد و اگرچه محدودیت دسترسی به بالگرد وجود دارد، اما استان مرکزی نیاز به بالگردهای خدمات رسان پزشکی دارد که این مورد باید حتما در دستور کار قرار گیرد.
رئیس اداره پیشگیری از حوادث اورژانس کشور تشریح کرد: در بیمارستان ها برنامه ای ترتیب داده شده که مرگ افراد در بیمارستان ها تحلیل ریشه ای شود و با استفاده از این دلایل نقاط ضعف بیمارستان ها و عوامل مرگ و میر پیش بیمارستانی مشخص می شوند تا این نقاط ضعف تقویت شوند و نرخ مرگ و میر تصادفات کاهش یابد.
حدادی در پایان اظهار داشت: همچنین با توجه به شاخص های جدید تعیین شده در جلسه قبلی کمیسیون، این شاخص ها در برنامه های سازمان اورژانس کشور و وزارت بهداشت گنجانده شده که بر اساس شدت آسیب ناشی از حوادث بتوان احتمال مرگ و میر را تشخیص داد تا خروجی های حاصله در پیشگیری از این حوادث بهتر عمل کند.
نظر شما