۲ شهریور ۱۳۹۶، ۱۵:۱۰

مدیرکل تعاون مازندران:

۳۸۶ نفر در چالوس برای کارورزی ثبت نام کردند

۳۸۶ نفر در چالوس برای کارورزی ثبت نام کردند

چالوس - مدیرکل تعاون مازندران گفت: ۳۸۶ نفر درچالوس به عنوان کارورز و ۱۱ نفر به عنوان کارفرما ثبت نام کردند که این میزان تناسبی با یکدیگر ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، اصغری، در جلسه شورای ادارای شهرستان چالوس، ضمن گرامیداشت هفته دولت، با اشاره به شعار سال، بر اهمیت اشتغال از دید تمام مردم و مسئولان تأکید کرد و گفت: دولت ۹۷۰ هزار نفر را به‌عنوان تعهد اشتغال خود برای سال ۹۶ درنظر گرفته و برای استان مازندران در حدود ۴۳ هزار نفر است که امیدواریم این امر را در استان محقق کنیم.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران ابراز امیدواری کرد که برخی سیاست‌های دولت یازدهم در سال ۹۶ و در دولت دوازدهم نیز پیگیری شود، چرا که دولت پیشین برخی سیاست‌های خود را ترسیم کرده بود، از جمله آنها، اشتغال فراگیر در سطح کشور بوده است.

وی با اشاره به طرح تکاپو که از سال ۹۴ در ۸ استان کشور به‌صورت پایلوت شروع شده، گفت: این طرح در سال ۹۶ به عنوان طرحی که در تمام استان‌ها باید اجرا شود نام برد؛ استان مازندران در سه حوزه گردشگری، کشاورزی (زنبورداری) و هم آی.تی و آی.سی.تی در طرح تکاپو بسیار خوب درخشید.

اصغری با اشاره به اینکه مازندران مقام دوم زنبورداری را در کشور دارد، افزود: استحصال عسل خوبی داریم، اما زنبورداری تنها منحصر به استحصال عسل شده که دلیل آن عدم آموزش رنبوردار است، در کنار استحصال عسل، زنبوردار می‌تواند فعالیت‌های دیگری همداشته باشد و هدف طرح تکاپو آموزش لازم برای بهره‌وری بیشتر در هر حوزه‌ای است.

اصغری ادامه داد: برای مثال، یونیدو در طرح تکاپو بر این است که زنبورداری تنها منحصر به فروش عسل نباشد و به فراورده‌های دیگر همچون تولید ژل رویال و بره موم که سودآوری بیشتری نیز دارند، توجه شود.

وی با بیان اینکه یونیدو در حوزه گردشگری نیز زنبورداری و گردشگری را به هم وصل کرده است، گفت: این امر به گردش در زنبورستان‌ها توسط گردشگرانی که تمایل به این کار دارند اشاره دارد، همچنین، در حوزه گردشگری موارد بیشماری وجود دارد که از طریق آی.تی می‌توان به آن متصل شد و تکاپو آنها را ارتقا داده است.

اصغری بر آموزش زنبورداران در شهر چالوس نیز تأکید کرد تا بتوان در حوزه زنبورداری در شهرستان به بهره‌وری بیشتری برسیم و ضمن اینکه ترویجی خواهد بود فاصله گرفتن از انتظار مشاغل پشت میز نشینی و ورود به حوزه خوداشتغالی است.

وی با بیان اینکه اولین سیاستی که در ابتدای سال ۹۶ آغاز شد، کارورزی است، افزود: هزینه‌ای که دولت برای این طرح درنظر گرفته ۲۵۰ میلیارد تومان و تعداد کارورزان این طرح برای کل کشور ۱۵۰ هزار نفر و سهیمه مازندران نیز ۵ هزار ۴۶۵ نفر است.

اصغری با اشاره به اینکه برای ورود فارغ التحصیلان به بازار کار ما نیازمند یک برنامه کوتاه مدت هستیم، افزود: فرد بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی راه ورود به کار را نمی‌داند و مراجعه اکثر آنها به دولتیا به واحدهای کاگری است اما با توجه به سیاست کوچک شدن دولت و فربه‌تر شدن بخش خصوصی، نیاز به سیاست‌هایی در  این زمینه است که یکی از آنها طرح کارورزی است.

وی در رابطه با شرایط ثبت نام به عنوان کارورز گفت: کارورز از رنج سنی ۲۲ تا ۳۳ سالگی،  فارغ التحصیل در هر رشته‌ای از فوق دیپلم تا دکترا می‌تواند در سامانه ثبت نام کنند، به شرطی که از سه ماه، بیمه بیشتر نداشته باشند و سه ماه در کاریابی ثبت‌نام کرده باشد.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره اینکه حدود ۳۸۶ نفر در شهرستان چالوس در این طرح به عنوان کارورز و ۱۱ نفر به عنوان کارفرما ثبت نام کردند، افزود: این تعداد با هم تناسب ندارند و اطلاع‌رسانی باید به‌گونه‌ای باشد که با این میزان کاروز حداقل ۵۰ کارفرما ثبت‌نام کنند.

اصغری در رابطه با شرایط کارفرما گفت: کارفرما به ازای هر سه نفر می‌تواند یک کاروزر درخواست دهد اما کارفرمای بخش کشاورزی، به ازای هر دو نفر شاغل و صنوف هم به ازای یک نفر می‌توانند درخواست یک کارورز دهند.

وی با بیان اینکه مدت قرارداد کارورزی از ۴ تا ۶ ماه است، افزود: در این بازه زمانی، هیچ رابطه کارگر و کارفرمایی ایجاد نمی‌شود و یک سوم حداقل دستمزد سال ۹۶ را دولت به کارورزدر طول این دوره خواهد داد و، بیمه مسئولیت مدنی نیز به عهده دولت است.

وی ادامه داد: کارفرمایی که بعد از انقضا دوره کارورزی نسبت به جذب کارورز به‌عنوان کارگر اقدام کند، دولت وی را از سهم بیمه کارفرما تا دو سال معاف کرده و دولت خودش آن را پرداخت خواهد کرد.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندراناز جمله مزایای این طرح را یادگیری مهارت توسط کارورز برشمرد و افزود: اگر او جذب هم نشود، امکان کارآفرینی خواهد داشت و مشوق آن نیز  پرداخت ارزان قیمت تسهیلات برای کارآفرین است.

اصغری جدای از طرح کارورزی گفت: کارفرمایی که به‌صورت مستقیم فارغ‌التحصیلی را جذب کارگاه خود کند، تا یک سال حق بیمه کارفرما را دولت پرداخت خواهد کرد.

وی در رابطه با طرح اشتغال فراگیر در رسته دوزاده‌گانه و در حوزه‌های گردشگری، کشاورزی و صنعت گفت: برای این طرح ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده که سهم مازندران در این حوزه بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.

وی یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها برای رصئ میزان ایجاد اشتغال را سامانه رسد برشمرد و بر ثبت اشتغالی که در هر دستگاه ایجاد می‌شود در این سامانه تأکید کرد.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران گفت: بسیج سازندگی یکی از دستگاه‌ها با کم‌ترین انحراف در پرداخت تسهیلاتی است که منجر به اشتغال می‌شود.

کد خبر 4068445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha