۲۳ آبان ۱۳۸۵، ۱۴:۲۴

در نشست خبری عنوان شد:

زمان تولید لرزه مصنوعی در تهران مشخص نیست / افتتاح 98 پایگاه پشتیبانی مدیریت بحران تا پایان امسال

زمان تولید لرزه مصنوعی در تهران مشخص نیست / افتتاح 98 پایگاه پشتیبانی مدیریت بحران تا پایان امسال

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تکذیب خبر تولید زلزله مصنوعی در تهران ظرف 20 روز آینده ، گفت: هنوز اجرای پروژه تولید لرزه مصنوعی به تصویب شورای عالی تامین استان نرسیده و در صورت تصویب ، زمان اجرای آن مشخص و به اطلاع عموم شهروندان خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر مازیار حسینی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به عدم تخریب سازه ها در تهران نسبت به اجرای طرح تولید زلزله مصنوعی افزود: این پروژه با هدف جمع آوری اطلاعات گسل های پنهان در تهران انجام می پذیرد که در اجرای آن شرکت اکتشافات نفت ، پژوهشگاه زلزله با سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همکاری می کنند.

وی با بیان اینکه در اجرای این پروژه بدون انفجار و تخریب است ، گفت: این طرح حاصل یک سال و نیم کار مطالعاتی و هماهنگی با سازمان ها و دستگاه هایی چون شرکت گاز، نفت و آب و فاضلاب است که برای انجام آن، یک ماشین لرزه نگار با زدن ضربه قائم در طول تولید موج P کرده و با زدن این ضربات زمان رفت و برگشت موج را محاسبه و از همین طریق جنس لایه و گسل بودن آن مشخص می شود بنابراین هیچگونه ترس و وحشتی به لحاظ اجرای این پروژه نباید در میان مردم به وجود آورد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: این طرح از کهریزک شروع و در طول مسیر از بزرگراه های نواب ، چمران و دره ولنجک می گذرد. ضمن اینکه طرح مذکور در شب و در زمانی که پیک ترافیک پایین بوده و کشور در وضعیت عادی است ، به اجرا در خواهد آمد به همین لحاظ پیشنهاد زمانی ما برای اجرای آن فصل تابستان بوده که هنوز قطعیت نیافته است.

به گفته حسینی ، مدت زمان اجرای این طرح 3 ماه است در حالی که برداشت داده ای حاصل از آن 10 روز خواهد بود.

وی در ادامه از افتتاح 98 پایگاه پشتیبانی مدیریت بحران شهر تهران تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: این پایگاه های سرمایه ای ملی برای شهروندان تهران بوده و به لحاظ سرمایه گذاری پایدار دربحث مدیریت بحران در سطح جهان منحصر به فرد محسوب می شوند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران وزن این سوله ها را دو برابر سوله های عادی دانست و افزود: این پایگاه ها چند منظوره بوده و با حداقل مساحت 2 هزار متر مربع دارای فضاهایی برای ورزش اسکان  نیروهای سازمان مدیریت بحران ، آتش نشانی ، اورژانس ، هلال احمر بوده و در موقع بحران امکان اسکان اضطراری آسیب دیدگان را دارند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، هر یک از این پایگاه ها دارای نقطه GIS برای ردیابی این منطقه ها در کل جهان از طریق دستگاه های GIS و نیز دارای 21 هزار متر مکعب ذخیره آب آشامیدنی و 120 کیلوولت آمپر برق اضطراری به همراه PADهلی کوپتر و تجهیزات آن هستند.

به گفته حسینی ، عملکرد این پایگاه ها در زمان عادی شامل ارایه خدمات آموزشی ، تهیه و نگهداری بانک اطلاعاتی منطقه، ایجاد بستر مناسب برای فرهنگ سازی در میان مردم منطقه ، استقرار دفاتر شورایاری ، دپو اقلام امداد و نجات ، دارویی و تجهیزات پزشکی و آتش نشانی می شود. ضمن اینکه این پایگاه در زمان بحران وظیفه استقرار ستاد مدیریت بحران، وعده گاه نیروهای امدادی داخلی و خارجی، ارایه خدمات بهداشتی درمانی، توزیع مواد غذایی و امدادی رابر عهده خواهند داشت.

وی با بیان اینکه جهت تائید زمین محل های احداث پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران شهر تهران، 7 معیار لحاظ شده است، در رابطه با هزینه های اجرای این طرح تصریح کرد: برای احداث 100 پایگاه از این پایگاه ها رقمی بالغ بر 25 میلیارد تومان تا کنون هزینه شده این در حالی است که این رقم به جز هزینه های خرید زمین و تجهیزات بوده است.

حسینی افزود: هم اکنون 17 پایگاه منطقه ای ویژه مدیریت بحران شهر تهران آماده شده و در فاز بعدی 3 پایگاه دیگر آماده بهره برداری خواهد شد. علاوه بر این احداث  76 پایگاه چند منظوره و 5 پایگاه برون شهری ویژه مدیریت بحران در استان های معین در دستور کار قرارگرفته که تا پایان امسال به بهره برداری خواهند رسید.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همچنین از افتتاح 3 پایگاه پشتیبانی مدیریت بحران شهر تهران در روز 2 آذر ماه امسال خبر داد و گفت: این پایگاه ویژه مناطق 16، 19 و 22 است که در زمان یاد شده با حضور شهردار تهران و دیگر مسوولین افتتاح خواهد شد.

حسینی در پاسخ به سئوالی مبنی بر میزان مقاومت سازه این پایگاه در برابر زلزله توضیح داد: مقاومت این سازه ها برای زلزله هایی با دوره بازگشت 2 هزار و 475 ساله که معادل احتمال وقوع 2 درصد در طول 50 سال و با شدت 9 مریکالی است.

وی با اشاره به انجام طرح های مطالعاتی تولید نرم افزار ارزیابی میزان خسارت درسازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: تولید این نرم افزار نیازمند نصب شتاب نگار در سطح شهر تهران است تا اطلاعات مربوطه از سطح شهر جمع آوری و در اتاق مدیریت بحران این سازمان بررسی و ارزیابی شده و به دنبال آن مدیریت هوشمندانه بحران با استفاده از اطلاعات مربوطه انجام شود.

کد خبر 406887

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha