۷ شهریور ۱۳۹۶، ۹:۳۳

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم:

وزارت علوم به دنبال ارتقای کیفیت دانشگاه هاست

وزارت علوم به دنبال ارتقای کیفیت دانشگاه هاست

میناب - معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: وزارت علوم به دنبال ارتقای کیفیت دانشگاه هاست.

به گزارش خبرنگار مهر، وحید احمدی دوشنبه شب با حضور در شورای اداری شهرستان میناب با اشاره به اقدامات انجام شده دولت یازدهم در کشور گفت: این اقدامات گویای عملکرد مثبت دولت در حوزه های مختلف بویژه علمی، فناوری و پژوهش صورت گرفته است.

وی تصریح کرد، ایران از سرمایه های عظیمی برخوردار است  و این سرمایه با وجود انسان های علمی و دلسوز به خوبی هم هدایت شده است.

احمدی با بیان اینکه تعداد مقالات چاپ شده در پایگاه‌های معتبر بین‌المللی رشد پیدا کرده است، گفت: تعداد مقالات در پایگاه ISI از ۳۰۷۵۸ مقاله در سال ۲۰۱۲، به ۴۶۱۵۹ مقاله در سال ۲۰۱۶ و همچنین در پایگاه Scopus از ۴۰۹۲۳ مقاله در سال ۲۰۱۲ به ۵۰۷۳۹ مقاله در سال ۲۰۱۶ رسیده است.

وی به درصد سهم ایران در تولید مقالات علمی دنیا مطابق گزارش پایگاه‌های معتبر بین‌المللی اشاره کرد و  افزود: درصد سهم ایران در تولید علم دنیا مطابق گزارش پایگاه ISI ، از یک و ۳۷ صدم درصد در سال ۲۰۱۲ به یک و ۹۵ صدم درصد در سال ۲۰۱۷ و مطابق گزارش پایگاه Scopous از یک و ۵۰ صدم درصد در سال ۲۰۱۲ به یک و ۹۷ صدم درصد در سال ۲۰۱۷ رسیده است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری به رشد مقالات برتر ایران از مقالات یک درصد برتر دنیا مطابق گزارش ISI اشاره کرد و گفت: تعداد مقالات برتر ایران از مقالات یک درصد برتر دنیا در سال ۲۰۱۲ از ۱۰۵ مقاله به ۳۷۵ مقاله در سال ۲۰۱۶ رسیده است.

وی درخصوص سهم ایران از کل علم دنیا و علم برتر دنیا مطابق گزارش پایگاه ISI افزود: سهم ایران از کل مقالات یک درصد برتر دنیا در سال ۲۰۱۲، از هشت دهم درصد به ۱ و هشت دهم درصد در سال ۲۰۱۶ و سهم ایران از کل کمیت تولید علم دنیا از ۱ و چهار دهم درصد در سال ۲۰۱۲، به ۲ و ۴ دهم درصد در سال ۲۰۱۶ رسیده‌ایم.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به رتبه شتاب علمی ایران در رشد تولید مقالات علمی در میان ۲۵ کشور برتر علمی دنیا تصریح کرد: گزارش پایگاه اسکوپوس بیانگر آن است که ایران در سال ۲۰۱۲ رتبه دهم و در سال ۲۰۱۶ رتبه اول را داراست.

وی درخصوص درصد رشد مدارک ثبت شده دنیا در پایگاه بین‌المللی ISI اظهار داشت: کشورمان در چهارسال گذشته رشد قابل ملاحظه‌ای را از نظر ثبت مدارک علمی در پایگاه ISI داشته به طوری که رشد مدارک ثبت شده علمی ایران در سال ۲۰۱۲، هفت درصد گزارش شده و این رشد در سال ۲۰۱۶ به میزان ۲۰ درصد بوده در حالی که متوسط رشد مدارک علمی در این سال ۶ درصد گزارش شده است.

دکتر احمدی با اشاره به تعداد مقالات منتشره کشور در کیفی‌ترین مجلات دنیا (چارک اول _ ISI ) گفت: مطابق اعلام پایگاه ISI ، ایران در ۵ سال اخیر رشد قابل ملاحظه‌ای را از نظر تولید مقالات منتشر شده در مجلات چارک اول دنیا داشته به طوری که این تعداد از ۶۵۰۰ مقاله در سال ۲۰۱۲ به ۸۲۵۰ مقاله در سال ۲۰۱۶ رسیده است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری درخصوص رتبه جهانی تولید مقالات در نانوفناوری و علوم و فیزیک هسته‌ای از نظر تعداد مقالات خاطرنشان کرد: رتبه جهانی در فناوری علوم و فیزیک هسته ای از رتبه ۱۷ در سال ۲۰۱۲ به رتبه ۱۴ در سال ۲۰۱۵ و از لحاظ رتبه جهانی در فناوری نانو از رتبه ۷ در سال ۲۰۱۲ به رتبه ۵ در سال ۲۰۱۶ دست یافته‌ایم.

به گفته وی، تحقق همه این ها ناشی از اراده جوانان، عالمان و پژوهشگران ایرانی بوده که علیرغم مشکلات؛ انگیزه و اراده را کنار هم گذاشتند و ایران را به موقعیت عالی رساندند.

احمدی اضافه کرد، ایران در حوزه نوآوری جایگاه ممتازی را به دست آورده است بطوریکه در برخی رشته ها از جمله نانو رتبه تک رقمی در دنیا داریم.

وی با بیان اینکه مسیر سخت را استوار جلو آمده ایم، گفت: در جهت گیری ها بصورت دقیق و حساب شده پیش رفتیم و از پراکنده گرایی جلوگیری و انقباضی عمل کردیم تا کیفیت را بالا ببریم.

به گفته معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گذشته حجم بسیار زیادی دانشگاه راه اندازی شد که به کیفیت ضربه زد اما الان به سمت سیاست انقباضی حرکت کرده ایم تا کیفیت را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه ایجاد فضای کارآفرینی یکی از سیاست های وزارت علوم در دانشگاه هاست، ادامه داد، با این سیاست تلاش می کنیم که مدیران ما به دنبال گسترش فرهنگ کارآفرینی باشند.

احمدی همچنین به هماهنگی های ایجاد شده بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دیگر وزارت خانه ها اشاره کرد و گفت: تا پیش از این دانشگاه ها بدون توجه به نیاز وزارت خانه ها پیش می رفتند که خروجی آن بیکاری بود این در حالی است که نیاز صنایع به رشته های دیگر بیشتر بود اما دانش آموخته مورد نیاز وجود نداشت. در حال حاضر با هماهنگی های انجام شده دانشگاه ها نیز بر اساس نیاز بازار کار فعالیت و آموزش می دهند.

وی خاطرنشان کرد، دانشگاه ها باید به دنبال حل مشکلات مردم باشند و در این راه باید ماموریت دانشگاه ها کارآفرینی باشد و مسیری پیش بگیرند که خروجی آن دانشجوی کارآفرین باشد نه اینکه دانشجو پس از فارغ التحصیلی به دنبال استخدام در ادارات باشد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در ادامه به مطالبه گری مدیران و مسوولان استانی و شهرستانی اشاره کرد و افزود: یکی از این مطالبه گری ها ایجاد مراکز رشد و پارک فناوری است و اگر این مطالبه گری در بین مدیران باشد این امر محقق می شود که در نهایت منجر به کارآفرینی در آن منطقه خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه وزارت علوم از راه اندازی مرکز رشد در شهرستان میناب حمایت خواهد کرد، گفت: وزارت علوم برای راه اندازی مراکز رشد شروطی را تعیین کرده است که بر این اساس زیرساخت های راه اندازی مرکز رشد را باید خود منطقه انجام دهد و ما مجوز راه اندازی، مسائل قانونی، حمایت بودجه ای و... را انجام می دهیم.

پیش بینی راه اندازی دو مرکز رشد در شرق و غرب هرمزگان

دکتر علی فتی رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان نیز در این نشست با اشاره ظرفیت های هرمزگان گفت: با نیازسنجی هایی که از سوی پارک علم و فناوری هرمزگان صورت گرفته است، پیش بینی راه اندازی دو مرکز رشد در شرق و غرب هرمزگان شده است که میناب به عنوان مرکزیت شرق و بستک به عنوان مرکزیت غرب استان در این زمینه فعالیت خواهند کرد.

به گفته وی، استارت این کار با راه اندازی مرکز نوآوری بوده است که در میناب با همکاری علمی کاربردی این امر محقق شده است. در غرب هرمزگان نیز تلاش می کنیم با تامین زیرساخت های لازم و با راه اندازی مرکز نوآوری زمینه را برای گسترش فعالیت ها فراهم آوریم.

کد خبر 4072500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha