۲۴ آبان ۱۳۸۵، ۱۲:۱۱

/ بررسی مشکلات و معضلات بافت های فرسوده تهران - 3 /

نوسازی بافت فرسوده باید حیات اقتصادی و اجتماعی محله را متحول کند

نوسازی بافت فرسوده باید حیات اقتصادی و اجتماعی محله را متحول کند

تعریف روشنی از بافت فرسوده وجود ندارد و ابهام در مفهوم چند گانگی برداشت از نوسازی بافت های فرسوده را در پی دارد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار مهر بخشی از معضل نوسازی بافت های فرسوده را نبود تعریف روشنی از بافت فرسوده در مراکز تصمیم گیرنده و حتی دانشگاهی دانست و افزود:وقتی می گوییم نوسازی بافت فرسوده مفاهیم مختلفی به ذهن متبادر می شود،شخصی می گوید ساختمان کهنه اگر نو شود نوسازی انجام شده ولی ما می گوییم تا وقتی اقتصاد محله فعال نشود نوسازی انجام نشده است.

دکتر علیرضا عندلیب در ادامه ، پهن شدن کوچه ها بدون فعال کردن محیط کوچه و محله را جزء نوسازی غیر فعال دانست وتاکید کرد:ما برداشتهای واحدی از مساله نوسازی در جوامع درگیر در نوسازی نداریم و اگر ابهام زدایی نشود این خود یک مشکل بزرگ می شود.

وی افزود:چون تعریف روشنی از نوسازی بافت فرسوده وجود ندارد طرح نواب سر در می آورد که از یک منظر یک شاهکار در نوسازی و از یک جهت به یک طرح ناموفق تبدیل می شود که اساتید دانشگاه انتقادات بسیاری بر آن روا می دارند.

عندلیب ، نبود یک الگوی موفق در زمینه نوسازی را مشکل اساسی این بخش دانست و اضافه کرد:چون بی الگو هستیم اولین الگوی اشتباه الگوی همه می شود و الگوی نواب به عنوان یک الگوی موفق به همه جا سرایت می کند در حالیکه دستور نواب بزرگراه است که از میان بافت فرسوده شهری گذشته است و با ایجاد شکاف بین محله ها و ایجاد آلودگی زیست محیطی این محله ها را آلوده کرده است.

وی الگوی مناسب نوسازی بافت فرسوده را در ایجاد یک محله نمونه که درآن حیات اجتماعی، فرهنگی و نشاط برقرار است عنوان کرد و تاکید کرد: در نوسازی بافت فرسوده یک محله باید حیات شهری را به آن محله بازگرداند ، خاطرات جمعی محیط را افزایش داد ، به فعالیت های اقتصادی رونق بخشید ، روابط اجتماعی و مناسبات مردم را تقویت کرد و با افزایش نشاط در کالبد زیست مردم ، آنان را به زندگی بهتری در محله هایی که در آن خاطرات جمعی دارند نوید داد.

عندلیب در پاسخ به اینکه چگونه یک سازمان با وظیفه ذاتی بازسازی و نوسازی و ارائه طرحهای عمران توانایی تحول اقتصادی و اجتماعی یک محله را دارد گفت: اگر می خواهیم واقعا کاری انجام دهیم باید برنامه ای را عرضه کرد که ما به عنوان یک سازمان مجری طرح نوسازی به کارهای عملی بپردازیم و تکلیف کسانی که به مسئله اقتصاد و ابعاد اجتماعی ، حقوقی و منابع مالی خواهند پرداخت را روشن کنند مشخص شود در حالی که امروز کسی به این نقش ها عمل نمی کند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در ادامه ، نوسازی بافت فرسوده را با تعریف های اجتماعی و اقتصادی مد نظر سازمان نوساری شهر تهران عنوان کرد و تاکید کرد: راه زدن ، معبر ایجاد کردن و ایجاد میدان و فضای سبز در یک محله  به تنهایی نوسازی نیست بلکه باید محرومیت را از محله های با بافت فرسوده از بین برد که این نوسازی فعال است.

 

کد خبر 407265

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha