به گزارش خبرنگار مهر، حورا صدر، فرزند امام موسی صدر امروز سه شنبه هفتم شهریور ماه در«تریبون آزادی» امام موسی صدر که در موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر در حال برگزاری است، گفت: تا دو سال پیش یک تفاهم نامه ای بین ایران و لیبی امضا شد، اما شرایط و اولویت ها اجازه نداد این کار پیگیر شود. در شرایط فعلی باید یک نهاد قدرتمند فشار بیاورد تا آنها به ناچار مجبور شوند برای پیگیری تن دهند.
وی در ادامه گفت: اگر امام موسی صدر فعالیت هایشان را ادامه می دادند با آن روند و تفکری که از ایشان می شناسیم که همه را در بر می گرفت، دنیا شکل دیگری داشت و نماینده اسلامی که به خشونت نمی انجامید بودند. من مطمئنم با وجود تسلط و تأثیر امام موسی صدر بر جامعه، جامعه اسلام رحمانی با وجود ایشان بزرگتر از زمان فعلی می شود.
آروزی هر فیلمسازی ساخت فیلم امام موسیصدر است
منیژه حکمت، فیلمساز در ادامه این برنامه گفت: من اعتراف میکنم که شناخت چندانی از امام موسی صدر نداشتم. متاسفانه ما چندان برای شناخت ایشان جستوجوگر نبودیم. فقط میدانستم که امام صدری در جامعه حضور داشت و در لیبی زندانی شد.
وی افزود: تا اینکه روزی هندس مهدی فیروزان، دو کتاب برای مطالعه به من پیشنهاد داد. یکی خاطرات خانواده امام صدر از ایشان بود و دیگری سخنرانیهای ایشان در کلیسا. ساعت ۷ عصر کتاب نخست را شروع کردم و بیوقفه تا ساعت ۲ بامداد مطالعه کردم. از تعاریف ایشان درباره دین شگفت زده شدم و مدام این افکار به من هجوم میآورد که در این بلبشویی که در جهان حاکم است، ایشان کجاست؟
این فیلمساز یادآور شد: حضور یک روحانی که تعریف جدیدی از دین داشته باشد، نیاز امروز بشریت است. این افکار بعد از مطالعه کتاب به ذهن من هجوم میآورد و البته تصاویری سینمایی که آن چهره پرهیبت و زیبا ۳۹ سال پشت درهای بسته زندان چه حسی دارد؟ امام صدر در این سالها چه فکری میکرده آیا به گوشش میرسد که در جهان با زنان شیعه چه میکنند؟ آیا میداند که امروزه با نام خدا، محمد و علی، آدم میکشند؟ چقدر دردناک بود که من ایشان را نمیشناختم.
حکمت در ادامه تاکید کرد: کتاب دوم پیشنهادی مهندس فیروزان را مطالعه کردم بازهم دچار حیرت و بیخوابی شدم. محتوای کتاب سخنرانی ایشان در کلیسا بود. نیاز امروز ما به حضور یک روحانی است که از دریچه دیگری به ادیان نگاه میکند و تفکراتش باعث وصل همه پیروان ادیان است.
وی گفت: من فکر میکنم خالق امام صدر ایشان را بسیار دوست دارد، اما مرارتهای فعلی بر وجود امام را درک نمیکنم. اما به نظرم درامی که در زندگی ایشان وجود دارد، اگر ساخته شود فیلمی شاهکار خواهد شد؟ ما باید بتوانیم تفکر امام صدر را اشاعه بدهیم و ساخت فیلم قدمی در این راستا خواهد بود. آرزوی هر فیلمسازی ساخت فیلم زندگی امام موسی صدر است.
وی با طرح این پرسش که آیا واقعا میتوان فیلمی درباره امام صدر را ساخت و همه ابعاد وجودی ایشان را در آن لحاظ کرد؟ گفت: کار سختی است و به تبحر و دانش زیادی نیاز دارد. ۳۰ سال اسارت سخت است و تحمل ایشان ستودنی است. کاش من آنقدر متبحر بودم که میتوانستم روزی این فیلم را بسازم. قطعا اگر آن را میساختم فیلم من، زندگی امام صدر از منظر یک زن بود، اما گمان نکنم توانایی آن را داشته باشم.
منیژه حکمت در پایان گفت : دوباره تکرار میکنم که جامعه امروز بشری نیاز مبرمی به امام صدر و تفکراتش دارد. من آرزویم است که یک روزی درب زندان باز شود و ایشان بیرون بیایند. اگر درب زندان خدای نکرده باز نشد، وظیفه ما این است که تفکر ایشان را در جهان اشاعه دهیم.
نظر شما