به گزارش خبرنگار مهر، سعید محمودی روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در اراک با موضوع پسماندها اظهار داشت: استان مرکزی و شهر اراک نسبت به استان ها و کلانشهرهای دیگر کشور در بحث پسماندها خوب عمل نکرده و با توجه به گستردگی تولید پسماندهای صنعتی و عفونی، این استان نیاز به سایت های دفع پسماند تخصصی دارد، زیرا خاک استان ارزشمند بوده و زباله دانی نیست.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی افزود: در استان مرکزی به علت توجه بیش از حد به آلودگی هوا بحث پسماندها علی رغم اهمیت فراوان مغفول مانده اند که نیاز به بررسی بیشتر دارد.
وی افزود: تقریبا همه شهرها و بالاخص کلانشهرها برنامه جامع و مطابق استانداردهای جهانی برای دفع پسماندهای خود را دارا هستند، اما در اراک با وجود تولید بالای زباله های صنعتی در این بحث ضعیف عمل شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان داشت: همچنین در این زمینه دستگاه های متولی از جمله شهرداری به وظایف خود به خوبی عمل و به قوانین پسماندها توجه نکرده اند که یکی از دلایل ضعف استان در بحث پسماندها است و وظیفه حفاظت از محیط زیست نظارت بر کار اجرایی این دستگاها است و خود نمی تواند وارد عمل شده و اقدام کند.
محمودی تصریح کرد: البته از برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست تدوین برنامه هایی به منظور ساماندهی و بهبود این بخش است و همانطور که شاهد هستیم در دنیا از این پسماندها در به نحوهای مختلف از جمله کمپوست سازی، بازیافت زباله های پلی اتیلنی و تولید الکتریسیته استفاده می کنند که متاسفانه در این زمینه ها در استان مرکزی کاری انجام نشده است.
وی ادامه داد: در بحث پسماندهای عفونی بیمارستان های استان مرکزی مجهز به دستگاه های لازم بی خطر سازی پسماندهای عفونی هستند اما با این وجود اینکه قانون تولیدکننده زباله را متولی آن می داند، ۶۰ درصد از کلینیک ها و مطب های تولید کننده پسماندهای عفونی به امحای صحیح این پسماندها توجهی ندارند که موجب ایجاد خطر و تهدید در جامعه می شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی خاطرنشان ساخت: این مطلب نیازمند اهمیت بیشتر سازمان نظام پزشکی است، اما چون اداره کل حفاظت محیط زیست کار نظارتی را بر عهده دارد این کلینیک ها و مطب های متخلف شناسایی شده و ضمن اخطار و دادن مهلت یک ماهه اگر توجهی نکردند با آن ها از سوی دادگستری برخورد قانونی خواهد شد.
محمودی تشریح کرد: همچنین از دیگر چالش های استان مرکزی پسماندهای صنعتی هستند که در چند سال اخیر با توجه به نداشتن سایت های تخصصی، بسیاری از پسماندهای صنعتی استان برای امحا به دیگر استان ها فرستاده شده که شامل انتقال هفت هزار تن کاتالیست های مستعمل از شازند به استان تهران و انتقال پنج هزار تن لجن های نفتی پالایشگاه به استان سمنان بوده و این کار دشواری است.
وی افزود: برای مقابله با بحران هایی که پسماندها ایجاد می کنند در حال حاضر مجوز ساخت یک سایت مجهز برای دفع زباله های صنعتی در شهرستان ساوه صادر شده که می تواند کمک بزرگی باشد تا دیگر شاهد زباله های سرگردان در سطح شهرهای استان نباشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست در پایان گفت: یکی از برنامه های در نظر گرفته شده برای استان مرکزی در سه سال آینده ایجاد سایت دفع پسماند در هر یک از شهرهای استان مطابق با جمعیت آن شهر است و همچنین با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی باید سه سایت بزرگ برای پردازش زباله های صنعتی نیز ساخته شود که برای انجام این موارد کمک بخش خصوصی و شهرداری نیاز است.
نظر شما