۸ شهریور ۱۳۹۶، ۱۶:۲۹

مدیرکل حفاظت از محیط زیست خوزستان:

وضعیت مدیریت سرزمین در خوزستان مناسب نیست

وضعیت مدیریت سرزمین در خوزستان مناسب نیست

اهواز ـ مدیرکل محیط زیست خوزستان گفت: کاهش باران و افزایش کشت برنج در خوزستان نشان می دهد وضعیت مدیریت سرزمین در خوزستان مناسب نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، لاهیجان زاده ظهر امروز در همایش ریزگردها (پایش، اثرات و روش های مقابله) در اهواز اظهار کرد: شعاعی دبیر مرکز ملی پایش ریزگردها را دعوت کردیم تا نتایج برگزاری کنفرانس بین المللی ریزگردها ۱۱ تا ۱۴ در تهران با حضور مهمانان خارجی را ارائه کند ولی امکان حضور نداشت و خودمان این مطالب را ارائه می کنیم. نشست های بین المللی زیادی بین ایران و کشورهای همسایه برگزار ولی منجر به نتایج مطلوبی نشد.

وی افزود: از سال ۹۳ سازمان محیط زیست تصمیم گرفت موضوع ریزگردها را از منطقه ای بودن به بین الملی و سازمان ملل منتقل کند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست خوزستان تصریح کرد: محیط زیست ایران در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ در چهار اجلاس بین المللی قطعنامه هایی را پیشنهاد که منجر به تصویب چهار قطعنامه شد.

لاهیجان زاده ادامه داد: هدفی که برای اجلاس بین المللی ریزگردها تعریف شد، این بود که اولین کنفرانس را با همکاری سازمان ملل، وزارت خارجه و محیط زیست در ایران برگزار کنند.

وی بیان کرد: ۹۰ شرکت کننده از ۳۶ شرکت برای حضور در اجلاس دعوت شدند؛ مراسم افتتاحیه اجلاس ۱۲ تا ۱۴ تیر ماه سال جاری برگزار شد. در افتتاحیه رئیس جمهور سخنرانی و همچنین معاون سازمان ملل و افراد صاحب نظر دیگر از کشورهای خارجی نیز سخنرانی داشتند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست خوزستان عنوان کرد: ۱۲ تیر ماه جلسات تخصصی شروع و در ابتدای جلسه فنی سخنرانی توسط گری لوئیس و جمیل احمد از سازمان محیط زیست نیویورک سخنرانی داشتند. اریک سولهایم نیز در روز دوم سخنرانی و با تعدادی از مهمانان خارجی برای بازدید به خوزستان آمدند.

لاهیجان زاده یادآور شد: نحوه مقابله با طوفان های گرد و غبار، تأثیرات بلندمدت و یا کوتاه مدت آن در کشورها، تأثیراتش بر اقتصاد و سلامت مردم نیز در آن اجلاس بیان شد.

وی اضافه کرد: توصیه های فنی مختلفی در اجلاس مطرح شد که از آن جمله می توان به ترویج مدیریت پایدار استفاده از زمین و آب، مدیریت سرزمین، شناسایی مجموعه جدیدی از استانداردها برای جلوگیری از تأثیرات طوفان های گرد و غبار بر سلامت مردم، ایجاد روش ها و مدل های استاندارد برای اندازه گیری تأثیرات، ایجاد ارتباط بین یافته های علمی و واقعیت های موجود اشاره کرد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست خوزستان با تأکید بر اینکه مدیریت سرزمین مهترین مورد است، گفت: در سال گذشته حداقل ۴۹ درصد کاهش بارش در خوزستان داشتیم ولی در تابستان سال جاری بالاترین میزان برنج کاری را در طول دهه های گذشته انجام دادیم که اسمش مدیریت سرزمین نیست.

لاهیجان زاده تصریح کرد: تبادل اطلاعات را هنوز در استان نداریم ولی در اجلاس به انجام این تبادل به صورت رایگان میان کشورهای مختلف تأکید شد تا هواشناسی امکان هشدار به موقع را داشته باشد.

وی ادامه داد: ارتقای حفاظت از گونه های گیاهی بومی و مناسب قادر به مقاومت در شرایط نامناسب آب و هوایی، عوامل مؤثر بر تأثیرات منفی طوفان های گرد و غبار از جمله راهکارهای پیشنهادی در اجلاس بودند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست خوزستان در پایان گفت: قرار شد که بازدیدهای محلی در حاشیه اجلاس برگزار شود که شهر آران و بیدگل و همچنین اهواز و سوسنگرد از خوزستان انتخاب و حتی معاون سازمان ملل نیز به صورت هوایی از تالاب هورالعظیم و کانون های ریزگرد استان خوزستان بازدید کرد.

کد خبر 4074315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha