به گزارش خبرگزاری مهر، ظهر امروز آیین پایانی مسابقه و جشنواره قرآنی تسنیم با حضور حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی، عزت اله ضرغامی رئیس سازمان، حسن خجسته معاون صدا، خزایی مشاور معاوت صدا، دکتر شهرام گیل آبادی مدیر رادیو جوان، امیر خادم نماینده مجلس شورای اسلامی، دکتر حسین ساری مدیر شبکه قرآن سیما و شرکت کننده این مسابقه در سالن وزارت کشور برگزار شد.
حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و تلاوتی از آیات کلام الله گفت : "هر وقت نام اسلام شنیده می شود، نام پیامبر اعظم (ص) و نام قرآن به ذهن خطور می کند. کار صدا و سیما با مطرح کردن سوره مطففین و درخواست از جامعه و جوانان برای شرکت در مسابقه بزرگ تسنیم به منظور تحلیل و تبیین حقایق این سوره ستودنی است و من از آقای ضرغامی، آقای خجسته و دیگر عزیزان که این جشنواره را برپا داشتند، سپاسگزاری می کنم."
وی ادامه داد : " وقتی صحبت از مسابقات قرآن می شود، ذهن ما بیشتر به سمت تلاوت قرآن سوق پیدا می کند. تلاوت هنری ارجمند و عزیز است و یک قاری خوب با جاذبه هنری خود دل های ما را متوجه خود می کند. استاد عبدالباسط از قاریان خیلی خوبی هستند که دل های ما را با صوت خود شاد می کنند. همچنین یکی دیگر از برکات انقلاب ما پدید آمدن قاریان خیلی خوب بوده است."
حداد عادل با اشاره به اینکه صدا و سیما این بار میدان دیگری را برای مسابقات قرآن تعیین کرده، گفت: " این بار صدا و سیما به سمت مفاهیم و معنای قرآن رفته و این کار شایسته ای است، چرا که تلاوت قرآن وسیله ای برای جذب شدن به قرآن و راه بردن به سوی معنای قرآن است، اما باید مراقب باشیم که وسیله هدف نشود. قرآن را با صوت خوب خواندن خوب است، به شرط اینکه بدانیم این وسیله ای است برای راه یافتن به حقایق قرآن و برای اینکه حقایق جذب ما شود."
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: "هدف اصلی این است که زندگی فردی و اجتماعی خود را قرآنی کنیم. یکی از نشانه های بیداری رجوع مجدد به قرآن است. قرآن کتاب زندگی است و سوره مطففین اشاره به کم فروشی می کند. این سوره با شروع کوبنده ای آغاز می شود. وای بر کم فروشان. ما باید این مساله را رعایت کنیم، نه اینکه هر زمان کم فروشی به ضرر ما است، فراموش کنیم. آخرت ترجمه زندگی این دنیا است و اگر کم فروشی کنیم جای خود را در دوزخ مشخص کردیم. شما جوانان سرمایه این مملکت هستید و امیدوارم ایرانی بسازید اسلامی تر و سرافرازتر از امروز که هست."
شهرام گیل آبادی مدیر رادیو جوان در ادامه این مراسم گفت : "شبکه رادیویی جوان افتخار دارد اختتامیه جشنواره ای را برپا کند که گامی در جهت نشر اصیل ترین سرچشمه هنر ناب است. هنری که نزدیکترین زوایه را نسبت به حقیقت دارد. استقبال پرشور و بی سابقه هموطنان و هنرمندان این جغرافیای حق طلب چند نکته را به عینه برای هر حق طلبی به نمایش می گذارد."
وی ادامه داد :"اصیل ترین منبع زایش هنری برای هنرمندان کلمه الله است، اما این فضا باید در کشور پدیدار شود. از سوی دیگر، وقت آن رسیده کشور برای نشر و تعمیق مفاهیم ژرف قرآنی دست به یک تحول هنری بزند. در این بین وظیفه مسوولین برنامه ریزی و تسهیل مسیر و رسالت رسانه ها سرآهنگی نشر و حمایت از این تحویل است. امروز زمان آن است که قرآن این کتاب آسمانی برای هنرمندان بدل به دغدغه عمومی شود و به این وسیله هنر این مرز و بوم به یک زبان تالیفی جدید انسانی و راهگشا دست یابد."
مدیر رادیو جوان با اشاره به اینکه شور و نشاط شرکت در جشن تسنیم این جشنواره به بی بدیل ترین جشن قرآنیف مردمی کشور بدل کرد، گفت: "حدود شش میلیون نفر از هموطنان ایران اسلامی با قرائت سوره مبارکه مطففین با مفاهیم جلالی و جمالی و اجتماعی این سوره آسمانی آشنا شدند. همچنین 530 هزار اثر در 22 رشته به این جشنواره جلوه و جلایی دیگر داد. شرکت 41 هزار نفر از خارج جغرافیای کشورمان و از 67 کشور دنیا یکی دیگر از شگفتی های این جشنواره بود."
در پایان مراسم از 15 نفر در بخش های تصویرسازی، خوشنویسی، نقاشی، کاریکاتور، انیمیشن، موسیقی، شعر و اثر خلاق با اهدای لوح تقدیر با امضای عزت اله ضرغامی و سفر حج تقدیر شد. همچنین چهار نفر در بخش صنایع دستی، چهار نفر در بخش تصویرسازی، چهار نفر در بخش خوشنویسی، سه نفر در بخش نقاشی، دو نفر در بخش عکاسی، چهار نفر در بخش کاریکاتور، یک نفر در بخش متون ادبی، یک نفر در بخش کامنت، دو نفر در بخش مولتی مدیا (چند رسانه ای)، سه نفر در بخش موسیقی، پنج نفر در بخش داستانف دو نفر در بخش طنز و کاریکلماتور، یک نفر در بخش فیلمنامه، چهار نفر در بخش خلاقه و سه نفر در بخش شعر برگزیده شدند و سفر حج اهدا شد.
* حاشیه
- یکی از گل فروشان بزرگ شهر تهران در این مراسم حضور داشت و بعد از سخنرانی مهمانان و تقدیر از برگزیدگان با دادن شاخه ای گل تقدیر می کرد.
- سالن وزارت کشور مملو از جمعیت مشتاق این مراسم بود، حتی برخی از برگزیدگان بعد از شنیدن نام شان در حالی که اشک هایشان سرازیر شده بود، به سن می آمدند.
- ضرغامی در این مراسم صحبت نکرد و قبل از اهدای جوایز در پاسخ به درخواست مجری برنامه برای صحبت، گفت: "ما باید خودمان را عادت بدهیم که وقتی سخنرانان صحبت می کنند از محضر آنها استفاده کنیم." همچنین حسن خجسته معاون صدا هم افزود: "من از برگزاری چنین جشنواره ای احساس خوبی دارم."
- در اواسط برنامه از امیر خادم نماینده مجلس شورای اسلامی، دکتر حسین ساری مدیر شبکه قرآن سیما، نصرآبادی قائم مقام رادیو جوان و بنفشه رافعی گوینده رادیو جوان دعوت شد تا برگزیدگانی بر حسب قرعه کشی از میان نامه ها و کامنت ها انتخاب کنند. همچنین از کودکانی که نام تسنیم داشتند دعوت شد تا بخشی از برگزیدگان این مراسم را از میان نامه ها و کامنت ها انتخاب کنند. همچنین وقتی از یکی از علاقمندان دعوت شد تا یکی از کامنت ها را انتخاب کند، در هنگام انتخاب، دکور بخشی از سالن افتاد.
- صادق داوری فر سردبیر برنامه "پارازیت" در رادیو جوان و سیدحسین حسینی مدیر روابط عمومی رادیو جوان در اواسط برنامه به سراغ برخی شرکت کنندگان رفتند تا پیام های کوتاهی که برای این جشنواره فرستاده بودند، بخوانند.
- سیدمسعود شجاعی طباطبایی قبل از اهدای جوایز به نمایندگی از داوران بیانیه را قرائت کرد.
نظر شما