به گزارش خبرنگار مهر، علی صغر موسوی کیا پیش از ظهر چهارشنبه در شورای آموزش و پرورش استان اظهار داشت: در حال حاضر در سطح استان دو هزار و ۵۱۸ آموزشگاه با هشت هزار و ۲۶۸ کلاس درس وجود دارد.
وی، تعداد دانش آموزان استان در سال گذشته را ۱۵۵ هزار نفر عنوان کرد و گفت: پیش بینی می شود امسال این تعداد به ۱۶۰ هزار نفر افزایش یابد.
معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی ادامه داد: ۵۱.۱۵ درصد دانش آموزان استان پسر و ۴۸.۸۵ درصد نیز دختر هستند.
به گفته موسوی کیا ۷۰.۱۲ درصد دانش آموزان استان در مدارس شهری و ۲۹.۸۸ درصد نیز در مدارس شهری مشغول به تحصیل هستند.
وی همچنین از اشتغال ۱۴ هزار و ۴۷۶ نفر در آموزش و پرورش استان خبر داد و افزود: از این تعدا هشت هزار و ۶۴۵ نفر معلم هستند.
صرفه جویی ۴ میلیاردی با تجمیع مدارس زیر نرم
معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی بر لزوم سامان دهی کلاس های کم جمعیت در استان تأکید کرد و گفت: بر اساس شیوه نامه سامان دهی نیروی انسانی استمرار کلاس های متوسط اول باید ۶۰ نفر باشد که به دلیل پراکندگی بالای جمعیت و حساسیت مردم این نرم به ۳۰ نفر در خراسان جنوبی کاهش یافته است.
موسوی کیا اضافه کرد: با این وجود هنوز هم با مدارسی با دو تا ۲۲ دانش آموز در استان روبه رو هستیم که با توجه به نامگذاری امسال به نام سال اقتصاد مقاومتی هرز منابع انسانی در این مدارس بزرگترین جفا است.
وی، نیروی انسانی را موتور محرکه آموزش و پرورش دانست و افزود: در حال حاضر بالغ بر ۳۹ مدرسه زیر نرم در استان وجود دارد که ۱۴۶ نیرو برای این مدارس نیاز داریم.
معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر سالانه چهار میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان در این مدارس هرز منابع داریم که در صورت تجمیع این میزان می تواند صرفه جویی شود.
موسوی کیا با اشاره به اینکه در این راستا امسال با مصوبه شورای آموزش و پرورش شهرستان بیرجند چهار مدرسه این شهرستان به سمت مدارس شبانه روزی هدایت شدند، عنوان داشت: اگر تمامی مدارس زیر نرم به سمت مدارسه شبانه روزی هدایت شوند بازهم ظرفیت خالی در این مدارس وجود دارد.
کمبود شدید نیرو در مقاطع ابتدایی
وی به آغاز تراژدی بازنشستگی در استان از امسال اشاره کرد و افزود: امسال ۷۶۲ نیروی فرهنگی استان بازنشسته می شوند که اگر فکری در این زمینه اندیشیده نشود سال آینده دچار مشکل می شویم.
معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر به شدت در مقطع ابتدای دچار کمبود نیروی انسانی هستیم، بیان کرد: با همه این وجود با برنامه ریزی های انجام شده امسال هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود.
موسوی کیا اضافه کرد: مشکل کمبود نیرو از شهرستان های قاین و نهبندان آغاز شده است.
نظر شما