به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استاندای سیستان و بلوچستان، علی اوسط هاشمی در دومین کارگروه ویژه استان های مرزی کشور افزود: ظرف چهار سال اخیر در توسعه زیرساخت های استان تحول جدی صورت گرفته است چون اقتضای عدالت ورزی و لزوم احیاء حق نیز همین بود.
وی افزود: ارزش یک حکومت برگرفته از اراده ملت با بودن بر مبنای حق و عدالت است وقتی آثار احیای حق نمایان شد و شیرینی آن بر کام مردم نشست انسان را به وجد می آورد و نگاه مسئولانه ای که لازمه مشارکت است محقق خواهد شد.
وی بیان کرد: امروز امنیت مطلوب در استان سیستان و بلوچستان حاکم است ، آن هم در اوج ناامنی حاکم بر کشورهای منطقه امروز با اطمینان می گویم ظرف مدت این چهار سال که در خدمت مردم بوده ام با رعایت کرامت انسانی و ایجاد فرصت برای ایفای نقش آفرینی افراد بر پایه شایستگی و فارغ از نگاه قومی و مذهبی ، اکنون میل و اشتیاق مردم برای بودن و همراهی حاصل شده است.
هاشمی همچنین در ادامه به انتخابات ریاست جمهوری نیز اشاره کرد و گفت: رای اول ملی به دکتر روحانی با ۷۳/۰۶ درصد و مشارکت ۷۵ درصدی مربوط به این استان بوده است آن هم در شرایطی که بسیاری به دنبال تفرقه و جدایی و اختلاف افکنی و رویاندن بذر نفاق بودند.
وی ادامه داد: فرصت ایجاد شد برای نوع نگاه متفاوت به انسانیت انسان و ایجاد زمینه برای حضور مسئولانه در توسعه استان چرا که انسان محور توسعه است.
استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: امنیت امروز استان به برکت نوع رویکرد پرهیز از تبعیض و تفاوت و با مشارکت حاصل شده و پشتوانه آن رای ملی به دولت دکتر روحانی است ؛نتیجه سیاست های این استان بر دیگر استانهای مرزی کشور هم تاثیر گذار بوده که این پشتوانه ارزشمندی است.
هاشمی بیان کرد: همگرایی و همصدایی بین مرز و مرکز حاصل شده و این نمایش قدرت مردم بود بنابراین صیانت از آن رویکرد متفاوتی را می طلبد تا این میل و اشتیاق و آگاهی منطبق با نیاز زمان و کاربرد آن را به عنوان یک سرمایه برای آینده حفظ کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مردم مرزنشین و پایتخت نشین در زایش اقتدار نقش مهمی دارند و باید خیلی جدی به آن توجه کنیم.
هاشمی افزود: به برکت امنیت، امروز رویکرد توسعه ای دولت با دید بلند را داریم بطوریکه فقط در بخش درمان ۶۶۰ پروژه بهداشت و درمانی بالغ بر ۱۱ درصد به وسعت مساحت استان از وزارت بهداشت پروژه گرفتیم تا بتوانیم عدالت را در این بخش در استان سیستان و بلوچستان محقق کنیم.
وی ادامه داد: از سال ۵۸ تا ۹۲ در این استان، ۹۲۰۰ میلیارد تومان البته با احتساب ارزش پول سرمایه گذاری شده بود در حالیکه از سال ۹۳ تاکنون۱۴ هزار میلیارد تومان بودجه به این استان تخصیص یافته است.
وی تصریح کرد: بالغ بر یک میلیارد و ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در بخشهای بندر ، نیروگاهها و انرژی های نو بعد از برجام هزینه شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ظرفیت بندر چابهار در از ۲.۵ میلیون تن به ۸.۵ میلیون تن ظرفیت ارتقا پیدا کرده است و به برکت برجام LC باز شده و بخشی از تجهیزات از آلمان وارد شد .همچنین محموله دوم تا ۲۴ شهریور ماه سال جاری از فنلاند وارد کشورخواهد شد.
وی به توسعه بندر شهید بهشتی چابهار نیز اشاره کرد و گفت: ۹۴۰ میلیون دلار فقط در بندر شهید بهشتی سرمایه گذاری شده است.
وی افزود: اقتضای بندر چابهار ، ایجاد راه آهن است؛ از بندر چابهار تا مرکز استان ۷۰۰ کیلومتر فاصله داریم ، در همین رابطه کارگاه راه آهن را به میزان ۳۸۰ کیلومتر تجهیز کردیم و عملیات اجرایی آن آغاز شده است .
هاشمی خاطرنشان کرد: در تجارت، زمان و دستیابی به بازار و ارتقاء موقعیت اقتصادی تاثیر مستقیم دارد که اگر این دو را هدف گذاری کنیم بخش عمده ای از صنایع ما فعال خواهد شد و بنادر قواره ملی را در منطقه بدست خواهد آورد .
وی ادامه داد: وقتی اراده دولت بر توسعه بندر ، ایجاد راه آهن و مشارکت کشورهای آیورا است ، باید رویکرد متفاوتی از نظر تجارت و نوع ارتباط داشته باشیم، ضمن اینکه بخش عمده ای از جمعیت این کشورها در دایره فرهنگی کشور ما هستند و ما صرفا نمی توانیم به صورت بخشی به تجارت بیندیشیم.
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: نگرش بخشی در سیاست مرزی خطاست ، نگرش ملی می طلبد که تضمین کننده منافع همه جانبه ملی باشد نه صرفا اقتصادی و این معرفت باید ارتقا پیدا کند تا کمتر شاهد کوله بری و تحقیر جامعه انسانی و خسارات زایی برای کشور باشیم.
وی گفت: به نگرش جدی در دیپلماسی خارجی و نوع ارتباط تجارت خارجی با کشورهای همسایه نیازمندیم .
وی تصریح کرد: ۱۵ کشور حاشیه اقیانوس هند که نشان دادند در روزهای سخت با کشور ما بوده اند ، باید هدف باشند و بخش عمده ای از نیازهای ملی را باید در کشورهای همسایه جست وجو کنیم .
هاشمی اذعان کرد: البته گشودن انسداد سیاسی حاصل از نگاه خصمانه به ایران و تنویر افکار جهانی منطبق با حقیقت ایران حق ماست اما به این معنا نیست که تمام خیمه مان در اروپا و غرب باشد این کشورها در روزهای سخت به ما یاری رساندند و ماهم به آنان یاری رساندیم .
وی گفت: حرکت غیر رسمی حاصل سیاست انسدادی ما در نوع نگاهمان به همسایگان است و این نگاه را باید بشکنیم، وقتی پیوند به لایه های مختلف مردم برسد هیچ دولتی نمی تواند این پیوندها را که بین مردمان به خوبی بر پایه فرهنگ همجواری و همسایگی شکل گرفته را بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: وقتی بازگشایی مرز در روزهای سخت گره گشایی می کند پس روزهای عادی هم نباید بهانه ای باشد.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: بخش عمده کوله بری حاصل قاچاق پنهان است.
وی تصریح کرد: باید حاکمیت دولت بر مرز سایه سنگین بیندازد زیرا مسئولیت اقتصاد وظیفه دولت است لذا حاکمیت اقتصادی دولت بر مرز هم باید سایه سنگین داشته باشد .
وی افزود: وقتی به بندر ۸.۵ میلیون تنی با تجهیزات مدرن دنیا رسیدیم باید نوع نگاه ما به کشورهای همسایه متفاوت باشد تا توجه کشورهای منطقه و سرمایه گذاران را به این استان معطوف کنیم .
وی تاکید کرد: سهم ما در بازار افغانستان باید قوی تر از این باشد بنابراین نیازمند بازنگری جدی در این حوزه هستیم؛ رایزن بازرگانی و سفیر نباید در این عصر آرام باشد .
هاشمی بیان کرد: خط کشتیرانی ایران با کشورهای عمان و پاکستان باید برقرار باشد تا کشورهای همسایه را به عنوان شرکای پایدار و جدی برای کشور داشته باشیم .
وی ادامه داد: حداقل ۲۰ درصد از واردات ملی به بندر چابهار آورده شود؛ حال که این روزنه فراهم شده نباید بگذاریم خاموش شود.
استاندار گفت: روشنایی چراغ بندر می تواند امید را برای کسانی که زانوی غم از بیکاری به بغل گرفته اند به ارمغان بیاورد .
هاشمی اظهار کرد: یک شغل در استانهای مرزی می تواند زندگی یک جوان را نجات دهد و به او هویت و شأن انسانی ببخشد.
وی افزود: اهداف این استان را در راستای اهداف ملی پیگیری کردیم و این استان پایلوت کشوری است و فصل نو و نگاه نو هم به مرز باید باشد.
استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: پنج فرودگاه در استان داریم و فرودگاه ششم را هم برای چابهار مصوب کردیم،استانی که پنج فرودگاه دارد اکنون باید به دنبال نقش این پروازها در تجارت ملی باشیم ؛ قابل قبول نیست که پرواز مستقیم به افغانستان و پاکستان نداشته باشیم .
نظر شما