۲۱ شهریور ۱۳۹۶، ۱۰:۱۳

رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر:

میانگین تولید گندم آبی می‌تواند به ۶ تن در هکتار برسد

میانگین تولید گندم آبی می‌تواند به ۶ تن در هکتار برسد

کرج - رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت: به‌واسطه ظرفیت‌های موجود می‌توان میانگین تولید گندم آبی را به ۵ تا ۶ تن در هکتار رساند.

به گزارش خبرنگار مهر، گودرز نجفیان در گردهمایی غلات آبی کشور که صبح سه‌شنبه در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر برگزار شد، بابیان اینکه یکی از فعالیت‌های اصلی موسسه معرفی ارقام اصلاح‌شده است، اظهار کرد: از سال ۹۳ تا ۹۵ بیش از ۴۳ رقم اصلاح‌شده توسط موسسه معرفی‌شده است.

وی با اشاره به اینکه ۱۲ رقم از آمار اعلامی برای گندم و ۶ رقم برای جو بوده است، افزود: این مهم گسترگی فعالیت در حوزه غلات را نشان می‌دهد چراکه از اهمیت بالایی در کشور برخوردار است.

رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر خاطرنشان کرد: پتانسیل‌های خوبی در حوزه گندم وجود دارد، رکورد ۱۳ تن تولید گندم توسط کشاورزان حاصل‌شده است.

نجفیان با اعلام اینکه بدون شک به‌واسطه ظرفیت‌های موجود می‌توان میانگین تولید گندم آبی را به ۵ تا ۶ تن در هکتار رساند، گفت: سالانه ارائه ۱۵ رقم جدید به‌طور میانگین در دستور کار موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر قرار دارد که ۶ رقم به حوزه غلات مرتبط خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه جذب مشارکت‌های بخش خصوصی در این حوزه در دستور کار موسسه قرار دارد، ادامه داد: امیدواریم تولید جو در کشور به جایگاه اصلی خود برسد، بنا داریم طی سنوات آتی بذر توسط بخش خصوصی تولید شود که در این راستا اقدامات شایان توجهی صورت گرفته است.

رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بیان کرد: بذر نیازمند تغییر رویکرد استراتژی است، ارتقا سطح کیفی بذور به برنامه‌ریزی و حمایتی بیش از گذشته نیاز دارد.

نجفیان نزول میزان یارانه‌های زراعی تخصیص به این حوزه را یکی از مشکلات این بخش برشمرد و اظهار کرد: مسئله به زراعی از اهمیت بالایی برخوردار است، باید به این مهم اشاره کرد که با افزایش تعداد بهره‌برداران زیادی مواجه هستیم که از امکانات تکنولوژی کمتری در حوزه زراعت و کشاورزی استفاده می‌کنند.

وی بابیان اینکه در بسیاری از مناطق گندم به‌صورت کرتی کشت می‌شود، اعلام کرد: در بسیاری نقاط رفع مشکلات حوزه کشاورزی به برنامه‌ریزی جدی و دقیقی نیاز دارد؛ متأسفانه درزمینهٔ الگوی کشت خلاسلاح شده‌ایم.

کد خبر 4084736

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha