به گزارش خبرنگار مهر از اهواز، حجت الاسلام احمد صحت قول پیش از ظهر امروز در نشست بررسی آسیب های اجتماعی در اهواز اظهارکرد: موضوع بیکاری، اعتیاد، طلاق، بی حجابی، بی اعتنایی و نارضایتی در خانواده، بی هویتی، خشونت، تعداد زندانیان و حاشیه نشینی از جمله مواردی است که آسیب های اجتماعی در کشور را تشکیل می دهند.
وی با تاکید بر اینکه عامل اصلی ایجاد آسیب های اجتماعی مشکلات فرهنگی است نه شرایط اقتصادی بیان کرد: اقتصاد در ایجاد آسیب های اجتماعی بی تاثیر نیست اما نباید فراموش کرد که معضلات فرهنگی دلیل اصلی شرایط موجود است.
نماینده سازمان تبلیغات اسلامی در شورای اجتماعی کشور افزود: رفع و یاد پیشگیری از ادامه این شرایط نیاز به نگاه جدی و تازه ای به آسیب های اجتماعی دارد و تصمیم گیران در وزارت کشور به این نتیجه رسیده اند که شبکه روحانیت در سازمان تبلیغات اسلامی می تواند بهترین گزینه برای اقدامات تبلیغی و پیشگیرانه در این خصوص باشد.
صحت قول با بیان اینکه دولت ها نمی توانند درمانگر خوبی در خصوص آسیب های اجتماعی باشند، تاکید کرد: پیشگیری راهکار مهمی در زمینه آسیب های اجتماعی است و بررسی ها نشان داده که روحانیت توانسته در مقوله پیشگیری موفق عمل کند.
این کارشناس آسیب های اجتماعی بیان کرد: امروزه سبک زندگی تغییر کرده و بر اساس این سبک های جدید لازم است تا روحانیت با استفاده از ابزار روز و فناوری های جدید حوزه نفوذ خود را گسترش داده و در مسیر پیشگیری موثر از طریق منابر و هئیات در سراسر کشور مردم را بیش از پیش آگاه کنند.
مجهز شدن روحانیت به علم روز
عضو شورای عالی فضای مجازی کشور، مجهز شدن روحانیت به علم روز برای کمک به حل مشکلات جامعه و از جمله آسیب های اجتماعی را ضروری خواند و گفت: روحانیت وظیفه دارد نیازهای روز را شناخته و مطابق با آن از احکام مطرح شده برای پاسخ به نیازها استفاده کند.
وی تصریح کرد: شبکه های اجتماعی به صورت ناخواسته ای نا امن هستند و باید خانواده ها با توجه بیشتری به این مسئله توجه کنند تا از مشکلات احتمالی آن پیشگیری شود.
معاون فرهنگی، رسانه و فناوری های نوی سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، طلاق را یکی از جنبه های نگران کننده در بحث آسیب های اجتماعی عنوان کرد و گفت: راهکاری که قوه قضائیه برای طلاق در پیش گرفته تنها روند آن را طولانی تر کرده است و موارد که از طلاق منصرف می شوند بسیار معدود هستند.
صحت قول ادامه داد: با یادآوری حقوق قانونی که مشاوره ها در دادگاه ها ارائه می شود، مرد و زن در مقابل هم قرار می گیرند و امید اینکه زوجین از طلاق منصرف شوند از بین می رود.
این مقام مسئول در سازمان تبلیغات اسلامی کشور با تاکید بر اینکه مشاوره های ازدواج و خانواده باید در کشور شکل علمی و عملی بیشتری به خود بگیرند، افزود: تقویب روابط کلامی و احساسی زن و شوهر می تواند از بروز طلاق در خانواده ها جلوگیری کند.
وی تاکید کرد: روحاینت در این زمینه باید به صورت جدی وارد میدان شود و به دور از تعصبات غیر ضروری به نیازها پاسخ دهند.
نظر شما