۲۵ شهریور ۱۳۹۶، ۱۹:۲۰

مدیرکل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی:

برخی از برنامه های مذهبی کشور پیوست فرهنگی ندارند

برخی از برنامه های مذهبی کشور پیوست فرهنگی ندارند

ارومیه- مدیرکل تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: برخی از برنامه های مذهبی پیوست فرهنگی ندارند و مسئولان باید این مهم را در تمامی برنامه ها جاری کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا معممی مقدم عصر شنبه در همایش ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی به تشریح سرمایه های اجتماعی مردم کشورمان پرداخت و افزود: فرهنگ زیارت و مناسبتهای مذهبی، نمونه هایی از فرهنگ انسان سازی و معرفت افزایی شیعه است که باید با برنامه ریزی منسجم مسولان فرهنگی و بازمهندسی مناسبتها از این ظرفیت بیش از پیش بهره برد.

وی با بیان اینکه تاکنون فلسفه غدیر و دیگر اعیاد به خوبی در میان ملت ایران اسلامی پیاده نشده است اظهارداشت: آگاهی بخشی، بیدارکنندگی، امیدافزایی و وحدت آفرینی از مهمترین ویژگیهای اجرای برنامه های مذهبی است که باید در چهارچوب شرع مقدس اجرایی شود.

معممی مقدم از افراد با نفوذ هیأتهای مذهبی خواست برای حل مشکلات اجتماعی از جمله طلاق وارد عمل شوند و در اجرای کارکرد اجتماعی خود بیش از پیش مؤثر عمل کنند.

مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی تبلیغات اسلامی کشور با اشاره فرارسیدن دهه اول محرم تصریح کرد اشکال سخیف عزاداری در کشور به شدت کاهش یافته و باید با همکاری هیاتهای عزاداری بر وحدت افزایی آئینهای عزاداری سیدو سالار شهیدان امام حسین (ع) بیش از پیش تاکید شود.

وی اضافه کرد: زیارت کاروانی در کشور کاهش یافته است بنابراین همانند زیارت عتبات عالیات رویکرد ترویج فرهنگ زیارت کاروانی جایگزین زیارت‌های فردی و خانوادگی می‌شود.

معممی مقدم با بیان اینکه امروز آسیب‌های اجتماعی یکی از مشکلات عرصه‌های فرهنگی است با این حال سرمایه‌های اجتماعی بسیاری داریم افزود: فرهنگ زیارت یکی از سرمایه‌های اجتماعی ماست و نباید بیش از پیش از آسیب‌های اجتماعی نگران شویم چرا که چنین سرمایه‌هایی ما را از مشکلات اجتماعی مصون نگه‌می‌دارد و فرهنگ زیارت فرهنگ انسان سازی است که متأسفانع در کشورمان از این موضوع به خوبی در سطح کشور استفاده نکرده‌ایم.

وی گفت: زیارت‌های کاروانی باید همانند زیارت‌های عتبات عالیات صورت گیرد و با استفاده از زیارت‌های کاروانی فضای معنوی را افزایش دهیم و به این گونه نباشد که زیارت‌ها خانوادگی و در حداقل زمان صورت گیرد و مردم بقیه اوقات خود را مشغول به خرید شوند و یکی از برنامه‌های ستاد سماندهی مربوط به زیارت‌های کاروانی است.

معممی خاطرنشان کرد: آسیب‌های فرهنگی برنامه‌های مذهبی باید کاهش یابد تا دین اسلامی در زندگی مردم تأثیر مثبت بگذارد و به واسطه رهبری‌های امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و در نهایت دین اسلام باید برنامه‌های خود را پیش ببریم.

وی تأکید کرد: اگر برنامه فرهنگی و مذهبی که انجام می‌شود مبتنی بر سنت باشد مطمئناً درست است و نمی‌توان در آن مشکل مشاهده کرد و اگر مناسبت مذهبی آگاهی بخش، بیدار کننده، وحدت آفرین، در چارچوب شرع و دین اسلام باشد برنامه فرهنگی مذهبی به شمار می‌رود.

مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی تبلیغات اسلامی کشور تصریح کرد: نهادینه سازی احکام و اخلاق در مجالس مذهبی جزو یکی از وظایف مهم ستاد، تشکل‌های دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی است.

کد خبر 4088827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha