خبرگزاری مهر - گروه ورزش: آناهیتا شیرودی فرزند شهید علی اکبر شیرودی، اولین زنی است که در تاریخ ورزش ایران مدیریت یک مجموعه ورزشی را عهده دار شده است. وی اول مردادماه با حکم مصطفی مدبر، مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور، به عنوان سرپرست جدید مجموعه ورزشی شهید کشوری تهران انتخاب شد. شیرودی در واقع جایگزین کریم کاظمی شد که به دلیل بازنشستگی به فعالیت خود در این مجموعه پایان داد.
به دنبال این انتصاب شیرودی از چهاردم مردادماه در مجموعه ورزشی شهید کشوری مستقر شد و مدیریت خود را در این مجموعه آغاز کرد. وی که بعد از عهده دار شدن این مسئولیت و در اولین گفتگوی رسانه ای خود با خبرگزاری مهر تاکید کرده بود «در مدیریت اهل لابی و تعامل ناحق نیست و قطعا با آنچه خارج از چارچوب قانون باشد، برخورد خواهد کرد»، طی حدود دو ماه گذشته اقدامات زیادی را برای سر و سامان دادن به اوضاع ورزشگاه قدیمی کشوری انجام داده است به گونه ای که بتوان از این ورزشگاه به عنوان پایگاهی برای ورزش قهرمانی استفاده کرد.
ایمن نبودن ورزشگاه به خاطر قدیمی بودن زیر ساخت های گاز و برق، ادعای یک معارض و پیگیری های لازم در این زمینه برای رسیدن به حکم نهایی، اجاره بهای سه فدراسیون مستقر در مجموعه و بدهی های آنها و اجرا نشدن بسیاری از بندهای قانونی در قرارداد پیمانکاران همراه با و آزادی ورود و خروج به مجموعه از اولویت های کاری آناهیتا شیرودی طی این مدت بوده است. این موارد و نتایج پیگیری های آنها در گفتگوی خبرنگار مهر با مدیریت مجموعه ورزشی شهید کشوری مورد بررسی قرار گرفت.
* خبرگزاری مهر: در بدو ورود به مجموعه ورزشی شهید کشوری و عهده دار شدن مدیریت این مجموعه، چه مواردی اولویت های کاری شما را تعیین کرد؟
- آناهیتا شیرودی: من از 4 مردادماه در مجموعه ورزشی شهید کشوری حضور پیدا کردم. وضعیت مجموعه از روزی که آمدم بد بود. هیچ کاری به سبک درست انجام نشده بود. در واقع کارهایی که باید سالیان سال قبل در اینجا انجام می شد، هیچ یک انجام نشده بود حتی به لحاظ زیرساختی؛ به همین دلیل در بدو ورود با کارهای عقب مانده زیادی مواجه شدم. باید به وضعیت زیرساخت ها و حتی گاز و برق مجموعه رسیدگی می شد. این مجموعه قدمت زیادی دارد اما از سالیان قبل اصلا به این موارد رسیدگی نشده بود. مواردی که بعضا ممکن بود به لحاظ ایمنی هم مشکل ساز می شد. مثلا فشار گاز قوی مشکل داشت. باید لوله کشی ها ترمیم می شد و در برخی موارد هم چاره ای جز لوله کشی مجدد نداشتیم. در همین رابطه با اداره گاز مکاتباتی انجام شد. البته در دوره مدیریت قبل هم یکسری مکاتبات انجام شده بود اما به مرحله نتیجه و اجرا نرسیده بود. پیگیری کردیم که خیلی سریع مشکل گاز مجموعه برطرف شود چون برای ورزشکاران، بهره برداران، پیمانکاران و همه افرادی که در مجموعه رفت و آمد داشتند، ایمن نبود و هرلحظه امکان خطرساز شدن داشت.
* پس مدیریت مجموعه شهید کشوری را با ورود به کارهای تاسیساتی آغاز کردید؟
- همزمان خیلی کارها باید انجام می شد. اصلا اولین کاری که انجام دادم بازدید کامل مجموعه و دیدار با بهره بردارها بود. مسئله ای که خیلی توجه من و جلب کرد این بود که روی فضاسازی مجموعه اصلا کار نشده بود. ورودیه مجموعه خیلی بد بود. یک تلویزیون قدیمی LED که خراب هم بود، آنجا مانده بود و فقط شده بود محلی برای لانه کبوترها؛ یعنی ورودیه مجموعه به این شکل بود. پایین TV هم بنر رنگ و رو رفته ای نصب بود. در برآوردی که برای رسیدگی به این بخش مجموعه (فضای ورودیه) داشتیم با هزینه بالایی برای تهیه تلویزیون LED مواجه شدیم. به همین دلیل ترجیح دادیم استفاده از یک بنر نو را در دستور کار قرار دهیم و از گل کاری و استفاده از فضای سبز برای این بخش هم غافل نشدیم. در کل برای بیشتر اقدامات مسائل مالی را لحاظ کردیم و سعی مان این بود با هزینه کم، بهترین اقدام را انجام دهیم.
* یعنی شیوه مدیریت شما کاملا زنانه است؟
- دقیقا همین است. بعد از مدتی که حضورم در مجموعه گذشت و برخی تغییرات لازم را به خصوص در فضای بیرونی انجام دادیم، خیلی از ورزشکاران تاکید می کردند که مشخص است مدیریت مجموعه را یک زن بر عهده دارد. تمام تغییراتی که طی این مدت در مجموعه ایجاد شده نتیجه مدیریت کاملا زنانه و خانمانه است. مثلا رنگ آمیری یکی از مسائلی است که در هر مجموعه ای می تواند موردتوجه قرار بگیرد در حالیکه در همین مجموعه کشوری رنگ خیلی از بخش ها رفته بود و نیاز به رنگ آمیزی مجدد داشت از جمله دیوارهای محوطه و فضای پارک ماشین ها که با خط کشی باید از هم جدا می شد. همچنین تیرهای برق، وسایل ورزشی داخل محوطه مجموعه و ...؛ رنگ آمیزی اینها هم جزو مواردی بود که به آن رسیدگی کردیم.
یکی از موارد مورد تاکید در محیط زیست این است که باید از مواد زاید استفاده داشته باشیم. منم هم در مدیریت هم خیلی زیاد به این مسئله توجه داشته و دارم. سعی کردم از زایئاتی استفاده بهینه داشته باشم. مثلا اینکه از لاستیک های ماشین که بلااستفاده هستند، برای زیبایی محوطه مجموعه استفاده شد به این ترتیب که آنها را رنگ زدیم و داخل آنها را گل کاشتیم. با شهرداری هم صحبت شد تا در امر گل کاری وگرفتن صندلی برای محوطه بیرونی مجموعه استفاده کنیم. در کل نظر من این است که اگر ورودیه مجموعه، ورودیه خوبی باشد می توانیم ورزشکاران را جذب کنیم. به هر حال ظاهر فضا به خصوص در فضاهای ورزشی برای مراجعه کنندگان خیلی قابل توجه است. بر همین اساس طی این مدت سعی زیادی داشتیم که روی فضای سبز و ورودیه مجموعه کار کنیم. استفاده از عکس شهید کشوری بر روی کاشی برای ورودیه مجموعه هم یکی از برنامه های در دستور کار است. در کل سعیم این است با ایده های زنانه و کم هزینه این مجموعه را مدیریت کنم.
* در این شیوه مدیریت تعامل و همفکری چه نقش و جایگاهی دارد؟ مثلا طی این مدت با بهره برداران و پیمانکاران مجموعه دیداری داشته اید؟
- این یکی از مهمترین کارهایی بوده که در این مدت انجام دادیم. البته ظاهرا از مدت ها قبل با بهره بردارها هیچ نشستی برگزار نشده بود و اصلا اظهارنظر و اطلاعاتی میان مدیریت قبلیمجموعه و آنها رد و بدل نشده بود. یکی از اولین کارهای من همین بود که با پیمانکاران جلسه گذاشتم، در قرارداد آنها مواردی بود که متاسفانه اصلا اجرا نشده بود، توجه به این موارد را به آنها تذکر دادیم. حتی در مورد همین فضای سبز بندی در قراردادها داریم که هر بهره برداری باید به بخشی از مجموعه که آن را در اختیار دارد به لحاظ فضای سبز رسیدگی کند و حتی اگر چنین فضایی ندارد، مقدمات ایجاد آن را فراهم کند. این از جمله مواردی بود که اصلا به آن توجه نشده بود. حتی در مورد قیمت های مصوب هم لازم بود تذکراتی به پیمانکاران داده شود. در کل در قرارداد پیمانکاران و بهره برداها مواردی وجود داشت که باید بند بند اجرایی می شد اما به آنها توجهی نشده بود. اینها را به طور جدی تذکر دادیم. حتی از طرف آنها پیشنهادهایی در موارد مختلف گرفتیم. یکی از صحبت هایی که با آنها داشتیم این بود که تبلیغات شان باید با ما دسته جمعی باشد. ما می خواهیم در مورد ورزش مجموعه کشوری تبلیغ داشته باشیم و همه بهره بردارها باید در تبلیغات شان با ما هماهنگی داشته باشند.
مشکل ما این بود که افراد نمی دانستند در مجموعه شهید کشوری برای چه رشته هایی خدمات ارائه می شود. دیگر ایکه وقتی وارد می شدند به نوعی در مجموعه گم می شدند و نمی دانستند مثلا سالن ایروبیک دقیقا در کدام قسمت مجموعه قرار دارد. بر همین اساس با صحبت هایی که با پیمانکاران داشتیم قرار بر این شد تا تبلیغات شان را تجمیع کنند. در واقع بانک اطلاعاتی درست کنیم. همه اینها اطلاعات شان را به بانک اطلاعاتی ما بدهند. بروشوری تهیه شود و در آن رشته های ارائه شده در مجموعه و محل دقیق آن را با استفاده از کروکی مشخص کنیم.
* یکی از مشکلاتی که از دیدِ من خبرنگار و در رابطه با مجموعه کشوری محسوس بود، آزادی ورود و خروج افراد به آن بود. بر خلاف مجموعه هایی مانند انقلاب و آزادی، برای ورود به این مجموعه هیچ کنترلی انجام نمی شد. قطعا این موضوع برای شما به عنوان مدیر مجموعه هم محسوس بوده است؟
- دقیقا؛ یکی از موارد دیگری که طی این مدت با آن موجه بودم همین آزاد بودن ورود و خروج هابود. در واقع نمی دانستیم افرادی که وارد مجموعه می شوند چه کسانی هستند و چه کاری دارند. همین که نمی دانستم ورود و خروج مجموعه من چگونه است برایم یک معضل بود چون حس می کردم می تواند مشکل ساز شود. به هر حال اگر مشکلی داخل مجموعه ایجاد می شد به واسطه همین آزاد بودن ورود و خروج ها نمی دانستیم چگونه و با چه کسی باید برخورد کنیم. به همین دلیل طرح ارائه کارت مجموعه برای مراجعه کنندگان را در برنامه قرار داده ایم.
* توضیح بیشتری می دهید؛ این کارت چگونه و در ازای چه مبلغی در اختیار متقاضیان قرار داده می شود؟
- البته هزینه زیادی برای این کار در نظر نگرفته ایم، ۲۰ هزار تومان هزینه صدور کارت برای هر فرد و برای یکسال ورود و خروج به مجموعه است. این هزینه کم است با این حال قرار است در ازای همین کارت، خدمات دیگری هم به دارندگان آنها ارائه شود. احساسم این است که اگر برای افرادی که در جوار مجموعه هستند نتوانیم خدمات ورزشی خوبی ایجاد کنیم موفق نبوده ایم. طراحی کارت انجام شده و حتی فرم ثبت نام و پذیرش هم تهیه شده است، ضمن اینکه اتاق پذیرش تعبیه خواهد شد و بروشورهایی که قرار است تبلیغات مشترک ما و بهره برداران و همچنین معرفی رشته ها و خدمات مجموعه در آن گنجانده شود، در همین اتاق به مراجعه کنندگان ارائه خواهد شد.
* این مبلغ با مبلغ ورودیه مجموعه ای مانند انقلاب خیلی فاصله دارد. معیار تصمیم گیری در این زمینه چه بوده است؟
- ۲۰ هزار تومان که برای صدور کارت عضویت مجموعه ورزشی شهید کشوری تصویب شده با نظر هیأت مدیره مجموعه بوده است. نظر خود من این بود که قیمت این کارت و این طرح مثلاً ۱۰ هزار تومان باشد اما ظاهراً این رقمی بوده که قبلاً تأئید شده بود هر چند که اجرا هم نشده بود. بر همین اساس با نظر هیأت مدیره، قیمت ۲۰ هزار تومان را مصوب کردیم.
* طرح کنترل ورود و خروج افراد به مجموعه شهید کشوریدقیقا از چه زمانی اجرا می شود؟
- از آخر مهرماه افراد بدون داشتن کارت عضویت نمی توانند در مجموعه ورود و خروج داشته باشند. البته این را هم بگویم من براساس تجربه ای که از مدیریت رفاهی دارم از بهره بردارها بابت کارت، تخفیف ویژه گرفتم. یعنی کسی که این کارت را در اختیار داشته باشد مثلاً برای ایروبیک ۳۰ درصد تخفیف و یا برای ورزش های رزمی ۴۰ درصد تخفیف شامل حالش می شود. دیگر اینکه دارندگان این کارتها می توانند از زمین دومیدانی نیز استفاده کنند. همچنین روی این کار تخفیفات ویژه رفاهی برای دارندگان آنها ارائه خواهد شد. صحبت هایی هم شده تا بانوان منطقه، روزهای فرد و یا زوج هر هفته، بتوانند یک تا ۱.۵ ساعت ورزش رایگان در مجموعه داشته باشند. البته برای این برنامه هم داشتن کارت عضویت الزامی است.
* در مجموعه اقبال عمومی از اقدامات صورت گرفته و برنامه های اجرا شده در مجموعه ورزشی شهید کشوری چگونه بوده است؟
- من یک مدیر اجرایی هستم و بر همین اساس هر دو روز یکبار از محوطه مجموعه و بخش های مختلف بازدید می کنم چون بدون نظارت نمی توانم کارهای اجرایی را انجام دهم. همین مسئله طی این مدت باعث تعجب خیلی از افراد و ورزشکاران شده است. در خیلی از این بازدیدها با صحبت ها و ابراز رضایت افراد مختلف از تغییرات اعمال شده در مجموعه طی همین مدت یکی دو ماه مواجه شدم. تأکید آنها بر این بوده که مجموعه براثر این تغییرات روح گرفته است.
* مجموعه ای مانند آزادی به خاطر بحث معارضین مشکلات زیادی به لحاط سند و مالکیت داشته و دارد. این مشکل در رابطه با مجموعه شهید کشوری هم وجود دارد؟
- در بحث معارض فقط یک مورد با دانشکده تربیت بدنی داریم که امیدواریم برطرف شود. البته ملک متعلق به ماست اما ظاهراً قبلاً براساس یک قرارداد دانشکده تربیت بدنی نیز از مجموعه استفاده داشته است. قراردادی بسته شده است تا ملک دیگری به دانشکده تربیت بدنی داده شود. این ملک در حصارک کرج قرار دارد اما به خاطر دوری راه ظاهراً قبول ندارند و نمی خواهند اینجا – مجموعه کشوری- را از دست بدهند. در واقع دانشکده تربیت بدنی نسبت به این مجموعه ادعای مالکیت دارد و تأکید دارد که باید اینجا بماند.، پرونده به ریاست جمهوری رفته است و حق هم به ما داده شده است. البته در مورد این موضوع، قبل از من یک سری کارها انجام شده بود و من هم پیگیر آن هستم که سریعاً به نتیجه برسم.
* یکی از مهمترین مسائل در رابطه با مجموعه شهید کشوری استقرار سه فدراسیون بسکتبال، کاراته و دوومیدانی در این مجموعه است و بحث همیشگی بدهی این فدراسیون ها؟!
- طی این مدت بررسی هایی در رابطه با وضعیت سه فدراسیون مستقر در مجموعه کشوری و اجاره بهای آن داشته ام؛ این فدراسیون ها بابت حضور در مجموعه باید هزینه ای را به عنوان اجاره پرداخت کنند که تا به امروز به طور کامل انجام نشده است. هر فدراسیونی بابت اجاره خود مبلغی را پرداخت کرده اما مسلما بدهی هایی نیز دارند، ظاهراً تفاهمی میان وزارت ورزش، شرکت توسعه و این سه فدراسیون بوده است که هر ساله مبلغی را وزارت ورزش به عنوان اجاره بها به این فدراسیون ها بدهد تا آنها از آن به عنوان پرداخت اجاره بها استفاده کنند. طی این مدت پیگیر این موضوع بوده ام. قرار است من با سرپرست معاونت منابع مالی وزارت ورزش هم صحبتی داشته باشم تا در صورت امکان در بودجه ای که به این سه فدراسیون داده می شود تجدیدنظری صورت بگیرد؛
* اجاره این سه فدراسیون به چه صورت پرداخت می شود؟ ماهانه یا سالیانه؟ مبلغ آن چقدر است؟
- در مورد رقم اجاره بها که بهتر است حرفی زده نشود و رقمی اعلام نشود اما این سه فدراسیون سالیانه اجاره بهای ثابت و مشابهی به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی پرداخت می کنند، این اجاره بها به صورت سالیانه پرداخت می شود. این فدراسیون ها طی این سالها، پرداختی به عنوان اجاره بها داشته اند اما کم بوده است. باید یک مسئله را مدنظر قرار داد و اینکه این پرداختی ها از طرف فدراسیون ها در نهایت برای ورزش و خود آنها هزینه می شود یعنی به نوعی جیب به جیب می شود و از سیستم ورزش بیرون نمی رود اما به هر حال وزارتخانه و فدراسیون ها، محدودیت های خود را دارند، زمان هایی که این فدراسیون ها دریافتی به موقع و کامل بابت بودجه سالیانه خود داشته اند برای پرداخت اجاره، کوتاهی نکرده اند و بالعکس. همین مورد باعث بدهی آنها شده است. البته صحبت هایی شده که وزارت ورزش خودش سالیانه مبلغی را به عنوان اجاره این سه فدراسیون به شرکت توسعه پرداخت کند، مشکل حادی نیست.
* حداقل اشاره ای داشته باشید به اینکه بدهی این سه فدراسیون به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی چقدر است؟ مثلا چند میلیارد است؟
- در این مورد هم بهتر است صحبتی از رقم و اعداد نشود. این بدهی ها میلیاردی نمی شود آن را اختلاس میلیاردی نکنید! من با آقای کیهانی و مشحون صحبت هایی داشته ام، آنها در مورد بودجه و هزینه های خود مشکل دارند، سعی می کنیم با تعامل و مدیریت خانمانه آن را برطرف کنیم.
* کماکان این سه فدراسیون در مجموعه شهید کشوری مستقر خواهند بود یا امکان تغییر محل ساختمان آنها وجود دارد؟
- در یک مقطع قرار بود یک ساختمان ساخته شود و همه فدراسیون ها از جمله این سه فدراسیون در آن مستقر شوند که هنوز این کار انجام نشده است. زمین این ساختمان در نظر گرفته شده ولی ساخت و سازی هنوز صورت نگرفته است چون بودجه آن تأمین نشده است. بنابراین کماکان این سه فدراسیون در داخل مجموعه کشوری مستقر خواهند بود، اما صحبت هایی شده تا پرداخت بدهی این سه فدراسیون تسریع شود.
* در مورد سالن چندمنظوره مجموعه شهید کشوری و چگونگی بهره برداری از این سالن هم توضیح می دهید؟
- در حال حاضر از این سالن برای رشته های تنیس، فوتسال و رزمی از این سالن زیر نظر مجموعه استفاده می شود. اما طبق یک تعرفه و مصوبه به زودی به افراد متقاضی ارائه می شود. تا یک ماه دیگر مزایده این سالن گذاشته شده و در اختیار یک بهره بردار قرار داده می شود و بعد از آن تمام تصمیم گیری ها برای این سالن بر عهده همان بهره بردار خواهد بود. درآمد سالن چند منظوره هم بعد از واگذاری به بهره بردار، بازهم در اختیار شرکت توسعه قرار می گیرد در کل قرارداد بهره بردارهای تمام سالن ها و مجموعه ها زیر نظر شرکت بسته می شود و مزایده و مناقصه هم همان جا انجام می شود. درآمد ما به طور کامل به شرکت توسعه می رود و هزینه هایمان را هم از طریق همین شرکت تأمین می کنیم.
* و در نهایت رویکرد شما برای مجموعه ورزشی شهید کشوری چیست؟
- اینجا مجموعه ای نیست که بتوانیم از آن به عنوان پایگاه قهرمانی استفاده کنیم چون مجموعه کشوری نسبت به مجموعه ای مثل آزادی کوچکتر است. توسعه ورزش همگانی برای ما اولویت است چون در این صورت استفاده عموم از آن بیشتر خواهد بود. برای ورزش قهرمانی تیم ها و ورزشکاران می توانند از مجموعه آزادی استفاده کنند. احساس من این است که باید روی ورزش همگانی تأکید داشته باشیم و به نوعی مجموعه را پایگاهی برای ورزش همگانی کنیم.
نظر شما