به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این نشست محسن زارع رئیس موسسه صبا گفت: "فرهنگستان هنر بعد از برگزاری سه دوره نقاشی و دو دوره پوستر جهان اسلام بالاخره دبیرخانه دائمی این رویداد را تاسیس کرد که با رویکرد توجه به هنر جهان اسلام و نهادینه کردن سیاستگذاری های آن بنا شده است. امیدوارم دوسالانه های تصویرسازی و عکس جهان اسلام نیز بر اساس این تجربیات برگزار شود."
در ادامه دکتر مهدی حسینی، دبیر چهارمین دوسالانه نقاشی جهان اسلام، نیز تصریح کرد: "نکته قابل توجه در چهارمین دوسالانه نقاشی جهان اسلام حجم گسترده آثار از داخل و خارج کشور بود. این دوسالانه در دو بخش موضوعی آزاد و خیال شرقی برگزار می شود که در بخش داخلی 9500 اثر از 1621 هنرمند ایرانی به دبیرخانه رسید و 1181 اثر از 587 هنرمند پذیرفته شد. از این میان 927 اثر در بخش آزاد و 254 اثر در بخش خیال شرقی است. در بخش خارجی نیز 1564 اثر از 274 هنرمند از 35 کشور به دست ما رسیده که از این میان 670 اثر به نمایشگاه دوسالانه راه یافت."
دبیر چهارمین دوسالانه نقاشی جهان اسلام خاطرنشان کرد: "همچنین در کنار برگزاری این دوسالانه همایش هایی بین المللی خواهیم داشت که در آن با دعوت از پیشکسوتان عرصه تجسمی نمایشگاهی از آثار آنها بدون داوری و گزینش در کنار دوسالانه جهان اسلام برپا می شود. در سال های قبل به لحاظ کمبود فضای اجرایی در مرکز فرهنگی هنری صبا دچار اشکال می شدیم که امسال با گستردگی این فضا دوسالانه را مبسوط تر برگزار می کنیم. امیدوارم با در داشتن امکانات بیشتر بتوانیم دومین دوسالانه پوستر جهان اسلام را نیز برگزار کنیم."
دکتر حبیب اله صادقی، مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی، نیز گفت: "حضور جدی و مستمر جامعه تجسمی باعث تداوم این دوسالانه خواهد بود. در سال های گذشته کتاب دوسالانه های اول و دوم را منتشر کردیم که کتاب سومین دوسالانه نیز با همکاری موزه هنرهای معاصر و فرهنگستان هنر در دست انتشار است. ما با تشکیل یک هیئت علمی منسجم و متشکل از محمدعلی ترقی جاه، دکتر ایرج اسکندری، دکتر مصطفی گودرزی و خود من به ریاست دکتر مهدی حسینی کار خود را در زمینه بازبینی آثار به منظور راهیابی به نمایشگاه آغاز کردیم."
صادقی با اشاره به دومین دوسالانه پوستر جهان اسلام که اواخر اسفند برگزار می شود گفت: "با توحه به نامگذاری سال پیامبر اعظم (ص) سعی کردیم آثار پوستر را در دومین دوره با مضامینی چون پوستر پیامبر اعظم (ص)، پوستر با مضامین اجتماعی فرهنگی و فلسطین به نمایش بگذاریم. همچنین موضوع نوآوران جهان اسلام را نیز به این بخش ها اضافه کرده ایم. پوستر اولین دوسالانه پوستر جهان اسلام را زنده یاد مرتضی ممیز طراحی کرد. وی خواستار برگزاری دوسالانه گرافیک نیز بود که امیدواریم این دوسالانه را سال 86 برگزار کنیم."
چهارمین دوسالانه نقاشی جهان اسلام ششم آذرماه در موسسه فرهنگی هنری صبا افتتاح می شود. آثار این دوسالانه در سالن های صبا، خیال، ملی و خیال شرقی به تماشای مخاطبان گذاشته می شود.
نظر شما