حجتالاسلام علیپناه محمودینیا در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به منظور برگزاری هرچه بهتر مراسم و برنامههای مختلف ماه محرم، نشستهای ستاد شئون فرهنگی استان بوشهر را برگزار کردیم و در شهرستانها نیز در تعامل با ائمه جمعه و مسئولان شهرستانی هماهنگیهای لازم صورت گرفته است.
وی با اشاره به همزمانی ماه محرم، هفته دفاع مقدس و هفته امر به معروف و نهی از منکر، بیان کرد: تلاش داریم تا این برنامهها با کیفیت مناسب برگزار شود و به اهداف مورد نظر دست یابیم.
برگزاری ۱۰ همایش میثاق با عاشورائیان
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان بوشهر از برگزاری ۱۰ همایش میثاق با عاشورائیان در سطح شهرستانهای استان خبر داد و افزود: این نشستها ویژه هیئات مذهبی برگزار شد و در سطح بخشها نیز برنامههای خوبی برگزار شد.
وی همچنین به برگزاری ۱۰ همایش طلایهداران تبلیغ در سطح استان اشاره کرد و ادامه داد: روز جمعه نیز همایش شیرخوارگان حسینی در بخشها و شهرها و روستاهای مختلف استان برگزار شد.
اعزام هزار و ۷۰ مبلغ و مبلغه
محمودینیا از اعزام هزار و ۷۰ مبلغ و مبلغه در دهه اول محرم امسال خبر داد و اضافه کرد: ۸۰۰ نفر بومی و ۲۷۰ نفر غیربومی هستند که شامل ۳۰۰ مبلغه و ۷۷۰ مبلغ است.
وی با اشاره به برگزاری نشست مشترک با آموزش و پرورش و سازمان دانشآموزی گفت: گفتمانهای دینی در سطح مدارس متوسطه خواهر و برادر استان بوشهر برگزار میشود.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان بوشهر گفت: موضوعاتی همچون ولایت، سبک زندگی اسلامی، فضای مجازی، معارف نهضت عاشورا، آسیبهای اجتماعی در این گفتمانها مطرح میشود.
وی از برگزاری مراسم عزاداری در حسینهها و مساجد سراسر استان طی ماه محرم خبر داد و افزود: در تکیههای مردمی نیز مراسم عزاداری برپا می شود و ایستگاههای صلواتی و توزیع نذورات انجام میشود.
مقابله با آسیبها و بدعتها
محمودینیا در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد آسیبها و بدعتها در مراسم عزاداری بیان کرد: در استان بوشهر کمترین آسیبها را در هیئتها و تشکلهای مذهبی داریم. نظارت دقیق توسط شورای هیئتهای مذهبی و سازمان تبلیغات اسلامی انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: سعی کردهایم که بایدها و نبایدها را مطرح کنیم و با تصمیمگیری مناسب در این زمینه، دستورالعملها به هیئتها ارسال میشود تا زمینه کاهش اسیبها فراهم شود.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: در حوزه شبکه تبلیغ نیز این توصیهها به صورت مستمر انجام میشود و تلاش داریم که آسیبها احصاء شود و کمترین آسیب را داشته باشیم.
برقراری نظم و نظارت بر بهداشت
وی از همکاری و تعامل با نیروی انتظامی برای برقراری نظم و امنیت مناسب برای این برنامهها خبر داد و بیان کرد: در زمینه بهداشت نیز همراهی خوبی با دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد و مدیریت طبخ و توزیع نذورات و ایستگاههای صلوانی انجام میشود.
محمودینیا با تاکید بر اینکه توصیه ما این است که هیئتها هیچکاری نکنند که باعث آزار مردم شود، افزود: اکثر هیئتها در این زمینه رعایت میکنند و شاهد همراهی خوبی هستیم.
عزاداری استان بوشهر ریشهای و خاص است
وی با بیان اینکه در این زمینه مشکلاتی را در عزاداریهای سنتی استان داریم، تصریح کرد: عزاداری استان بوشهر ریشهای و خاص است و گاها در برخی از هیئتها در چهارمحل قدیم بوشهر مراسم ساعات آخر شب برگزار میشود و تلاش داریم تا با برنامهریزی مناسب این موضوع را حل کنیم.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان بوشهر ادامه داد: در سطح کشور در بحث عزاداری هیئتی تجمع و یا راهپیمایی انجام میشود همه در یک جا عزاداری میکنند و سخنران واحد انجام میشود ولی در استان بوشهر عزاداری سبک خاصی دارد و به خاطر شکل خاص عزاداری به خوبی نمیتوان تجمع بزرگ عزاداری ایجاد کرد.
وی تاکید کرد: عزاداری استان بوشهر با تشکیل حلقههای به هم پیوسته، با شرایط خاص نوحهخوانی و گاها الزم به برگزاری مراسم زیر سقف، شرایط خاصی ایجاد میکند که به ناچار تعداد افراد را با محدودیت روبرو میکند.
برگزاری عزاداریهای خانگی
محمودینیا اختلاط زن و مردم در این برنامهها را یک آسیب مهم برشمرد و تصریح کرد: در برنامهریزیها به همه هیئتها تاکید شده که با از بروز چنین آسیبهایی جلوگیری شود.
وی به برگزاری مراسم و آئینهای متنوع عزاداری در سطح استان بوشهر اشاره کرد و افزود: در بسیاری از منازل استان نیز طی محرم و صفر برنامه عزاداری خانگی و مجالس روضهخوانی برگزار میشود.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان بوشهر خاطرنشان کرد: مجلس عزاداری و روضهخوانی بانوان در استان بوشهر دارای ویژگیهای خاصی است که اهمیت بالایی نیز دارد.
نظر شما