خبرگزاری مهر- گروه استانها: حسن شکیب زاده: رسانه ها را چه میشود که یک خانم وکیل در دفترش بر اثر شلیک گلوله، آن هم در رابطه با مسایل شخصی، مصدوم و یا کشته میشود و یا جوانی بر اثر بیمبالاتی خود و اطرافیانش در کانال آب غرق میشود اما رونمایی کتاب نویسندگانی که حاصل سالها مطالعه وتحقیق می باشد، یا تئاتر فاخری اجرا میشود و یا اندیشمندی پیرامون مسایل فرهنگی و هنری، سخن میگوید و یا از هنرمند و ادیبی تجلیل می شود، باید خبرش را با ذرهبین در رسانهها جستجو کرد؟
اگر بگوییم ذائقه مردم و مخاطبان اینگونه می پسندد که راه به بیراهه رفتهایم. چرا که بخش عمده مسئولیت ذائقه مردم و فرهنگ سازی در اجتماع، بر عهده اصحاب رسانههاست. اگر قرار باشد رسانه دنبالهروی مردم و بعضاً فرهنگهای متنوع کوچه بازاری رایج باشد، پس رسالت رسانه و اهالی آن چه می شود؟
به نظر می رسد مدیران و اصحاب رسانههای ما باید کمی به خود آمده و امور جاری شان را اصلاح کنند. این راه قطعاً در حال بیراهه رفتن است و مسئولیت آن نیز بر دوش صاحبان و تولیدکنندگان فکر و اندیشه در رسانه هاست و اگر رسانه ها به درستی نقش خود را در جامعه ایفاکنند، قطعا بسیاری از ناهنجاری ها در جامعه رخ نخواهد داد.
مگر نه این است که وظایف انسانی، قانونی و سازمانی برای اصحاب رسانه هم تعاریف خاص خود را دارد، پس لازم است حداقل این تعاریف را مرور کرده و با استفاده از راهکارهای اخلاقی و رایج اطلاعرسانی، مخاطبساز باشیم. نه مخاطبرو! و این در حالی است که بزرگترین مشکل رسانههای امروز ما، بویژه در سطح استان، آگاهی نداشتن مدیران مربوطه از وظایف ذاتی شان در اداره رسانه مربوطه است.
اگر مسئولیت امر مهم اطلاعرسانی به درستی برای مدیران این مجموعه تفهیم و روشن شود، به کارگیری خبرنگاران و گزارشگران این عرصه نیز معنای واقعی خود را یافته و افراد صِرف درآمدزایی و رفع بیکاری، این هنر انسانی و فرهنگی را به بیراهه نمی کشند.
واقعیت این است که آموزش، هدایت و مدیریت اصحاب رسانهها منحصر به زمان و مکان خاصی نیست، آنان بایستی در هر زمان و مکانی به آموزش و ارتقای سطح دانش و کارآیی خود بپردازند و این مهم تحقق نخواهد یافت، مگر با عنایت ویژه مدیران رسانهها و ارتقای سطح علمی و کارآیی شخص آنان و البته نظارت فرهنگ و ارشادی که هنوز هم غافل ماجراست.
اینکه در حال حاضر اکثریت مردم جامعه ما، برای کسب اطلاعات روز و افزودن دانش و آگاهی خود، به اینترنت و شبکههای مجازی پناه برده و به مرور زمان و کاملا با رسانههای مکتوب و خبرگزاریهای مختلف بیگانه میشوند، هشداری است برای آنانی که فراموش کرده اند ماندگاریشان در گرو حفظ و افزایش مخاطبین رسانههایشان است.
امروزه پرداختن به رخدادهای زرد! نه تنها راهکار مقابله با ناهنجاری های رایج نیست، بلکه به نوعی رواج دهنده بداخلاقی ها و ناهنجاری ها در جامعه خواهد بود و اگر اصحاب رسانه به درستی با وظایف خود آشنا شده و فرهنگ سازی جامعه را در راس امورشان قرار دهند، شاهد رفع بسیاری از ناهنجارهای اینچنینی خواهیم بود. ان شاالله.
*حسن شکیب زاده: نویسنده، محقق و روزنامه نگار
نظر شما