سید جعفر فاطمی در گفت و گو با خبرنگار مهر ظهار داشت: آئین کتل مراسمی است که خانوادههای نوشآبادی، در روز عاشورا به قصد ادب به آستان اهل بیت(ع)، نذر می کنند تا فرزند خردسال خود را بیمه حضرت علی اصغر(ع) کنند.
وی افزود: کتل کردن کودکان در خانوادههای نوش آبادی قبل از تولد نوزاد و یا برای گرفتن حاجت و سلامتی کودکانشان پس از تولد برگزار می شود.
مدیر عامل انجمن مفاخر و دوستداران میراث فرهنگی نوش آباد گفت: طفل شش ماههای در این آیین به نماد حضرت علی اصغر امام حسین(ع) بر اساس نذر مادر کودک که نذر کرده سفیدپوش یا سیاه پوش باشد بر اسب تزیین شده نشانده می شود و هر کتل با مرشدی که اشعاری در مصائب امام حسین (ع) قرائت می کند، حرکت داده می شود.
وی ادامه داد: قالیچهای بر روی اسب انداخته شده و بر قسمت جلوی زین اسب، دو کارد به صورت ضربدری می بندند و برای حفاظت کودک، تیغه آن را با پارچه می پوشانند و بر سر آن میوه های سیب و پرتقال یا انار قرار می دهند بر پیشانی اسب نیز دو آیینه می بندند و بر قسمت هایی از بدن اسب، که پوشیده نیست، پارچه های سبز، سفید یا سیاه می پوشانند.
فاطمی در توضیح ادامه اجرای این آئین گفت: سه نوجوان که لباس مخملین پوشیده اند در دو طرف اسب کتل با چوب در دست به نام شاطر، حرکت میکنند و یک نفر نیز سوار بر اسب، با یک دست کودک را در بغل گرفته و با دست دیگر چتری بر سر او نگه می دارد پدر کودک نیز به همراه کتل، جامی از شربت در دست گرفته و از مردم پذیرایی می کند. پدر و مادر کودکی که کتل شده است در پایان مراسم و ظهر عاشورا با دادن نذری و میهمان کردن عزاداران و اقوام به وعده ناهار ظهر همه را میهمان خود و پذیرایی میکند.
نظر شما