به گزارش خبرنگار مهر در کرج ، سید محمد میرشفیعی در حاشیه بازدید از زندان رجائی شهر به خبرنگاران گفت: از آنجایی که ورود به زندان ، قبح آن را از بین می برد تا جایی که ممکن است باید مجازات حبس را محدود کرد و به دنبال راه حل های مفید و پایدار برای کاهش جرم بود.
وی افزود: شدت مجازات ضمانت اجرایی مناسبی برای جلوگیری از تکرار آن نیست در حالیکه بین سرعت اعمال مجازات و جلوگیری از بزهکاری رابطه مستقیم وجود دارد و به تجربه ثابت شده که قطعیت مجازات موجب بازدارندگی می شود.
شفیعی خاطر نشان کرد: زندان نباید آخرین راه حل برای مجازت باشد و مجازات های جایگزین به خصوص در سنین نوجوانی موثرتر است و اثر بازدارندگی بیشتری دارد.
وی ادامه داد: درصد قابل توجهی از مجرمان پس از آزادی از زندان با تکرار جرم منجر به هنجارشکنی و زمینه سازی برای بروز جرم می شوند در حالی که می توان با اصلاح وضعیت رفتاری زندانیان گام های موثری در راستای کاهش جرم برداشت.
رئیس دادگستری کرج تصریح کرد: وقتی فردی به زندان محکوم می شود به خصوص اگر سرپرست خانوار باشد بیش از او خانواده اش مجازات می شوند و این امر هزینه های فراوانی به دولت تحمیل می کند .
وی یادآور شد: به خصوص زندانیانی که به علت جرائم مادی غیرعمدی سر از زندان در می آورند هم خانواده و هم دولت را دچار مشکل می کنند.
شفیعی تاکید کرد: فرهنگ مبارزه با وقوع جرم ، برترین راهکار برای جلوگیری از روند حاضردر جامعه است و این امر نیز نیازمند زمان است و نمی توان یک شبه جامعه را به این سمت سوق داد بلکه باید با کمک از نهادهای آموزش و فرهنگی و تعامل میان دستگاه قضایی و سایر نهادها این فرهنگ را همگانی کرد.
وی عنوان داشت: در این زمینه تشکیل کیمته های تخصصی در دادگستری ها و نیز کمیته های مشترک از نمایندگان دستگاههای قضایی ، انتظامی ، سیاسی و فرهنگی و استفاده از نظرات استادان دانشگاهی و متخصصان مفید است.
به گزارش مهر ، در این بازدید رئیس دادگستری کرج ضمن بازدید از بندهای مختلف زندان رجائی شهر از نزدیک با مشکلات زندانیان ، نوع کار و حرفه آموزی آنان آشنا شد.
نظر شما