مصطفی شاهحسینی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه پرورش و اصلاح نژاد شتر و بانک ژن اکو تیپهای شتر در طرود شاهرود، این روستا را به قطب شترداری علمی کشور تبدیل کرده است، تأکید داشت: غالب ۱۵هزار نفر شتر موجود در استان در شهرستانهای شاهرود و دامغان هستند که سهم بزرگی از تولید یک هزار و ۵۰۰ تنی گوشت قرمز را در سطح استان دارند.
وی افزود: علاوه بر تولید گوشت قرمز، سالانه شاهد تولید ۶۰۰ تن شیر شتر نیز در سطح استان سمنان هستیم که بهواسطه خاصیت فراوان و کلسیم بالای این محصول، اقبال عمومی از آن نیز افزایشیافته است.
معاون جهاد کشاورزی استان سمنان، درباره اقدامات صورت گرفته در استان برای ازدیاد نسل و بهبود ژن شتر، گفت: انتقال جنین از شتر ترکمن به شتر بومی برای نخستین بار در جهان در ایستگاه پرورش شتر طرود شاهرود اجرا شده است.
شاهحسینی با تشریح روند این تلقیح مصنوعی، گفت: با توجه به اینکه نسل شتر دوکوهانه سازگار با مناطق سردسیر، رو به انقراض بود، با فعالیتهای علمی ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد شتر شمال شرق و بانک ژن اکو تیپهای شتر طرود، ژن این نوع شتر با محیط گرم و خشک طرود سازگار شده و پرورش داده میشود .
وی خاطرنشان کرد: طرح آمیختگی شترهای دوکوهانه با تک کوهانه برای افزایش تولید گوشت و درآمدزایی بیشتر برای بهرهبرداران استان سمنان در آینده نزدیک در ایستگاه پرورش شتر طرود اجرا میشود .
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد شتر شمال شرق و بانک ژن اکو تیپهای شتر در طرود، با همکاری دانشگاه تهران درزمینهٔ تولید و ازدیاد نسل انواع شتر، اصلاح نژاد شتر، تلقیح مصنوعی، انتقال جنین و افزایش تولید گوشت و شیر و سایر فرآوردهها فعالیت میکند .
نظر شما