محمد سنجری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارکرد: در راستای تحقق اهداف فصل چهارم قانون کار ( حفاظت فنی و بهداشت کار ) و بمنظور نظارت برحسن اجرای قانون کار و ضوابط مربوط به حفاظت فنی و آیین نامه های ایمنی مرتبط ، دو هزار و۶۱۶ مورد بازرسی در شش ماهه ابتدای سالجاری از کارگاههای مشمول قانون کار استان صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: از این تعداد هزار و ۷۵۱ مورد بازرسی ادواری و ۸۶۵ مورد نیز بازرسی های موردی بوده است.
وی گفت: به منظور کاهش حوادث و با توجه به ضرورت موضوع، در زمینه ارتقاء ایمنی در کارگاه های پرخطر حدود ۳۰درصد از بازرسی های انجام شده در این بخش متمرکز بوده است.
سنجری از یک هزار و ۶۰۰ بازرسی مرتبط با حفاظت فنی و ایمنی کارگاه ها در سطح استان خبر داد و گفت: از این تعداد بازرسی ۶۸۱ مورد بازرسی از کارگاه های پرخطر انجام شده است.
وی با بیان اینکه با ۹کارفرمای ناقض قانون کار و دستورالعمل های ایمنی برخورد قانونی شده است، تصریح کرد: این موارد منجر به تعطیلی ۳ کارگاه نیز شده است.
سنجری تعداد مشمولین قانون کار را در ابتدای سال ۹۶، ۷۸ هزار و ۶۹۸ نفر اعلام کرد و افزود: ۹ نفر بازرس کار در سطح استان داریم.
وی بیان داشت: بر اساس سیاست های ابلاغی از سوی وزارت متبوع برنامه هایی همچون اجرای مدل خودبازرسی در کارگاه ها، اجرای برنامه های تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران و با مشارکت تشکلهای مردمی انجام بازرسی ها ی هدفمند از کارگاهها ، آموزش مسائل ایمنی همراه با نظارت مستمر بازرسان کار از کارگاهها باعث ارتقای فرهنگ ایمنی کار شده که خوشبختانه در شش ماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال قبل تعداد حوادث ناشی از کار اتفاق افتاده از کاهش ۲۹درصدی برخوردار بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی شناسایی کانون های پرخطر و برنامه ریزی به منظور آگاه سازی و انجام دوره های آموزشی مورد نیاز کارگران، کارفرمایان و پیمانکاران بویژه در کارگاه های پرخطر استان؛ تشکیل و فعال سازی کارگروه های ایمنی در بخش ساختمان و معدن با مشارکت دستگاه های اجرایی مربوطه و تشکل های کارگری و کارفرمایی مرتبط و وظیفه مدار، اجرای برنامه مدل خودبازرسی و استقرار مسئول ایمنی در کارگاه های مشمول و اجرای برنامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران را از عوامل موثر در کاهش حوادث و ارتقای ایمنی کارگاه ها برشمرد.
سنجری افزود: بر اساس فصل چهارم قانون کار و وظایف کارفرمایان در مقوله ایمنی؛ مهمترین علت وقوع حوادث عدم آگاهی و عدم انتخاب شیوه صحیح و ایمن در انجام کار است.
وی عنوان کرد: توجه به مقوله آموزش بر اساس ماده ۹۱ قانون کار و استفاده از افراد ماهر و تجربه گامی در جهت کاهش حوادث خواهد بود.
نظر شما