۱۵ مهر ۱۳۹۶، ۱۵:۰۴

آیت الله فاضل لنکرانی تأکید کرد؛

بررسی فقهی قیام عاشورا/ باید مقابل هرگونه اهانت به دین بایستیم

بررسی فقهی قیام عاشورا/ باید مقابل هرگونه اهانت به دین بایستیم

قم - رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با اشاره به اهمیت بازشناسی قیام عاشورا، نگاه فقهی را مهمترین و اصلی‌ترین نگاه به قیام عاشورا ذکر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در مراسم سالروز هفتم شهادت امام حسین(ع) در محفل عزاداری بوی سیب در قم گفت: اگر محرمی بر ما بگذرد و جلوه‌ای تازه از برکات امام حسین(ع) و عاشورا بر ما گشوده نشود در واقع در جای خود متوقف مانده‌ایم.

وی افزود: انسان در عزاداری امام حسین(ع) به تکامل می‌رسد و این اشک‌ها نیز انسان را به مراتب عالی صعود می‌دهد؛ حضور در مجلس عزاداری ایجاد تعالی قطعی می‌کند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: امام رضا(ع) بیان فرمودند، اگر کسی در عزای ما عزادار و در شادی ما شاد باشد در مراتب عالی بهشت با ما همنشین خواهد شد؛ برکت قیام امام حسین(ع) همه بشریت را با خود همراه کرده است؛ همه برکات عالم به این مکتب گره خورده است.

وی یادآورشد: قیام عاشورا از جهات مختلفی بررسی شده است که یکی از آنها ابعاد تاریخی است؛ از جمله بررسی این مطلب که آیا دستور قتل امام را یزید صادر کرد یا مشاور مسیحی وی و پدرش؟؛ پس از دوران خلیفه دوم به بعد تا دوران معاویه و یزید نفوذ یهود و نصاری در جامعه اسلامی به شدت توسعه یافته بود و در امور مختلفی دخالت داشتند و فتنه های زیادی را نیز ایجاد کردند.

عضو جامعه مدرسین گفت: نگاه احساسی و عقلی از دیگر وجوهی است که از آن دو جهت نیز عاشورا تحلیل شده است؛ البته باید گفت برخی بیان می‌کنند که عاشورا فوق عقل است، ولی چنین دیدگاهی درست نیست.

وی یادآور شد: نگاه فقهی به عاشورا از مهمترین نگاه‌هایی است که باید به این حادثه داشت و این نگاه به حدی وسیع و درست است که می‌توان آن را مهمترین وجه عاشورا قلمداد کرد.

آیت الله فاضل لنکرانی گفت: باید به عاشورا دیدی فقهی و اجتهادی داشته باشیم و در این زمینه زوایای این امر را نیز به خوبی در نظر داشت؛ ضوابط اجتهادی نیز در این عرصه باید به در نظر گرفته شود؛ امام حسین(ع) بیان کردند که دین لقلقه و بازیچه زبان مردم است و بنی امیه مصداق خاص و اتم این جریان بودند.

وی تصریح کرد: انسان‌های دین‌دار واقعی در مواقع مهم امتحان خود را نشان می‌دهند؛ باید به گونه‌ای زندگی کنیم که در مقابل هرگونه اهانت و حمله به دین بایستیم؛ امام راحل نیز با این دغدغه قیام کردند و در شرایطی که هیچ کسی حتی بسیاری از یاران امام نیز باور نداشتند این انقلاب به پیروزی رسید.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تصریح کرد: قیام عاشورا به واسطه یک اصل کاملا فقهی استوار است که همان امربه معروف و نهی از منکر است ولی یک سوال بزرگ نیز وجود دارد که امام چگونه به رغم اینکه می‌دانستند امر به معروف در میان این افراد کارگر نیست دست به امر به معروف زدند؟

وی گفت: پاسخ به این سؤال نه از عقل بر می‌آید و نه احساس و عرفان؛ بلکه این پاسخ تنها از فقه برمی‌آید زیرا اصل حفظ دین بالاترین اصلی است که باعث می‌شود که امام با فرزند خردسال و یا نوزاد خود به صحرای کربلا وارد شوند.

آیت الله فاضل لنکرانی بیان کرد: مکالمه تاریخی امام حسین(ع) و ام سلمه بیانگر این مسئله است که امام(ع) به روشنی از شهادت خویش و حتی محل شهادت و افراد و قاتلان خود مطلع بودند، ولی حفظ دین جز به این شهادت میسر نبود.

وی گفت: امام حسین(ع) به عنوان امام، هدایت مردم را به عهده داشتند و تا آخرین لحظه نیز از هدایت مردم دست برنداشتند؛ امام در دیدار با عمرسعد نیز سعی کردند که وی را از جهنم نجات دهند، ولی وی ترس از یزید را بهانه کرد که عده‌ای با کوته فکری این سخنان را تلاش امام برای نجات جان خود قلمداد کردند؛ امام در گفت‌وگو با لشکر دشمن و همچنین خطاب به شمر نیز سعی کردند که او را از جهنم نجات دهند، ولی شیطان باعث شد که این بیچارگان بهشت را به جهنم بفروشند.

کد خبر 4106940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha