۱۹ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۵۳

استاندار همدان:

صنایع تبدیلی سیب زمینی در همدان کافی نیست

صنایع تبدیلی سیب زمینی در همدان کافی نیست

همدان - استاندار همدان بابیان اینکه صنایع تبدیلی سیب زمینی در همدان کافی نیست، گفت: کاهش صادرات سیب زمینی کشاورزان را با مشکل روبرو می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدناصر نیکبخت ظهر چهارشنبه در سومین همایش هم اندیشی ملی سیب زمینی بابیان اینکه داشته های ژنتیکی استان همدان در محصولاتی مانند سیب زمینی، گردو و انگور بسیار قابل توجه است، گفت: امیدواریم با تدابیری که اندیشیده خواهد شد و کار انجام شده بتوانیم با کاهش مصرف آب و افزایش راندمان در سطح کمبود آب و خاک را جبران کنیم.

وی با بیان اینکه ۸۵ درصد آبیاری در اراضی مستعد کشت استان همدان مدرن است و این رقم دو برابر میانگین کشوری است و باید به ۱۰۰ درصد برسد، گفت: در استان همدان رکورد تجهیز سالانه ۱۲ هزار هکتار از مزارع به آبیاری مدرن وجود دارد.

نیکبخت با بیان اینکه نباید از بهره وری غافل شد و در رشد اقتصادی بهره وری ۳ درصد پیش بینی شده است، گفت: سطح زیر کشت سیب زمینی در استان همدان کم شده اما راندمان در واحد سطح با تلاش کشاورزان با دانش، افزایش یافته و از ۳۷ تن به ۴۲ تن در هکتار رسیده درحالی  که میانگین ۳۲ تن بوده است.

استاندار همدان با تاکید براینکه امنیت غذایی مهمترین عنصر بقای جامعه است، گفت: آمریکا در محاصره ویتنام با همه تجهیزات نتوانست ویتنام را تسلیم کند زیرا آنها با سیب زمینی، امنیت غذایی خود را حفظ کردند.

وی با بیان اینکه امنیت غذایی جنگ اصلی در دنیای امروز است و باید امنیت غذایی خود را تامین کنیم، گفت: سازمان ملل سال ۲۰۰۸ را سال سیب زمینی به عنوان یک عنصر مهم در دنیا نامگذاری کرده بود.

استاندار همدان بابیان اینکه باید امنیت غذایی مدنظر قرار گیرد و بهره وری و بهره برداری مناسب از آب لحاظ شود، گفت: آب را باید طلا بدانیم و بگونه ای از آن استقاده کنیم آب هدر نرود.

نیکبخت با بیان اینکه برای بهره وری از سیب زمینی پس از کشت و برداشت نیز باید فکری کرد، گفت: صنایع تبدیلی سیب زمینی در همدان کافی نیست و وقتی صادرات سیب زمینی کند می شود، کشاورز با مشکل روبرو می شود.

استاندار همدان بابیان اینکه به سازمان جهاد کشاورزی و وزارتخانه های صنایع و جهاد کشاورزی  تاکید و توصیه می کنم که صنایع تبدیلی سیب زمینی را پیگیری کنند، گفت: نباید کشاورز نگران محصول خود باشد و در سایر زمینه های پتانسیل دار کشاورزی استان نیز باید کار شود.

وی در ادامه با بیان اینکه با پیگیری های انجام شده آسیب سرمازدگی گردو از این محصول با اقدامات انجام شده توسط وزارت جهاد کشاورزی دور شد، گفت: از وزارت صنعت انتظار دارم صنایع تبدیلی بهاران را که می تواند مقداری از سیب زمینی استان را مصرف کند، فعال شود.

نیکبخت با تاکید براینکه آب، مهمترین عنصر حیات است و امروز جنگ آب است و نباید آب را هدر داد، گفت: ۲ هزار چاه غیر مجاز در استان همدان مسدود و مصرف چاه های غیر مجاز با نصب کنتور هوشمند مدیریت شد.

وی با بیان اینکه آب برای کشاورزان است و بهتر است از این دارایی به نحو احسن استفاده و عایدی کسب شود، از یکایک کشاورزان درخواست کرد به کمتر مصرف کردن و بهینه کردن رو آورند تا برای همیشه این نعمت را داشته باشیم.

استاندار همدان با بیان اینکه تجهیز باغات مستعد استان همدان به آبیاری مدرن را آغاز کرده ایم، گفت: باید فروش محصولات کشاورزی استان همدان ساماندهی شود.

وی عایدی کشاورزان از فروش محصول در سال ۹۵ را حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و با طرح این سئوال که آیا صلاح نیست بخشی از این دریافتی ها در جایی اندوخته و سرمایه گذاری شود و همان اندوخته، پشتیبان کشاورزی و سرمایه ای برای ایجاد اشتغال در کشاورزی شود؟ گفت: با این سرمایه گذاریها می توانیم پس اندازها را در سرمایه گذاری برای کشاورزی و ایجاد اشتغال به کار بگیریم.

نیکبخت با بیان اینکه مدیران با تابلوی اشتغال ارزیابی می شوند، گفت: باید کار سرمایه گذار را مقدس بدانیم و به استقبال سرمایه گذار برویم.

کد خبر 4111111

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha