۱۰ آذر ۱۳۸۲، ۱۲:۵۰

عيادت خبرنگاران "مهر" از مبدع خط "معلي"

حميد عجمي: باروت ما خيلي بيشتر از اين حرفها بود!

حميد عجمي: باروت ما خيلي بيشتر از اين حرفها بود!

خط "معلي " 10 درصد آن چيزي است كه بايد اتفاق مي افتاد چون باروت ما خيلي بيشتر از اين حرفها بود من با اين انرژي بايد تا مريخ مي رفتم !

حميد عجمي خوشنويس صاحب نام كشورمان و مبدع خط زيباي "معلي"  قريب به 10 روز است كه پس از عمل جراحي اثني عشر دوران نقاهت را در منزل طي مي كند. روز گذشته خبرنگاران گروه هنري خبرگزاري "مهر" براي عيادت از اين هنرمند متعهد در منزل وي ميهمان بودند.
عجمي كه محل استراحتش را زير تابلوي بزرگي از تجربه هاي اوليه اش در نگارش خط" معلي" با عبارت "نادعليا مظهر العجائب  ، تجدعونالك في النوائب ، كل هم و غم سينجلي ، بولايتك يا علي يا علي يا علي  " قرار داده است ، نيم خيز مي شود و ضمن خوشامد مي گويد : هيچ نشانه يا سابقه اي مبني بر بيماري اثني عشر نداشتم اما يك روز به دليل درد شديد مجبور شدم به دكتر مراجعه كنم همسايه  خيري داريم كه لطف كرد و مرا به بيمارستان رساند. در آنجا گفتند كه اثني عشرت پاره شده و بايد جراحي شوي".

تقريبا ازهر دري سخن مي گويد اما محور تمام سخنان و شكوه هايش سو تدبيرهايي است  كه درعرصه هاي فرهنگي و هنري جريان دارد: "به خدا كه ما ضربه خورديم ، نه از آنچه كه مي بايست ياد بگيريم و نگرفتيم بلكه از اين جهت كه خيلي كارها بود كه بايد مي كرديم اما نگذاشتند بكنيم" .
سخنش را با اين خاطره ادامه مي دهد: يكي از مسئوولان در جلسه اي صحبت از ايثار مي كرد بعد از جلسه به او گفتم مي دانيد ايثار چيست ؟ ايثار وقتي است كه آقايان بتوانند ميزهايشان را ول كنند و به جوانان بسپرند. اگر بخواهيم بررسي كنيم كه چه كساني بايد كار مي كردند اما نكردند خيلي ها پايشان اين وسط گير است.
عجمي از نمايشگاه اخيرش مي گويد كه از نيمه شعبان تا نيمه  ماه مبارك رمضان در خانه هنرهاي ايراني برپا بود. نمايشگاهي كه تابلوهاي نستعليق او را نيز پس از سالها در كنار خط معلي در معرض ديد علاقمندان قرار داده بود:
"پنج سال بود نمايشگاه نستعليق نداشتم . شنيدم كه عده اي گفته اند چون نتوانست نستعليق را ادامه دهد سراغ معلي رفت ! نه اينكه  به خاطر اين حرف ها نستعليق را در نمايشگاه جاي دادم. مي خواستم معلي مستحكم شود".
مي گويد : حضرات مسئوولين ما وقتي مي روند آن طرف (خارج از كشور)  تازه مي فهمند چه خبر است.

"مبدع خط معلي " ضمن تاكيد بر ضعف جمهوري اسلامي در عرضه آثار فرهنگي و هنري در سطح بين المللي از سالهاي اوليه تلاش براي معرفي خط معلي به جامعه هنري مي گويد و تاكيد مي كند كه جز مهندس ميرحسين موسوي و كمك هاي ضمن مهندسي مرتضي كاظمي افراد و نهادهاي ديگر آنچنان كه بايد در اين زمينه كمكي نكردند :" بايد در مقر اصلي يونسكو در پاريس جايي را براي نمايشگاه خوشنويسي معلي اجاره مي كرديم اما پولي در بساط نبود. به ميرحسين موسوي نامه نوشتم او معتقد بود كه اولين حركت جدي درهنرهاي تجسمي بعد از انقلاب  خط "معلي" ست. پاسخ داد كه سالني جور شده است، لطف كرد و 4 ، 5 هزار يورو هم به اين كار اختصاص داد و هزينه هاي جانبي را هم قدري خودم و قدري از طريق آقاي  كاظمي جور كردم.
عجمي كه براي معرفي فراگيرتر خط معلي سايتي را هم در اينترنت به تابلوهايش اختصاص داده است تاكيد مي كند: از آن جا كه مي ترسيدم عرب ها "معلي " را كپي كنند و بگويند خطي عربي است اول معلي را به نمايشگاه هاي اروپا يي بردم تا در دفاتر و سايت هايشان ثبت كنند يعني بگويند در فلان تاريخ و در فلان نمايشگاه خطوطي با اين مشخصات عرضه شد تا بعدا مشكلي پيش نيايد".
اوادامه مي دهد: "معلي خط نيست يك حقيقت است وقتي اين حقيقت به من اصابت كرد ، چون من خوشنويس بودم ، شد خط ؛ اگر به نجار مي خورد چيزي ديگر نتيجه مي داد و اگر به يك پزشك مي خورد مي شد واكسن؛ پس يك حقيقت متراكم وجود دارد كه آزاد مي شود".
عجمي از برخي كپي ها و آموزش هاي نادرستي كه در برخي كلاسها در موردخط معلي صورت مي گيرد مي گويد:" نگران نيستم چون مطمئنا كسي بهتر از من نمي تواند معلي را بنويسد! كساني هم كه با معلي اينگونه برخورد مي كند خودشان را خراب مي كنند به برخي ها هم كه به من زنگ مي زنند  و از اين دست موارد خبر مي دهند مي گويم حرفي ندارم، بنويسند و پول در بياورند، من هم در گوشه اي كار خودم را مي كنم اين خط مال علي ابن ابي طالب است و من به طور شهودي به آن رسيدم پس محكم سرجايم هستم" .

کد خبر 41113

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha