۱۹ مهر ۱۳۹۶، ۱۶:۴۲

مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی:

کشاورزان باید فعالیت صادرات محور داشته باشند

کشاورزان باید فعالیت صادرات محور داشته باشند

بهار - مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه کشاورزان در شرایط بحران آبی باید به فکر صادرات توجیه‌پذیر باشند، گفت: کشاورزان باید بر اساس هزینه و فایده به انتخاب کشت مناسب دست بزنند.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمد شریعتمدار ظهر چهارشنبه در همایش سیب‌زمینی در شهرستان بهار اظهار داشت: سیب زمینی بالاترین میزان تولید کالری انرژی غذایی به ازای یک متر مکعب آب را به خود اختصاص داده و از نظر پروتئین نیز پس از گندم بالاترین پروتئین را دارد.

وی بابیان اینکه با توجه به شرایط کشور که در مرحله حاد تنش آبی قرار دارد مدیریت آب و کشاورزی جایگاه خاصی دارد و متاسفانه آمارها نشان‌دهنده روند نزولی و شرایط بدتر است، افزود: تعداد چاه‌های کشور از حدود ۵۰ هزار حلقه در دهه ۴۰ به ۸۰۰ هزار حلقه رسیده و بیش از ۵۵ درصد آب مصرفی کشور از منابع زیرزمینی است.

شریعتمدار با بیان اینکه طی سال گذشته منابع آبی از ۸۰ میلیارد مترمکعب به ۴۶ میلیارد مترمکعب رسیده است، ادامه داد: تعداد دشت‌های ممنوعه از ۲۲ دشت در اوایل دهه ۵۰ به ۳۲۰ دشت ممنوعه رسیده و میزان استفاده از آب تجدیدپذیر در ایران بیش از ۸۰ درصد و در جهان ۹ درصد است.

شریعتمدار افزود: این موضوع به دلیل سیاست‌های غلط در گذشته مبنی بر استفاده حداکثری از منابع و امکانات برای خودکفایی تا اویل دهه ۹۰ بوده و تصویب ارائه پروانه به چاه‌های غیرمجاز توسط مجلس و افزودن ۲ میلیون هکتار به سطح زیر کشت آبی در کشور مطابق طرح فدک از جمله اشتباهات بوده است.

وی افزود: در برنامه ششم توسعه، صرفه‌جویی ۶ درصدی در بخش کشاورزی پیش‌بینی شده که کشاورزان باید در طول برنامه ششم با تکیه بر سیستم‌های آبیاری نوین، ارقام اصلاح شده و اقدامات زیربنایی، ۳۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

شریعتمدار با بیان اینکه دولت به عنوان مشوق و تسهیل‌گر باید عمل کند، گفت: دولت مجری رسیدن به اهداف نیست و سیاستگذاری‌های لازم را انجام می‌دهد و باید بخش خصوصی وارد گود شود.

وی بابیان اینکه در شرایط بحران آبی باید به فکر صادرات توجیه‌پذیر بود، گفت: در حال حاضر سیب‌زمینی‌کاران به ازای هر متر مکعب ۷۷ سنت ارزآوری دارند درحالی که این رقم در جهان ۱.۲ دلار است.

وی با بیان اینکه استراتژی توسعه ملی بعد از اصلاحات ارضی بر مصرف حداکثری از منابع استوار شد و عواقب این استراتژی نادیده گرفته شد، گفت: با تمام این نابسامانی ها خوشبختانه هنوز به نقطه غیرقابل بازگشت نرسیده ایم و در سه سال اخیر بهره وری در مصرف آب کشاورزی بیش از ۶ درصد رشد داشته که حاصل آن صرفه جویی در مصرف ۴ میلیارد مترمکعب آب است.

شریعتمدار بابیان اینکه رسیدن به هدف تعیین شده در برنامه ششم توسعه به همت فعالان بخش کشاورزی بستگی دارد و دولت صرفا تسهیل گر است، گفت: کشاورزان باید فعالیت صادرات محور داشته باشند و بر اساس هزینه و فایده به انتخاب کشت مناسب دست بزنند.

وی با بیان اینکه در این همایش همه باید مطالبه گر باشند و دلیل عدم تحقق اهداف را بررسی کنند، گفت: باید زمان بندی ها مشخص شود چراکه ما هیچ فرصتی برای تداوم وضع موجود نداریم و تداوم این وضع مخاطره آمیز است.

کد خبر 4111370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha