به گزارش خبرنگار مهر، عطاءالله کوهیان پیش از ظهر امروز در نخستین نشست کارگروه مشترک همکاریهای علمی ایران و مجارستان اظهار داشت: وزارت علوم با پتانسیلهای محدودی که در اختیار دارد، نتوانسته آنطور که باید و شاید، ارتباطات خارجی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در دنیای امروز تعاملهای بینالمللی افزایش یافته و لازم است در مواردی هماهنگکنندههایی وجود داشته باشد، افزود: باید بتوانیم استراتژی خود را در زمینه توسعه بینالمللی علوم اجرایی کنیم.
کوهیان یادآور شد: وزارت علوم در نظر دارد با دانشگاههای یک گروه از کشورها نظیر آلمان، فرانسه، اتریش، ایتالیا، سوئد و مجارستان تعامل علمی به لحاظ ورود دانش آنها داشته باشد و با گروه دیگری از کشورها نظیر عراق، پاکستان و ... در نظر دارد صدور علمی انجام دهد.
معاون مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم تاکید کرد: برای اینکه این اتفاق محقق شود، ابتدا باید کشورها و دانشگاههای هدف شناسایی شود، آنگاه برای برقراری تعامل دو طرفه گام برداریم.
وی تصریح کرد: بعد از شناسایی دانشگاههای خارجی نیز باید برای دانشگاههای داخلی شرح وظایفی مشخص کنیم و هر دانشگاه را با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهایی که دارد، برای برقراری ارتباط با دانشگاه هدف خارجی مشخص کنیم تا برخی اقدامات که انجام آن توسط وزارتخانه امکانپذیر نیست، توسط دانشگاهها انجام شود.
کوهیان عنوان کرد: در انتخاب این دانشگاهها در داخل کشور آیتمهای مختلفی مدنظر داریم و تلاش میکنیم تا بهترین انتخاب و بهترین استفاده، به اهداف تعیین شده دست پیدا کنیم.
وی یادآور شد: یکی از اقدامات دیگری که باید در این راستا انجام شود، تعریف برنامه و پروژه است تا در برقراری تعامل به طور کامل و دقیق بدانیم که از دانشگاه هدف خارجی چه درخواستهایی داریم یا قادر به ارائه چه خدماتی به آنها هستیم.
کوهیان تصریح کرد: کارگروه مشترک همکاریهای علمی ایران و کشورهای مختلف در واقع بهترین گزینه برای برنامه ریزی در این زمینه است و امیدواریم با حضور موثر دانشگاهها در این کارگروه، در زمان برقراری ارتباط با دانشگاههای خارجی، اهداف و برنامههای خود را به طور دقیق بدانیم و به آنها معرفی کنیم.
نظر شما