این شاعر معاصر در گفتگو با خبرنگار مهر ، با بیان این مطلب ، افزود : جای تعجب و تاسف فراوان دارد که "سیمرغ" از دل ادبیات این مرز و بوم برخاست ، اما در سالهای پس از انقلاب از آشیان خود دور شد و در تمام این سالها همواره این معما لاینحل باقی ماند که در کنار برگزاری جشنواره های متعدد ، ادبیات به حساب نیامده است .
کامران شرفشاهی تصریح کرد : در سرزمینی که خاستگاه شاعران بزرگ و پرآوازه است و شعر پارسی یکی از شاخصه های مفاخره ایرانیان ، برگزاری جشنواره ای درحد گسترده و بین المللی می تواند اثرات مثبت و ارزشمندی را در تشویق و ترغیب شاعران و نیز معرفی شعر معاصر ایران به جهان عهده دار شود .
به گفته وی ، وارد شدن درچنین حوزه وسیعی نیازمند تمهیدات خاصی است ، به عبارت دیگرحاکم شدن اصول و ضوابط علمی و رهایی این حرکت ازانحصارها می تواند موجب اعتماد آفرینی ، فراگیر شدن و بقای آن شود .
این شاعر یادآور شد : بی اعتنایی به ادبیات ، خصوصا شعر، چه توجیهی می توانست داشته باشد ، به جز اینکه سکوت در این قلمرو ، فرصت هایی را از جامعه ما دریغ کرد که می توانست سهم ارزنده ای را ایفا نماید و چنین جشنواره ای پس از گذشت سالها به یکی از معتبرترین حرکت های فرهنگی ادبی جهان مبدل شود .
شرفشاهی اظهار داشت : یقینا برگزاری جشنواره ای در حد و اندازه ملی و بین المللی چنین توقع بر حقی را ایجاد می کند که این حرکت از انواع و اقسام جشنواره ها و همایش های ملاحظه کارانه و غرض ورزانه فاصله داشته باشد و حق را به حقدار بسپارد . به همین لحاظ امید است آنان که در جایگاه مسئولیت و داوری چنین جشنواره ای قرار می گیرند ، جایگاه رفیع چنین حرکتی را عمیقا درک نموده و با چشم بستن بر حاشیه ها حیثیت و تداوم این حرکت را امکان پذیر کنند .
وی با تاکید بر اینکه حضور شاعران و اصحاب رسانه ها و نقد علمی و منصفانه آنان می تواند در تعالی و ارتقاء این حرکت نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای داشته باشد و راه مناسبی را برای رشد تدریجی جشنواره در دوره های بعدی به وجود آورد ، خاطرنشان کرد : اگرهمانند رشته های هنری ، شرط اساسی انتخاب بهترین آثار باشد ، آنگاه جشنواره جایگاه و اعتبار خود را پیدا می کند . جوایز می تواند بر اساس بهترین آثار در قالبهای مختلف شعر باشد . و در کنار این موضوع می توان بخش خاصی را نیز به مناسبت یا موضوعاتی دیگر اختصاص داد .
به گفته شرفشاهی ، در تمام جشنواره ها معمولا حرمت پیشکسوتان به نوعی مورد توجه قرار می گیرد و تحت عنوان گرامیداشت یک عمر فعالیت در آن عرصه از تلاشهای چنین شخصیتهایی قدردانی به عمل می آید . چنین انتخابهایی باید بر موازین عدالت و ارجعیت استوار باشد ، در غیر این صورت نه تنها مقبولیت نخواهد یافت ، بلکه به اعتبار جشنواره نیز لطمه خواهد زد .
این شاعر معاصر گفت : در بخش مسابقه جشنواره ، تنها ملاک گزینش می بایست کیفیت آثاری باشد که در فراخوان شرکت کرده و در جشنواره حضور یافته است و جهت ارزیابی آثار از سوی شاعران و منتقدان ، جا دارد که آثار مطرح به صورت کتاب چاپ و در اختیار عموم قرار بگیرد .
وی تصریح کرد : جشنواره شعر فجر ، می بایست محل رقابت سالم و دوستانه باشد و موفقیت هرشاعری ، موفقیت همه شاعران تلقی گردد ، باورها و معیارهای اصیل را که تمام شاعران به آن پایبند هستند باید پذیرفت و سیاست زدگی ها که هر جمعی را پریشان می کند ، باید کنار گذاشته شود .
به گفته کامران شرفشاهی ، آنچه مهم است هدف بزرگی است که نباید کوچک انگاشته شود و یا مورد تعارف و معامله قرار بگیرد ، به همین دلیل برپایی چنین جشنواره ای حق مسلم جامعه ادبی و مردم ادب دوست این مرز و بوم است و تمام کسانی که دل در گرو مهر این دیار دارند باید برای به ثمرنشستن این حرکت و سامان بخشی به آن از هیچ تلاشی فروگذار نکنند .
این شاعر در پایان با تاکید بر اینکه کتابهای چاپ شده شعر هم به گردونه داوری راه یابد ، یادآور شد : رونق ادبیات و نشاط فرهنگی ، مسئولیتی است که نباید تنها از وزارت ارشاد انتظارداشت ، برای تحقق آرمانها و ارزشها، احساس مسئولیت تمامی اقشار جامعه خصوصا هنرمندان ، شاعران و استادان زبان و ادبیات فارسی لازم به نظر می رسد ، به همین دلیل اهل قلم و پیشاهنگ های فرهنگی جامعه در راستای مصالح و منافع اجتماعی باید توجه خود را از اختلافات به سمت اشتراک و اتفاق معطوف نمایند .
نظر شما