محمد مقتومی در گفتگو با خبرنگار مهر از تخریب بالای ۲۰ واحد مسکونی در مسیر رودخانه لیلان چای خبر داد و افزود: بر اثر سیل بهار امسال این تعداد واحد مسکونی تخریب صد در صدی شده و این سیل به نوسازی و مقاوم سازی ۲۷۰ واحد منجر شد.
وی ابراز داشت: خوشبختانه مردم روستاهای سیل زده واحدهای مسکونی خود را نوسازی و مقاوم سازی کردند و بنیاد مسکن شهرستان مراغه برای احداث این واحدهای مسکونی مالکان را به بانک های عامل معرفی کرد و تاکنون شهرستان مراغه با دویست و ۱۸ مورد انعقاد قرارداد با بانکهای عامل رتبه نخست و بیشترین سهیمه انعقاد قرارداد با بانکهای عامل را به خود اختصاص داده است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان مراغه با اشاره به وضعیت مناطق سیل زده شهرستان مراغه، اظهار کرد: بیانلوجه در بهار امسال سیلی که اتفاق افتاد رودخانه ای بالای ۵۰ متر مکعب در ثانیه سیل جاری شد که این رودخانه به نام لیلان چای معروف است که به درایچه ارومیه سرازیر می شود.
وقوع سیل باعث جابجایی مکان روستاها شد
مقتومی با بیان اینکه تعدادی از واحدها در اثر سیل تخریب و این امر باعث جابجایی واحدهای مسکونی در مکان دیگری نزدیک روستا شد، اظهار کرد: این امر جهت نوسازی و مقاوم سازی بافت فرسوده که هر لحظه امکان آسیب وجود دارد، انجام شد و سیل باعث تشویق و ترغیب مردم برای نوسازی و مقاوم سازی واحد مسکونی مخروبه و کلنگی شان شد.
وی همچنین در ادامه از ارایه تسهیلات بانکی برای نوسازی و مقاوم سازی روستاهای سیل زده شهسرتان مراغه، اظهار کرد: مرحله نخست تسهیلات نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی از سوی بانکها برای مالکان پرداخت شده و روند و شتاب ساخت و سازها روبرو شد است و بالای ۲۰۰ واحد اسکلت بندی و بالای واحد در روستاهای این شهرستان سکونت یافتند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان مراغه از ارایه تسهیلات ۵۰ میلیون ریالی بلاعوض به ۲۰۰ نفر روستاهای سیل زده مراغه خبر داد و افزود: تسهیلات بلاعوض به مبلغ یک میلیارد تومان پرداخت شده و بالغ بر بالای یک هزار تن سیمان برای هر واحد سیمان تحویل داده شده است.
مقتومی با قدردانی از مردم برای نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی خود پس از سیل بهار امسال، گفت: تلاش مردم در جهت مبارزه با خانه های کلنگی و نوسازی مسکن خود قابل تقدیر است و از تلاش همکار بنیاد مسکن شهرستان مراغه به منظور خدمات رسانی خوب برای ساخت واحدها تقدیر و تشکر می کنم.
ارایه پروانه و نقشه ساخت واحدهای مسکونی در روستاهای سیل زده توسط بنیادمسکن مراغه
وی همچنین در ادامه از بهره مندی نقشه های تیپ برای ساخت واحدهای مسکونی روستاهای سیل زده شهرستان مراغه خبر داد و گفت: برای ساخت این واحدها از نقشه های تیپ استفاده کردیم و پروانه های ساخت این واحدها را در محل احداث واحدها به مالکان تحویل دادیم و روند به نوعی تسهیل شد تا مردم راه های طولانی را برای اخذ پروانه های ساخت طی نکنند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان مراغه با بیان اینکه روستاهای سیل زده با مراغه ۷۰ کیلومتر فاصله دارد، اظهار داشت: اگر مردم این روستاها چندین بار برای انجام اقدامات لازم برای احداث واحدهای مسکونی خود این مسافت را طی کنند باعث هزینه مضاعف و خطرات راه برای آنها تحمیل خواهد شد، به همین منظور بنیاد مسکن این شهرستان به منظور سهولت انجام اقدامات مورد نیاز نهایت تلاش خود را برای حضور در این روستا و خدمات رسانی به مردم انجام داد و خوشبختانه بانکهای عامل در ارایه تسهیلات به روستاهای سیل زده خوب عمل کردند.
مقتومی از انعقاد قرارداد ۴۸ واحد مسکونی با بانکهای عامل در شهرستان خبر داد و گفت: در روستای بیانلوجه از ۴۸ واحد مسکونی ۴۰ واحد انعقاد قرارداد شده و هشت واحد نیز در شرف قرارداد است.
نظر شما