به گزارش خبرنگار مهر ، سید محمود میرزمانی افزود: طرح سنجش آمبلیوپی (تنبلی چشم) با توجه به اهمیت تشخیص این بیماری در سنین کمتر از 6 سال از سال 74 در کشور اجرا می شود این در حالیست که تشخیص به موقع تنبلی چشم در سنین کمتر از 6 سال در پیشگیری به اختلالات بینایی بسیار اهمیت بسیاری دارد.
وی یادآور شد: یک میلیون و 433هزار کودک یعنی 67 درصد کودکان 4 تا 6 سال کشور تا سال گذشته در قالب طرح سنجش بینایی شرکت کردند که از این تعداد 147 هزار نفر مشکوک به اختلال بینایی تشخیص داده شدهاند.
میرزمانی ادامه داد: در سال جاری با همکاری مسئولان عشایر کشور، امکان معاینه کودکان عشایر نیز فراهم شده است و نماینده سازمان بهداشت جهانی از اجرای این طرح در کشور بازدید و ابراز رضایت کرده است.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی تصریح کرد: کودکانی که مشکوک به اختلال بینایی تشخیص داده شوند در سطح اول از مهدهای کودک به بیناییسنج و سپس به چشم پزشک ارجاع داده می شوند.
وی در ادامه اظهار کرد: پس از شناسایی اختلال بینایی در کودکان، مداخله درمانی مورد نیاز، بر عهده والدین است، ولی چنانچه والدین به لحاظ مالی توانایی نداشته باشند هزینههای درمانی نیز از سوی سازمان بهزیستی تامین خواهد شد.
میرزمانی افزود: هزینه پیشگیری نسبت به هزینههای بعدی ناشی از اختلال بینایی معادل یک به 9 است ، بنابراین هزینه در بخش پیشگیری بسیار اثربخش است.
معاون امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی تاکید کرد: این طرح در مهدهای دولتی و پایگاههای سازمان بهزیستی به صورت کاملا رایگان و در مهدهای خصوصی با اخذ 250 تومان بابت معاینه سطح اول انجام می گیرد.
میرزمانی افزود: امسال با توجه به همزمانی اجرایی این طرح با سرشماری نفوس و مسکن و گسیل نیروها به آن سمت این طرح تا پایان آذر ماه تمدید شد.
وی تصریح کرد: سال گذشته 25 درصد از کودکان دارای اختلال بیماری مبتلاء به تنبلی چشم بودند. از این رو در سال جاری با همکاری و استقبال والدین ، بیش از70 درصد کودکان در قالب این طرح مورد سنجش بینایی قرار می گیرند.
نظر شما