به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین اخوان علوی ظهر چهارشنبه در نشست هم اندیشی دانشگاهها و مراکز فناوری استان که در سالن جلسات این پارک برگزار شد، گفت: یکی از ضعفهای مهم و موانع توسعه علم و فناوری پراکندگی و موازی کاری است.
وی با اشاره به اینکه هم افزایی و یکپارچه سازی تنها راهبرد توسعه علم و فناوری استان قم است، گفت: خوشبختانه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سطح استان با تأسیس و راهاندازی مراکز رشد و کانونهای نوآوری در راه تقویت و هم افزایی علم و فناوری گام برداشتهاند.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم با تأکید بر ایجاد سامانه مشترک در فضای مجازی میان دانشگاهها، موسسات آموزش عالی و مراکز فناوری استان گفت: پارک علم و فناوری استان قم در صدد است طی یک سال آینده مرکز رشد انرژیهای نو را در این پارک راه اندازی کند.
در ادامه این نشست، معاون فناوری پارک علم و فناوری استان قم با اشاره به راهکارهای توسعه فناوری و فضای کارآفرینی در سطح دانشگاهها گفت: دانشگاهها باید با برگزاری انواع استارتاپها و جذب ایدههای نو درصدد تغییر رویکرد دانشجویان نسبت به دانش تخصصی خود باشند.
سهم ۱۳ درصدی زنان در اشتغال
در بخش دیگری این نشست، رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) با اعلام اینکه تنها ۱۳ درصد از بانوان کشور در جامعه شغلی قرار دارند گفت: توسعه مشاغل خانگی در فضای مجازی بهترین راهکاری توسعه اشتغال زایی بویژه در سطح بانوان است.
علی رضا باقری ثالث، با اشاره به اینکه باید برای ارزیابی شاخصه های فناوری به دنبال ملاک های پیامدی بود گفت: برای توسعه اقتصاد دانش بنیان و ایجاد اشتغال فناورانه نمی توان به بودجه های دولتی دل خوش کرد.
رئیس ارتباط با صنعت دانشگاه قم نیز به عدم استفاده از پژوهش کاربردی اشاره کرد و افزود: متاسفانه در سطح دانشگاهها به بخشهای پژوهشی و حتی فعالیت آزمایشگاهی و کارگاهی توجه نمیشود.
سید مهدی عارف با تأکید بر اینکه باید از وجود استادان دانشگاه خلاق و کارآفرین استفاده بهینهای شود گفت: در جامعهای که معضل بیکاری دامن متقاضیان سطوح دکترا را فرا گرفته باید به توسعه فناوری و کارآفرینی توجه ویژه شود.
بخش خصوصی میاندار توسعه فناوری در دانشگاهها
در ادامه این نشست، مدیر مرکز رشد دانشگاه قم با بیان اینکه که دانشگاهها نباید از قدرت یافتن بخش خصوصی نگران باشند، گفت: برگزاری استارتاپها و جذب ایده دانشجویی باید توسط شرکتهای خدمات تخصصی و کارآفرینی انجام شود و دانشگاه باید تنها ناظر کار باشند.
سید مهدی مدبری با اشاره به اینکه ایدههای بسیاری در دانشگاهها رسوب کرده و مانده گفت: مراکز نوآوری و فناوری باید با ارتباط درست با دانشگاهها این ایدهها را کاربردی کنند.
شایان ذکر است، نشست هم اندیشی رؤسای دانشگاهها و مراکز فناوری استان با حضور ۱۸ نفر از رؤسا و رابطان و نمایندگان دانشگاهی و مراکز نوآوری با هدف بررسی آسیبهای نکاربردی نشدن فناوری و کارآفرینی در سطوح دانشگاهها و راههای کارسازی استارتاپها و ایدههای دانشگاهی برگزار شد.
نظر شما